אלאדין באושוויץ

אלאדין באושוויץ

אלאדין באושוויץ כן כן, אחרי "קופיקו ביד ושם", "צ´יפופו במיידנק" ו"הספורטאים הצעירים בטרבלינקה (שרוף אלון, שרוף!)" מגיע החלק הרביעי בטרילוגיה: "אלאדין באושוויץ" (בקרוב החלק החמישי: "אורי גינת במוקטעה"). לקוראים בני עדות המזרח אני אזכיר שאושוויץ זה איפה שקרתה השואה של האשכנזים (ידוע גם בשם "המקום בו היטלר לא גמר את העבודה"). כידוע, הנאצים לא הסתפקו ביהודים, צוענים וקומוניסטים, אלא רדפו והשמידו גם הומואים. אפילו היה לנו תג וורוד ויפה על הבגדים. אבל בסיור באושוויץ, אלאדין לא מצא אזכור נאות לכך. אלאדין קורא לשינוי המצב והקמת מצבת להומואים שנספו בשואה. המצבה צריכה לייצג את כל הערכים שההומואים דוגלים בהם. אלאדין מציע אנדרטה בצורת זין שחור נימול שתוצב באמצע השדה בבירקנאו, ועליו יחרטו שמות השירים שזכו באירוויזיונים (הדגשה בצבע כסף לשירים של הומואים או של יהודים, הדגשה בצבע זהב ל"דיווה" ולשיר שזכה בשנת 1978). למה דווקא זין? א. כדי לסמל את הזין שאנחנו מכניסים לפלשתינאים אשר מנסים להמשיך את עבודתו של היטלר ולהשמיד אותנו. לא נובל שוב כצאן לטבח! ב. כדי לסמל את הזין שפושעי המלחמה בצבא הכיבוש היודו-נאצי מכניסים לעם הפלשתינאי במדוכא והכבוש. לא למדנו כלום בשואה! ג. כי בתכל´ס, זה הדבר היחיד שמעניין את ההומואים זין שחור – כדי להזכיר את הכושים שגם אותם הנאצים לא אהבו (וגם כדי שהזין יהיה מספיק גדול בשביל כל השירים) זין נימול – כי סה"כ אנחנו יהודים וצריך כבוד למסורת הזין יוקף בשש ביצים בצבעי הגאווה – לסמל את 6 המיליונים שנספו בשואה (ולהוסיף קצת צבע, נורא מדכא המקום הזה), ועוד ביצה אחת שחורה לזכר המיליון השביעי. ובל נשכח את הלסביות: אחת לשנה תערך שיירת משאיות בין אושוויץ לבירקנאו, נהוגות על ידי לסביות שלכבוד האירוע יקצרו את השפם שלהם לסטייל היטלראי. תרומות להקמת האנדרטה, ניתן להעביר בצ´ק פתוח לאלאדין. שלוש ארבע ו..."יש דברים שלא צוחקים עליהם"

EyeSeeYou

New member
בטוח שיש לזה מקום

בין שרשור תמונות של סאות´ פארק ושרשור הטמאגוצ´י?
בכל אופן כבר זמן מה שאני תוהה בשאלה, איזה תג היה ליהודי(תג צהוב) שהוא גם הומו (תג ורוד)? האם יתכן כי אלה היו בין קורבנות האופנה של צבעי הפונץ´ בננה? האם ייתכן כי זו הסיבה שבחרו בתפוז את הצבעים המזעזעים האלה לפרסומות בפורום?
אלאדין, לתשובתך אודה!

אלאדין מודה בהכנעה שהוא עיוור צבעים

ולכן אינו יכול לתת תשובה מוסמכת לגבי הטלאים ליהודים המתרוממים (רק תחשוב אם היה להם "רד בול עושה לך כנפים" במחנות). ובוא לא נשכח שהנאצים (קארטמן?) היו רודפים גם את הילד היהודי מסאות´פארק ולדעתי היטלר היה משמיד גם טמאגוצ´ים (או שאולי הטמאג´וצים היו בצד של היפנים?)

RedRose

New member
התג היה צהוב,

בגלל שלהיות יהודי היה נחשב ליותר גרוע מלהיות הומו.. למרות, שההומואים באושוויץ´ סבלו את התעללות הקשה ביותר מבין כל שאר האסירים..

אלאדין - ../images/Emo24.gif

הוכחת שלא רק שאין דברים שלא צוחקים עליהם, אלא שיש דברים שחייבים לצחוק עליהם!

yoavon1

New member
אךךךך... איפה היינו בלי קצת

הומור עצמי...
כל הכבוד אלאדין... כתוב היטב... (רגע... המורה יואב שולף את העט האדום ומתקן שגיאות על המסך...)

almog4

New member
אלאדין יקר

אחרי שסיימנו לצחוק... (רציתי להזמין גם את סבתא שלי ואחיה לצחוק, אבל הם נרצחו בשואה כזה) אז אחרי שסיימנו לצחוק, רציתי לספר לך שאמנם יש (!!) אנדרטה לזכר 500 אלף ההומוסקסואלים שנרצחו בשואה. מדובר באנדרטה שהוקמה באמסטרדם, במבנה משולש די מרשים. (ואם שאלת - אין שם תמונה של זין). תרשה לי להביע חוסר נוחות מסויימת. אני לא אומר שאין דברים שצריך לצחוק עליהם, אבל הופתעתי מכך שאף אחד לא הביע אפילו לא חוסר נוחות קטנה ומינימלית מהסגנון. רצח הוא רצח, והרֵי הנאצים רצחו את האנשים (היהודים וגם ההומואים) סתם בגלל השתייכותם. אלמוג.

לירונר

New member
אלאדין רשם הודעה זו בכוונה כבדיחה..

כוונתו הייתה להצחיק בהומור שחור (והוא הצליח בגדול) וכולנו יודעים שאין פה כוונה לזלזל ולהרוס את שמם של הנספים, לא משנה מה היה מינם, דתם וגזעם יהי זכרם ברוך

היי אלמוג!

בלי ציניות - תודה על התגובה שלך. האמת? חיכיתי שתבוא אחת כזו כבר קודם. גם אני הופתעתי על העיכוב. בניגוד למה שלירונר כתב (תודה נשמה!), מטרת ההודעה לא הייתה (רק) להצחיק. באושוויץ הייתי לפני כשבוע במסגרת "מסע שורשים" עם אמא שלי, שהיא היחידה שנשארה ממשפחתה. בביקור באושוויץ "הצלחתי" להזדעזע מהשואה כמו שלא הזדעזעתי בעבר. עד היום קשה לי להירדם בלילות (כמות האלכהול אצלי בבית ירדה מתחת לקו האדום). "בדיחות" על הנושא אינן בהכרח זלזול בו, אלא גם לפעמים דרך התמודדות, לי לרבים אחרים. הכל תלוי בקונטקסט בו הן מועלות. לפעמים הן גם דרך להעביר דעה או ביקורת (יענו, סאטירה). למעט המחשבות ה"רגילות" שעברו לי בראש בזמן ואחרי הסיור במחנה, צרמה לי העובדה שבמהלך כל הסיור המודרך לא הוזכרו ההומואים שנרצחו אפילו פעם אחת. יתרה מזו, למרות שאני חושב שאין מה להשוות בין מה שקורה בישראל לבין מה שקרה באירופה, הרגשתי שלא בלתי סביר לחלוטין שיקרו כאן דברים דומים: הן כלפי היהודים (פחד ישן שלי) והן כלפי הפלשתינאים (פחד די חדש). נזכרתי בדיונים שיש בזמן האחרון בפורומים על "אחוות המיעוטים" (שעקב היותה פיקציה טוטאלית אני מתנגד לה). ההתעלמות מהקורבנות ההומואים מראה לי שכנראה עבור הרבה יותר מדי אנשים, הדם שלנו פחות חשוב אפילו מזה של יהודים וצוענים (ופלשתינאים). מסקנות? אין לי. אין לי אפילו מחשבות מנוסחות היטב (כמו שניתן להבין מקריאת הודעה זו). אז מה רציתי להביע בהודעה? רציתי לעורר קצת מחשבה, כמו המחשבות שהתעוררו אצלי: האם בישראל קורה משהו שדומה למה שקרה באירופה? האם יש חשש שיקרה? האם נכון שחלק גדול מההומואים ימשיכו להתעסק ב"אג´נדה" המורכבת מזין ואירויזיון או שמא עליהם להתגייס למאבק? האם השואה היא באמת רלוונטית לנו כיום או שאנחנו משתמשים בה באופן תעמולתי (פנימי וחיצוני)? כאמור, אין לי תשובות - רק תהיות. ההודעה מנוסחת בהומור, לא רק כי זו אחת מדרכי ההתמודדות שלי אלא גם כי אני חושב שכך הנושא יותר נגיש. אני לא דוגל בשיטה של "לתת על הראש עם פטיש 10 קילו" בהטפות מוסר הוא בהרצאות מלומדות. נכון, חלק גדול מהקוראים ראו בהודעה המקורית שלי בדיחה בלבד. אין פסול בזה - טוב שאנשים צוחקים לפעמים. אני מניח שאצל חלק אחר גם עלו מחשבות (או יעלו בעתיד). גם בכך אין פסול. להיפך. אכן רצח הוא רצח, והשמדה שיטתית של 7 מיליון היא הרבה יותר מ- 7 מיליון רציחות. קשה לי להאמין שמישהו פרש את הודעתי כטריויאליזציה של השואה, ואם כן - מן הסתם זו הייתה דעתו גם קודם (בטח הוא מזרחי). ועוד משהו. לחלק מהאנשים כאן יש נטיה להזעזע מבדיחות שואה או מנגינת ואגנר, אבל טריויאליזציה של השואה בתור תירוץ (די עלוב) לכל התנהגות שלנו ממש לא מזיזה להם. אני מתנגד לכך. ולגבי האנדרטה באמסטרדם. לא ידעתי עליה, ורשמתי לעצמי לבקר בה בביקורי הבא בהולנד (בקרוב אינשאללה). אבל לא מפריע לך שאין ציון לרצח ההומואים במדינות העיקריות בהן רציחות אלה התרחשו? לי כן. וזה עצוב לי. שוב אלמוג - באמת תודה לך על ההודעה.

התגובה שלך בסדר גמור

אבל נכונה רק בחלקה: התכוונתי לא רק להצחיק. וכמו שאמרתי - נשמה אתה!

RedRose

New member
גם אני לא אוהב הומור שחור..

אבל למדתי להשלים איתו..

למעלה