אכילת נמלים

noffit

New member
אכילת נמלים

הכלבה שלי מנשנשת נמלים (מהזן הגדול) להנאתה... האם יש סיכון בכך? אנחנו גרים בבית פרטי ורצינו לעשות ריסוס, המרסס שדירנו איתו אומר שהכלבה תצטרך להיות מחוץ לבית 48 שעות.... מישהו מכיר סוג של ריסוס אחר שמציך פחות שעות? (או מרסס אחר....) תודה

להחליף מרסס זה לא חוכמה

אני דווקא מעריך את המרסס שמזהיר אתכם מהסכנות. מרסס אחר יכול להגיד לך שלא צריך להוציא וזה יהיה מסוכן. לגבי חומרים - כדאי לשאול אותו במה הוא משתמש ולמה זה צריך כ"כ הרבה זמן. אני מכיר אזהרות של 24 שעות, ושהחומר צריך להתייבש טוב ולעשות שטיפה של הבית לפני שהכלבה חוזרת. ולגבי נמלים - זה לא מסכן אותה. אם הם יעקצו אותה היא תלמד שזה כואב ותפסיק. אני מינח שזה משחק מבחינתה, ואולי היא לא לגמרי בולעת אותם.

goongoon

New member
תוספת

הדברה במירוקפסולציה עדיפה, ובאשר לחומר - זרחן אורגני או פירתרואידים, תתייעצי עם המדביר. ההמלצה תלויה בנגיעות הסביבתית ואולי בעוד כמה דברים. לאחר שהחומר מתייבש (תלוי בחומר הנבחר) - אבל בכל מקרה לא יותר ממספר שעות - אפשר לתת לבעלי החיים להסתובב בחופשיות.

לא מדוייק

הדברה במיקרוקפסולציה יכולה להיות מאד רעילה. זה למעשה יוצר חשיפה כרונית לרעל. הבעיה העיקרית היא לרוב עם חתולים. הם הולכים ואחר כך מלקקים את כפות הרגליים וכל יום צוברים עוד ועוד מהרעלן. פולריס למשל (זרחן אורגני במיקרוקפסולציה) יכול לגרום הרעלות מאד לא נעימות, אקוטיות וכרוניות.

naja

New member
ועוד טיפ קטן....

להזהר מכל הנושא הזה של "הדברה ירוקה"\"הדברה טבעית" \"הדברה צימחית" וכו.... בהרבה מקרים, מדובר בהטעיית הציבור!!. אחרי הכל, מדובר כאן ברעלים לכל דבר(כל סוגי הפריטרינים והפריתרואידים), שאמנם "מחקים" רעלנים צמחיים, אבל אלו עדיין רעלים סינטטיים חזקים מאוד ובליעה שלהם מסוכנת מאוד ליונקים(עד כדי מוות). היום, כמעט כל המדבירים מחזיקים בחומרים על בסיס פריתרואידי, אולם רובם לא מציגים זאת כהדברה "טיבעית".

למעלה