אכפתיות

איילת כ

New member
אכפתיות

האם אתם סבורים שאנשים במדינת ישראל נעשו יותר/פחות אכפתיים או שזה לא השתנה במהלך השנים?

אני חושבת שחל שינוי אדיר-אבל

לא חושבת שזה בתחום האיכפתיות. אין לי איך להגיד שאנשים היום פחות איכפתיים, זה דור שונה לאללה מההורים והסבים שלו. אני עובדת בבי"ח עם אישה די מבוגרת-בת 62 בערך, שכל הזמן מספרת לי על זה שלפני 30-40 שנה הם לא היו נועלים את הבתים שלהם, והיו מסתובבים חופשי ברחובות באמצע הלילה, כי לא היו רציחות או גניבות או אונס ח"ו היום זה שונה בתכלית, תחליטי לעצמך אם זה טוב או רע :) פעם גם קיבוץ היה דבר מאוד מקובל- לא מזמן שמעתי מרופאה שלנו כמה צלקות זה השאיר לה.. הכל יחסי

מה את רוצה להגיד לעזעזל???

לא עד כדי כל כך גדול... ולא הבנתי למה כתבת את הקטע של הזקנה והדלתות?!

mayakol

New member
למה להתבטא בצורה כזו?

אפשר גם לומר- "לא הבנתי מה ניסית להגיד" ולא צריך להשתמש בצורת התבטאות של "מה את רוצה להגיד לעזעזל". זה באמת מיותר. וגילת כתבה את הקטע של הזקנה והדלתות כדי להראות על השוני בין פעם והיום- פעם לא היו גנבים ופורצים למשל, בכמויות כמו היום, והיה אפשר להשאיר את הדלת פתוחה... זה מראה במשהו על התדרדרות מוסרית שלקינו בה במהלך השנים. לא מבינה למה כ"כ הציק לך מה שגילת כתבה.

beckham17

New member
אכן כן....

לצערנו אנו נתקלים בהרבה פחות אכפתיות... השאלה היא מה עושים עם זה. בכל מקרה, אנו רואים דווקא בחודש-חודשיים האחרונים שינוי לטובה. נכון שזה שינוי קטן, אבל רק משינויים קטנים עושים שינויים גדולים! השינוי הוא שצצות להן יותר ויותר קבוצות שתורמות למען איסוף מזון לנזקקים, שלצערנו הולכים ומתרבים... אז זה נכון שיש פחות אכפתיות, אבל עדיין יש כל הזמן, בזמן האחרון, שינוי לטובה... הסיבה, לדעתי, היא ההשפעה של ה"מערב"....לצערנו...

eviv

New member
אני חושב

אני חושב שאנשים היום יותר ויותר הופכים להיות אינדווידואליסטים שאלו אנשים שאיכפת להם מעצמם בעוד שהחברה והאנשים האחרים הם לא חשובים. לכו שכנעו אדם לתרום מזמנו לחברה לכו שכנעו אדם לעזוב לשעה את עצמו וללכת לעזור להתרים מזון וכיוצא מזה

למעלה