אכסניות ולונדון

רייצסון

New member
אכסניות ולונדון

שלום, אני עומד לנסוע עם חבר לכמה שבועות בצפון אירופה, ושמעתי מאמא שלי, שכוונותיה טובות אך שליטתה בפרטים מוגבלת משהו על "כרטיס אכסניות", שאפשר לקנות והוא מוזיל משמעותית את המחירים לצמד צעירים כמונו שמטבע הדברים בונה בעיקר על מקומות לינה צנועים. יש דבר כזה? מישהו יכול לנדב לי פרטים בנושא? כמו כן, מי יכול לומר מהי הדרך התחבורתית הזולה ביותר לנוע ממקום למקום בלונדון? יש איזה "חופשי חודשי" לרכבת התחתית או משהו כזה? אני אמור להיות שם 4-5 ימים. תודה רבה

כרטיס HI

הכוונה היא לכרטיס של ארגון אכסניות הנוער הבין לאומי, שכמעט כל האכסניות באירופה חברות בו. אפשר לקנות אותו מראש בארץ, וכדאי כי בארץ הוא מאוד זול יחסית (בערך 30 שקלים). אפשר להשיג אותו באכסניית הנוער ברחוב בני דן בת"א או, אם אתה גר רחוק, ייתכן שגם באכסניות אחרות בארץ (אני לא בטוח). אם אתה גר רחוק מתל אביב תחפז בגוגל את האתר של ארגון אכסניות הנוער בישראל, יש שם רשימה של האכסניות הארץ. בעיקרון הכרטיס יחסוך לך משהו כמו 10% על הלינה (בטיולים ארוכים זה יכול להגיע במצטבר למאות שקלים) וחוץ מזה גם בהרבה אתרים, תחבורה וכו' יש הנחות.

sailor

New member
יש כרטיס לכל התחבורה של לונדון

כלומר טיוב, אוטובוסים (כולל אוטובוסי לילה) ,קו מעבורת מל/גריניץ' ואת הרכבת הקלה לרציפי הנמל (שהפכו למגדלים וקניונים) ולאי הכלבים. כרטיס של 2 אזורים מכסה את כל הנסיעות שתייר זקוק להן, אבל אם רוב הנסיעות באיזור 1 יתכן שכדאי לקנות כרטיס רק לאיזור זה ולהשלים מחיר בנסיעות הארוכות יותר. אפשר לקנות כרטיס ל-2 איזורים בארץ והוא זול ממחירו בלונדון, אבל נדמה לי שיש רק שבועי. אם אתה 4 ימים שם יתכן שזול יותר לקנות כרטיס ל-3 ימים ועוד כרטיס ליום אחד, באחת מהתחנות הגדולות. חפש London transport ובדוק פרטים ומחירים עדכניים.

leiny85

New member
7day travelcard זה ה-פתרון בעיניי

travelcard אם תהיה 5 ימים - בהחלט שווה לקנות את הtravelcard לשבוע (שעולה 23.20 פאונד) אם תהיה 4 ימים - בעיניי עדיין שווה לקנות את השבועי, מכיוון שtravecard לשלושה ימים עולה 16.40 וביום הרביעי גם אם תיסע רק פעמיים - תשלם 8 פאונד (נסיעה בודדת בtube עולה 4 פאונד)! בכל אופן כמו שאמרו - רב הנסיעות הן באיזורים 1-2. אבל כדאי לראות את המפה של הtube כדי להבין לאן אתה מתכנן להגיע והאם זה מספיק לך (נראה לי שיספיק בהחלט). קונים אותו אגב בכל תחנת tube (אי אפשר באוטובוס או משהו)
יש גם את הoyster שזה מין כרטיס חכם שגם נותן הנחה, רק שלא התנסתי בו, אז אני לא יודעת להמליץ... נראה לי שלא קניתי אותו בזמנו כי יש איזה פיקדון קטן שנותנים, ואז זה סיפור לקבל אותו חזרה ואת הכסף שנשאר על הoyster... ואגב - אם אתה לא קונה את הtravelcard (או הoyster) - אז אוטובוסים הם אמנם יותר איטיים לפעמים אך זולים יותר (אוטובוס מzone 4 לzone 1 עולה רק 2 פאונד - חצי מחיר!). רק שים
שלאוטובסים בד"כ צריך לקנות כרטיס (לפני העלייה אליו) באוטומט בתחנה (אין לנהג כרטיסים), וגם כשמחכים לאטובוס (בייחוד בתחנה איזוטרית לא ממש במרכז) - האוטובוסים לא עוצרים תמיד בכל התחנות, אלא אם כן נופפת וקמת כשראית אותו מגיע (מנסיון כואב של פספוס 2 אוטובוסים ברצף, ואיחור לא אופנתי שדפקתי)

למעלה