אלבה נסגרה.

salo22

New member
ראיון די תמוה

מסעדה נכשלת והבחור טוען ששום דבר לא היה טעות. 60000 ש"ח דמי שכירות לחודש ? אלוהים אדירים, זו דוגמא מייצגת לתל אביב או רק למגדל הזה ? בלתי נתפס.. אני עכשיו קורא את ההמשך ומבין שזה ממש לא ריאלי.. אני לא בטוח שמבחינת האוכל המקום היה שוס בלתי רגיל כמו שחושב אולי המתראיין, אבל זה "סתם" מתחושה ולא היכרות מעמיקה עם המקום.. אולי קצת יותר צניעות תעזור הרבה מאוד בכל התחום הזה.

עם 60,000 ש"ח שכירות קשה לשרוד בענף

אם נוסיף ארנונה, חשמל, גז, מים, ביטוחים, הוצאות, ועד בית/דמי ניהול ושאר ירקות, נגיע רק לעלויות תפעול של כ-100,000 שקלים בחודש!!!, אם נוסיף משכורות, נגיע בטח ל-100,000 נוספים, זאת אומרת עלויות החזקה של כ-200,000 שקלים בחודש.
בהנחה שהפוד קוסט עומד על 35%, המסעדה צריכה לעשות מחזור חודשי של 300,000 שקלים לפחות רק כדי לשרוד. אם ניקח עלות ממוצעת לסועד של 200 שקלים, צריכים 1500 סועדים בחודש (או 50 ליום) רק כדי לכסות את העלויות הבסיסיות של המקום (ואני עוד הייתי עדין....)

מיתר44

New member
המשפט הסוגר

את הכתבה מוצא חן בעיני. מקום קטן עם אוכל ויין טובים. דרום תל אביב. יש למה לצפות.

החתולית

New member

חייבת להגיד שלא מפתיע אותי

לא יצא לי לאכול שם אבל מסיבה מאוד פשוטה: מקום שיושב על המדרכה באבן גבירול לא מושך אותי כמסעדת יוקרה. יש משהו בפיח של הרחוב שפשוט לא מזמין למקום, בטח כזה שמתיימר להיות יוקרתי.

זה בעיקר גרם לי בכל פעם שעברתי שם להציץ ולהבין מחדש כמה האווירה שם לא נראית לי.

לפני האוכל והשירות, ישנה חשיבות עצומה למיקום והמיקום שלהם פשוט לא היה מוצלח, אם נוסיף לזה את דמי השכירות המטורפים, הרי שברור לחלוטין למה המקום לא שרד.

נשמע שגם אחרי כ-10 שנים בצרפת עדיין..

לא הבין את הקונספט של המסעדה ביסטרו גסטרונומיק שהוא ניסה "להביא לנו את הבשורה". מדובר במסעדות קטנות (!) וצנועות (שני סעיפים שאלבה כשלה בהם), עם תפריט מצומצם, עונתי, מוקפד ואיכותי (עוד ארבע סעיפים בהם אלבה כשלה). בקיצור, הבאת לנו עוד מסעדה בינונית במעטפת חלל ניו-יורקי קריר בהשקעת מיליונים. זה לא בעיה בקהל שלא הבין אותם, אלא כשלים ניהוליים ומערכתיים שלהם מההתחלה ועד הסוף. לא עצוב לי עליהם. הייתי פעם אחת, הרמתי גבות ולא חשתי צורך לחזור לשם.
מקווה שבפרוייקט הבא ילמד לשים את האגו בצד, להיות צנוע ולעבוד קשה.

1Shir

New member
אנשים ברחוב ממש מופתעים

עוברים על התפריט שעדיין נמצא שם בחלון הראווה, מתכננים להגיע ומאוד מופתעים שכבר לא פתוח.

salo22

New member
הייתי עובר שם המון

והיה נראה שהמקום לא "מתקתק". גם מה שנראה בזוית העין בכיוון של מנות ואוכל על שולחנות, הכל היה נראה מינימלי ולא מעניין, המקום פשוט לגמרי לא משך אותי לאכול שם. פוזה היה נראה שיש למכביר, הראיון בהחלט תומך בעניין.

למעלה