אלבאבור ,

ח ר ו ב

New member
אלבאבור ,

לכבוד השנה שבאה עלינו, החלטנו לפתוח אותה אצל , רחל המרוקאית מאשדוד, שמבשלת על פחמים. מבשלת יוצאת דופן. רק שאנחנו [ שלושה מצטיינים מתחום המסעדנות ועבדכם ] תכננו לצאת, ב15.30 ולחזור לפני סרויס ערב. ולמרבה הפלא, גם לרחל יש חג .... ובמקום לפתוח ב 16.30 . בגלל הכנות החג, היא פותחת ב 18.00 . בספונטניות שיננו כיוון , [ אחד פרש ,נשארנו שלושה ] לאלבאבור. מבנה אבן מבחוץ יפה, מבפנים סביר. ביקשנו רק מיוחדים , חמוצים מצטיינים , מלפפונים בלאדי נהדרים , זיתים סורים דפוקים טעימים . נטורל בלי כל חומרים. חצילי בלאדי קטנטנים מוחמצים ,יופי. מיגוון סלטים טובים , שהמצטיינים היו, עכוב או עולש מטוגנים עם בצל בשמן זית. מצוין. כרובית בטחינה, טובה . לבנה עם צמח בר. , מיוחד. 20 שח לאדם . קבאב חלאבי מצטיין בטעם ובמראה. מגיעה צלחת חמה מכוסה במכסה של בצק טעים אפוי בטאבון. גמיל המלצר [ המצוין ] פותח את המכסה מניח בצד , ובפנים יש קבבונים טעימים שוחים ,ברוטב עגבניות טעים בטירוף. 55 שח צלחת עם אצבעות גבינה ומאפה גבינה בטאבון. מיוחד וטעים . קנקן רימונים - טעים ,40 שח. גולת הכותרת , צוואר כבש בתנור ממולא באורז ריחני, של קינמון ,מוסקט ,פ.אנגלי ועוד , ששהה שעות רבות בטאבון. מיוחד וטעים, רך ריחני וממכר. 140 שח לשניים. כבש עם צלעות ממולא כנ"ל 75 שח 3 צלעות , סבירות ומיותרות. 65 שח גולת כותרת 2 כנאפה שעשויה במחבת. מיוחדת , הגבינה לא מתוקה , על גבול המלוחה , טעימה ושונה. קפה. סה"כ 450 שח לפני , ועוד 100 שח לגמיל המצוין ,שליהטט בחוכמה רבה. מה שנאמר " עבודתו אומנותו " כן ירבו... לסיכום. סלטים טובים וקצת מצטיינים. התמחות בכבש ממולא בטאבון. מטעמי הגבינות טעימים במיוחד. מיבחן מים של הפורום, עבר בהצלחה, אפילו הוחלפו הכוסות באמצע בכוונה. שרות מעולה. כשמכירים את התפריט ניתן לקחת את אותה הכמות לחמישה או שישה אנשים. שווה. אלבאבור כביש ואדי ערה. 04-6110691 חרוב.

נשמע מצויין

רק נשאלת השאלה - איך שלושה אנשים הצילחו לאכול כל כך הרבה? (אני ספרתי ראשונות, קבב, צוואר כבש (לשניים), כבש עם צלעות, צלעות, וכנאפה לסיום).

ננה f

New member
כן, אהבתי גם את הקבב

על הכנאפה ויתרנו אז... כנראה היתה טעות אבל לא היה מקום... נדמה לי שחייבים לקחת מנה של צוואר ממולא, מינימום שניים? בכל מקרה יתכן שיהיו בקרוב חדשות בגיזרה. רחל... בשבילי... זה יידחה עד החורף? -:( שמחה שנהניתם. בפעם הבאה, אחרי שאשלים את הטעימות- עזבה. פלסטיני גם, ומה שטוב- מעולה.

ח ר ו ב

New member
לפרובקטור ,

נתחיל מהגנטלמן, ברשותך ראוזיליה . פרובקטור, בפעם ראשונה שאנחנו פוקדים מסעדה חדשה, לא מזמינים מהתפריט . אלא אומרים שיביא את הכי טוב של המטבח. מה שהוא חושב . לא מגבילים. מעבר להוצאה הגדולה יותר , זה מצליח בינתיים. ולענין, רק טעמנו. את העולש והקבב היחידים שהתמוגגתי עד הטיפה... השאר נישארו בצלחות בחלקם הגדול. יתירה מכך , בחזרה עוד טעמנו, את הקראנץ שוקלד [ אי אפשר להגיד לא לשמרים טובים...] של עמיתנו הקונדיטור. כשבהלוך עצרנו ביער עירון , להרמת כוסית ארק , עם קראנץ קינמון [ טעימונת]. זה היה טוב...

הבנתי

האסטרטגיה הזו חדשה לי, אבל אם אתה אומר שהיא מוכיחה את עצמה אולי ננסה אותה יום אחד (כרגע אין לי יכולות פיננסיות להזמין יותר משאני אוכל). תודה!

ח ר ו ב

New member
לראוזיליה ,

מס מילים שכתבתי , לפני זמן מה. המלצה. בעל השולחן הנוכחי יש המלצה לאשדודית בשם רחל. ניתבקשתי לא לספר ולשבח אותה. מחשש... ובכל זאת יצרי גובר עלי . נחשפתי אליה בתוכנית של חיים כהן. לקח לי המון זמן , לגלות את מיקומה . כשגיליתי את מיקומה , הייתה סגורה. רוב האשדודים לא מכירים אותה. חוץ מקומץ קטן ולא שיגרתי .
הלוקישן הזוי לחלוטין , לחלוטין. האוכל , מ ד ה י ם ומ ו פ ל א .
פשוט כך. קסם , קסם בידיים . דיוק אטומי בתיבלון. חומרי גלם פשוטים , תיבלון מינימלי. בירקות- שמן סויה ?! -לימון - מלח רגיל. נסיכת הנילוס ?! ובשרים בקר וחלקים פנימים. שמן- שום -פפריקה. זהו , זה הכל. מדהים.
התיבלון חוזר על עצמו בכל המנות. בי"ס היא יכולה לעשות לכל אחד ואחת. עד שהכרתי אותה ,חשבתי שאימי ואשתי אלופות. לרחל יש ליגה משלה. והיא יחידה בליגה הזאת. וקשה מאוד להביא אותי להשתפכות שכזאת. בפעם השניה והשלישית סחבתי איתי ,שלושה. לעזור לי לפצח את הסוד. שלושה שאכלו ועבדו במסעדות הטובות בעולם. כאלו שנסיכת הנילוס קפואה. לא בתפריט. פנים נדהמות ביותר קיבלתי מולי מהנאה. חברייה , סיכום לרוץ. לא מפחד מהעלאת ציפיות. עלי... המלצתי. לנסוע כמה אנשים.לטובת מיגוון. לבקש מחיים שיזרים את הכי טוב של אימו. רחל. קיבוץ גלויות 13 , שכונה ב , אשדוד. נ.ב. לשרית סרדס טורטינו מעל השולחן. לא צריך מאחורי העצים..... יש שרותים בתוך הביתן. קטנטן אבל קיים. ראוזיליה את מאיזור הדרום ?

ToryMaster

New member
אלבאבור שווה בטירוף

הקבב הוא מנת הדגל של המסעדה, אבל גם הצלעות לדוגמה מעולות. כנ"ל הצוואר הממולא ובכלל, הכל.

למעלה