אכיניצאה פרופוליס

הילהמי

New member
אכיניצאה פרופוליס

לצערי, גיליתי שהמטפלת שלי נותנת ליד טיפות של אכיניצאה פרופוליס למבוגרים בכל פעם שהןא קצת צועק, הוא אומר שזה מגעיל, מר וגורם לו לסגור את הפה? מה זה יכול לגרום לו, ידוע לי שזה מאוד חריף, האם זה כך? האם קיימות תופעות לוואי אם נותנים את זה לילדים קטנים? תודה

0 אור 0

New member
טיפות למבוגרים הן מיצוי אלכוהולי !!

כשאני משתמשת בצמחי מרפא קנויים, אני מעדיפה את הסירופים של הילדים או כדורי מציצה, בגלל האלכוהול. הנזק של אלכוהול ידוע, ולכן חשוב שלא תיתן לו טיפות כאלו בשום אופן, יחד עם זה לא הייתי מודאגת מכך שהוא כבר קיבל פעם או פעמיים. מעבר לכך, אכיניציאה ופרופוליס מיועדים לחיזוק המערכת החיסונית, בעתות חולשה (כמו התחלת מחלה ויראלית, הצטננות) - לא מומלץ לתת אותן באופן קבוע כפי אנשים מסויימים נוהגים, ובודאי לו לילד שצועק. חשוב מאד לדבר עם המטפלת ולבחון אם היא מסוגלת להתמודד עם הילד בשיטות חינוכיות. הנזק הרגשי בכך שמישהו תוקע לך משהו לפה כשיש לך בעיה, יותר גדול מהנזק של האלכוהול לילד. אם לא ניתן לסמוך על המטפלת עדיף להחליפה.

אכינצאה ופרופוליס

בהמשך לדברים שאור כתבה, אני באופן אישי לא רואה מניעה לתת לילדים פורמולה ממיצויים נוזלים של צמחים. חשוב לזכור כי המיצוי ברוב המקרים אינו באלכוהול בלבד אלא משלב גם מים וגם גליצרין (הגליצרין אף ממתיק מעט את טעמו של הצמח). בנוסף, פורמולה אשר מיועדת לילדים תכיל בדרך כלל 50% מייפל או דבש על מנת שהם יהיו מסוגלים לשתות אותה. המינון שהילד צריך לקבל ייקבע בהתאם לצמחים ולכמות הסירופ שהחלטנו לשלב. אכן מכמה טיפות לא יהיה נזק ואין לך ממה לחשוש, הייתי ממליצה לערוך שיחת "תיאום ציפיות" עם המטפלת. בנוסף, מחזקת כל מילה שכתבה אור בעינין זה. שבת שלום, הילה

hal767

New member
תופעות לוואי

צמחי מרפא, כגון האכיניצאה, הם, ברובם, תרופות לכל דבר, ולתרופות ישנן תופעות לוואי. בשיטת הריפוי הטבעוני אין שימוש בחומרים אלה. ההעדפה בשיטה זו היא להתעסק בגורמי הבעיות ולאפשר לגוף לרפא את עצמו, ולא לטפל סימפטומטית באמצעות חומרים כאלה ואחרים.

hal767

New member
בכוונה לא התייחסתי בתשובה לטיפול ולמטפלת

כי אני, עקרונית, לא בעד שיטת טיפול זו. התייחסתי אך ורק לחלק השני של שאלתה.

0 אור 0

New member
אבל זה פספוס של הנושא

נניח שהמטפלת היתה נותנת לילד חלב שקדים אורגני, או סלט נבטים עשיר כל פעם שהוא צועק. האם אז זה היה נראה לך? לי לא!! יש בינינו אי הסכמה לגבי עצם השימוש בצמחי מרפא להקלת סימפטומים - אבל לדיון הזה היא לא רלבנטית, כי כאן ניתן משהו במקום שהוא איננו שייך. אוכל נותנים לילד רעב, צמחי מרפא (מי שמסכים לשימוש בהם) נותנים בהתאמה לצורך בריאותי, אבל לילד שבוכה או צועק, צריך לתת תשומת לב, אהבה, התייחסות ספציפית - לא אוכל ולא תרופות.

hal767

New member
שוב סטית מנושא הדיון

אינני עונה לשואלת בנושא הבעיה של בנה, אותו אינני מכיר ולכן אינני מייעץ לה דבר. תשובתי התמקדה אך ורק בנושא תופעות הלוואי.

אני חושבת שהבעיה היא

שלא מדובר בילד שקיבל טיפול ממטפלת ברפואה משלימה, אלא על מטפלת לילד, בייביסיטר, שנתנה תרופה לילד. נראה לי שאור הסיקה שלא הבנת את זה, מפני שהמלצת על טיפול לבעיה, בעוד נראה שאין לילד בעיה בכלל. בכל אופן, סטינו מנושא הדיון. לגבי השאלה המקורית - בהתחשב בזה שהבייביסיטר נתנה באופן קבוע לילד תרופה על דעת עצמה ומבלי שהוא זקוק לזה, ובהתחשב בעובדה שאין לתת תרופה (גם אם טבעית) בלי ידע מקצועי וללא צורך, אני הייתי מגישה תלונה למשטרה.

למעלה