אכיפת חוזה

אכיפת חוזה

שלום רב, המצב הוא כזה: זוג נשוי קיבל הלוואה מאחד ההורים (של הבעל) של X ש"ח. חתמו על חוזה המסדיר כי במשך 5 שנים מיום קבלת ההלוואה הם יחזירו כל חודש תשלום מסוים (באופן שווה). לאחר 3 שנים מיום ההתחייבות הזוג התגרש. האישה החזירה חצי מההתחייבות החודשית פעם אחת, ומאז לא מוכנה להחזיר, בטענה שגם הגבר לא מחזיר להוריו את הסכום אלא משאיר אותו לעצמו. שאלותיי: 1. האם זה משנה (מבחינת ביהמ"ש) האם הגבר מחזיר את החלק שלו או לא? 2. מה הליך התביעה ומול איזו ערכאה? מסגרת חוזית בביהמ"ש לתביעות קטנות? ביהמ"ש השלום? 3. האם יש אפשרות לתבוע את כל יתר ההתחייבות (חצי ממנה, את החלק של האישה) מהאישה מכיוון שהיא כעת לא אמינה וכדי למנוע תביעה נוספת בעתיד שתחזיר הכל? חשוב לי לציין, שאת ההסכם שערכו ביום קבלת ההלוואה הם אישרו בביה"ד הרבני ביום הגירושים. תודה!

פולספגן

New member
תשובות

1. לא משנה. 2. הוצל"פ. 3. אם יתנהל משפט, ניתן לתבוע את הכל והכל לפי רצונו של השופט.

תודה על התגובה המהירה

איך אני מגיע להוצל"פ? צריך פס"ד שיורה להם לפעול לא? דרך הרבני (כי זה ענייני משפחה) או אזרחי (שלום)?

שאלה נוספת בבקשה

בהמשך לשאלתי, רציתי לדעת מי בעלי הדין? האם ההורה (שנתן את ההלוואה) של הבעל מול האישה או שמא הבעל עצמו מול האישה (מכיוון שהוא זה שמקבל את הכסף לחשבונו ומעבירו הלאה)? תודה!

חיוב אחד או שניים?

ס' 55(ב) לחוק החוזים אומר: "בטל או בוטל חיובו של אחד החייבים, בטל גם חיובו של השני, זולת אם הביטול נובע מפגם בכשרותו או בייצוגו של החייב האחד". השאלה היא, האם החיוב המקורי (של ההלוואה) שהיה אחד, ואחרי הפרידה הפך לחיוב של כל אחד מהצדדים, נחשב חיוב של "שניים שחייבים יחד ולחוד" (ס' 55(א)) או שני חיובים נפרדים לגמרי (ובמצב כזה ס' 55(ב) אינו רלוונטי)? ממה שאני מבין, מדובר בשני חיובים ממקור אחד, ועל כן נחשבים "שניים שחייבים יחד ולחוד" ועל כן הפסקת התשלום של הגבר תחייב הפסקת התשלום ע"י האישה מכוח ס' 55(ב). (אני לא מערב בו את עניין תום הלב). תודה.

למעלה