אכן יש סיבה לכשלון Civillian

אכן יש סיבה לכשלון Civillian

של ה Gentle Giant. Civillian הוא אלבום הסטודיו האחרון של הלהקה מ 1980, והנסיון המזעזע שלהם להתמסחר (נסיון שכמובן נכשל, ולאחריו הגיע גם פירוק הלהקה). חלק מהמעריצים מחשיבים אותו לאסון מוזיקלי. חלקם אומרים שהוא "לא כל כך נורא". (אף אחד כמובן לא יגיד שהוא טוב). אז שמעתי שני שירים ממנו. אני משתייכת לסוג הראשון של המעריצים... בקיצור... לא מומלץ...

עמית ע

New member
זה וגם השניים שקדמו לו

מה שמוזר בסוף הקריירה של ג'נטל ג'יאנט זה שלמרות שניסו להשאר רלוונטיים ע"י ויתור על המורכבות המוסיקלית שאפיינה את אלבומיהם בשנים היפות של הרוק המתקדם, הם לא הצליחו לייצר להיטים, ולכן נכשלו מסחרית. זה מוזר, כי ניתן היה לצפות שמי שמסוגל לכתוב באמנות שירים קליטים עם פוליפוניה, הרמוניות של שלושה וארבעה קולות ופוליריתמיקות על משקלים לגמרי לא שגרתיים, לא תהיה שום בעיה לכתוב להיטי פופ פשוטים.

מ Interview המצב התדררד, בעצם.

מי בכלל רצה שהם יכתבו להיטי פופ :( ואני יכולה להבין למה הם לא הצליחו... זה פשוט לא מתאים. הם יותר מידי פרוג במהות שלהם. לא רק מבחינת המבנים של השירים.

kurush

New member
להיטי פופ פשוטים

תשמע, לא כל אחד הוא צביקה פיק...

מי אמר שלכתוב פופ זה קל?

יכול להיות שכל להקות הפרוג כתבו מוסיקה כזאת כי הם פשוט לא הצליחו לעשות פופ?

cut2

New member
נכון מאוד

אמנות כתיבת המוזיקה הפופלרית היא מורכבת וקשה מאוד. אנשים נוטים תמיד להזכיר את בריטני ספירס כדוגמא לפופ זול ופשוט, אבל ברגע שיורדים מגבעת הפטריוטיות הטיפשית שעולם הרוק מגבש תחתיו בעשרים השנים האחרונות, מגלים שמדובר בקומפוזיציה מעט קיטשית אך מוקפדת. זה נכון שספירס היא בובה וכו' וכו', אך המפיקים שלה (כרגע מדובר במובי, כמדומני) עושים עבודה מדוייקת ומעניינת - כן, מעניינת. זה באמת מעניין לעלות על הנוסחה של מה מוכר, מה המכנה המשותף הנמוך ביותר ששוכן לכולנו בתת-מודע. יכול להיות שזה מין פטיש שלי, אבל זה באמת מעניין אותי. וכמובן שזה לגיטימי וברור שיש מי שזה דוחה אותו (רובכם? אין לי מושג). לכן, יש מעט אבסורדיות באמירה "להיטי פופ פשוטים". בד"כ מה ש'פשוט' זה הרוק הבסיסי, ולא הפופ.

רוצים נוסחה ללהיטים? תקראו פה...

כתבה על תוכנה שהמציאו כדי לקבוע האם שיר יהיה להיט או לא. אותי זה מאד הרגיז... במיוחד הקטע הזה " עליו להיות מורכב מתבניות מתמטיות אופטימליות שינעמו לאוזניים אנושיות" מה, אז אני לא אנושית?!

Rubycon

New member
You didn't geddit

What do you care for some fruitcake with zero importance who had written a program which pretends to forecast a song's commercial success? Moreover, I think this guy's criteria for his own success are completely external. I can't help to scorn such a guy, I would never for such a guy's opinion about me.

hmm yeah I guess you're right

I shouldn't care... but it is kinda annoying the way the put it. Plus i'm already frustrated because my friends always tease me about prog, they won't even give it a chance. I have no one to share my enthusiasm with so I come here lol

זה קצת ישן

על כל פנים, זאת תוכנה שקובעת איך עושים "להיט". לא איך עושים מוסיקה איכותית. חבל על העצבים.

pasteran

New member
למה לא?

כשמדברים על אוזניים אנושיות מתכוונים בד"כ לאוזן מערבית מתורגלת. למשל פתרון של IV-V-I הוא תבנית מתטית אופטימלית לכל מאזין מערבי ויכול להיות שיש כאן עקרון יסודי יותר. יש מחקרים חדשים שטוענים שטונאליות קיימת עוד אצל בעלי חיים. נתתי ת'לינקים בעבר אז אין טעם לחזור. מעבר לכך יש בסיס מתמטי לא רע לרעיון הזה. אני חשבתי על זה לכיוון ההפוך - זאת אומרת שתוכנה תמדוד מורכבות מוסיקלית. מורכבות הוא מושג מתמטי כיום. מבלי להכנס לפרטים - זה אפשרי. יש גם תוכנות מתקדמות להלחנת מוסיקה "אוטומטית". השאלה "למה זה טוב?" נשארת פתוחה.

pasteran

New member
חוצמזה

שלכתוב שיר פופ טוב זה אמנות לא פחות קשה מלכתוב שיר פרוג טוב. מבחינתי מה שנעשה בימינו הוא ברובו לא פופ טוב. אבבא היא דוגמא לפסגת הפופ. לא עושים מוסיקה כזאת כיום. אני מוכן לטעון בלי מצמוץ שבני (הכותב העיקרי שלהם) מלחין לא פחות מוכשר (אם כי פחות משכיל) מפריפ למשל.

HelterSkelter1

New member
טוב...

בוא נגיד, אם הוא היה מלחין לא פחות מוכשר מפריפ, חבל מאוד שהוא לא ניצל את זה כדי לכתוב שירים טובים
לדעתי אין בכלל מה להשוות.

אולי בעוד 200 שנה...

יהיו מי שישוו את בני מאבבה למוצארט ואת פריפ לבאך. טובנו, אולי לא

למען האמת

לפני להקת ABBA הייתה לשני הגברברים משם
להקת פרוגרסיב די מוצלחת, שלצערנו היום לא ניתן למצוא את האלבום שלהם. אני חושב שקראו ללהקה שלהם Hep Stars אבל אני לא בטוח (למידד יש את האלבום הזה בביתו) והם באמת מלחינים מוכשרים עד אימה עידו

HelterSkelter1

New member
קשה לי להאמין שיותר מפריפ,

(למרות שזה סובייקטיבי כמובן) אבל אני מוכן לנסות

pasteran

New member
הבהרה

הלחנה אצל מוצארט והלחנה אצל אבבא זה שתי דברים שונים. שניהם אמנם כתיבת מוסיקה אבל ההבדל בין כתיבת שיר לחיבור יצירה הוא עצום מהמון בחינות. הרבה יותר "קשה" להלחין יצירה - יש הרבה תיאוריה מאחורי זה, צריך לחפש "פתרונות" וכו', בקיצור אתגר למוח. הלחנת שיר מבוססת בעיקר יותר על הכשרון הטבעי לחיבור מנגינות או הרמוניות. אי לכך מוסיקה קלאסית היא ברמה גבוהה יותר (מוסיקלית) ממוסיקת פופ. זה כמובן לא אומר שהיא טובה יותר. המלחינים הקלאסיים הגדולים היו חזקים בשתי התחומים, בולטים במיוחד באך, מוצארט, צ'יקובסקי, חצ'וטריאן. הפרוג מנסה לחבר בין שתי התחומים ולכן הוא בעייתי - כמו שסבתא הייתה אומרת "נישטה הין, נישטה היין". לא לכאן ולא לכאן. באיזה כלים לשפוט אותו? ובכל זאת פרנק זאפה מאוד חזק בשתי התחומים - מכאן גדולתו. כותב השירים הטוב בפרוג הוא לדעתי איאן אנדרסון. פריפ יודע לחבר יצירות אבל כתיבת המנגינות שלו לא "טבעית". אצל אלטון ג'ון ומלחיני אבבא זה בא בקלות. כמו שפריפ בקלות יכול להוציא דיסוננטים מפחידים ביותר. יש סיפור ידוע שגרשווין (עוד אחד שעמד באמצע הדרך) רצה ללכת ללמוד אצל סטראווינסקי. סטראווינסקי סרב בהתחלה אך כשהבין מי זה אמר לו משהו כמו למה שאני אלמד אותך מוסיקה. תלמד אתה אותי איך לכתוב "להיטים" כאלו. בקיצור כשרון כתיבת מנגינות או "אמנות השיר" ראוי להערכה רבה בפני עצמו.

Jam Head

New member
מסכים איתך

למרות כל הדעה השלילית על עולם הפופ , בכל זאת למלחיני הפופ ולכל חברות הלחנים שקיימות בעולם , יש שם שורה של מלחינים או מחברים שמצליחים ליצור מוסיקה שקלה לשמיעה ונוחה אצל אחוז גדול מאוד של האוכלוסיה.

למעלה