אכילת מוצקים

Gretchen

New member
אכילת מוצקים

היי לכולן,
יש לי תינוק מתוק בן 9 חודשים שלא יושב עדיין.
אני מאוד רוצה להתחיל לתת לו אוכל קצת יותר רציני ממחיות למיניהן אבל אני ממש מפחדת שהוא יחנק.
הוא כן אוכל לבד את הבייבי ביס אבל זה נמס בפה, וגם את זה אני מעדיפה לתת לו כשהוא על הבטן כדי שאם הוא יחנק יהיה לו קל להוציא את זה (אני מניחה שזה שטות מה שאני אומרת, אבל אני ממש חוששת מזה)
מה אני יכולה לתת לו לאכול? בהנחה שאני שמה אותו בטרמפולינה
האם אפשר לתת אורז? פסטה? (איזה צורה עדיף?) לחם? ירקות?
תודה

josie1986

New member
כמה דברים

דבר ראשון לא הייתי נותנת שום אוכל בשום צורה במנח של שכיבה על הבטן. תחשבי על עצמך אוכלת על הבטן ותראי האם נוח לך.
המנח הנכון היחיד לאכילת מוצקים הוא מנח של ישיבה. זה שהתינוק שלך לא יושב עצמאית לא אומר שאי אפשר להושיב אותו לפרקי זמן קצובים של ארוחה בכסא אוכל ואת זה אמרו לי מספר פיזיותרפיסטיות.
לדעתי גם טרמפולינה זה לא מקום לארוחות ובטח שלא בגיל 9 חודשים שהשימוש בטרמפולינה הוא כבר ממש בגדר סכנה.
אז לגבי מקום הארוחה - בכסא אוכל, אפשר מעט עם הטייה, לדעתי עדיף באופן זקוף לחלוטין וכך אני נוהגת עם הבן שלי מגיל חצי שנה. אם את ממש לא רגועה לגבי כסא, עדיף שתושיבי אותו זקוף עלייך ולא בטרמפולינה/על הבטן.
&nbsp
לגבי חנק והקאה - לתינוקות יש רפלקס הקאה מאוד מפותח ולכן אם משהו נתקע להם הם בד״כ מסוגלים להשתעל אותו החוצה. נכון שהשיעול הזה הוא מלחיץ, אבל זה בעצם מה שעוזר לילד להוציא את הגוף ״הזר״ החוצה.
מציעה ללמוד גם החייאת תינוקות כדי ללמוד איך לעזור לו במידה והוא לא מצליח (ושלא נצטרך).
&nbsp
לגבי תפריט - בגיל 9 חודשים אפשר לאכול בערך הכל (בהתאם לאידיאולוגיה שלך) - למעט חלב ניגר ודבש. בהתחלה אפשר לתת חתיכות של ירקות אפויים, למשל בטטה, גזר, כרובית ופירות רכים כגון בננה, אבוקדו ואגס (אישית אני נתתי לבן שלי אפילו תפוח עץ טרי בגיל 7 חודשים, הוא גירד איתו את החניכיים וקצת מצץ, עוד לא ידע לתת ביסים). את יכולה לתת לו פנקייקים על בסיס פרי (בננה, תפוח עץ), פשטידות רכות על בסיס גבינה לבנה וירק (כרובית, ברוקולי), סנדוויץ (פרוסת לחם עם ממרח, למשל ממרח שקדיה, ממרח ״חלווה״ - טחינה+סילאן, גבינה לבנה). אפשר להציע לו גם דייסה, למשל דייסת שיבולת שועל/סולת/אורז.
אם אתם אוכלים מוצרי בשר בבית אז אפשר למשל קציצות עוף/הודו מבושלות.
בקיצור יש המון אופציות.
&nbsp
ובכל מקרה - אל תאכילי אותו בטרמפולינה ובטח שלא על הבטן. אם את לא רוצה להושיב בכסא אוכל לפחות תושיבי אותו עלייך ותתני לו להתנסות עם האוכל.
&nbsp
בתאבון!

Cafe Latte

New member
ממש ככה. דבר נוסף. ההמלצה לא להושיב, קיימת רק בארץ.

אני מבינה אותה, והיא הגיונית (אולי אפילו ענת מהפורום הסבירה את הלוגיקה מאחוריה), אבל לא צריך להשתגע. בסה"כ מדובר בתינוק בן 9 חודשים, לא בניובורן.
תינוק בהחלט יכול לשבת לפרקי זמן קצובים, בטח ובטח כשמדובר על זמני האכלה.
הכי חשוב מבחינתי, בחודשים האלה, מבחינת האוכל, זה להקנות הרגלים טובים של אכילה בריאה ומסודרת. ניחא שהבייבי ביס הזה, זה דרעק (ואני לא מכניסה את זה הביתה), אבל ילד לא צריך לאכול על הבטן בשום שלב. זה לא נכון בכל כך הרבה מובנים בעיני.
&nbsp

אושר מ

New member
ורק מוסיפה שאם משתנק ומשתעל

לא לדפוק לו על הגב. דפיקה על הגב עושה את הפעולה ההפוכה ממה שהוא רוצה לעשות. הוא מנסה להוציא ודפיקה על הגב עשויה רק להכניס עמוק יותר.

מצטרפת בחום להמלצה על קורס החייאת תינוקות

תינוקות רבים לא מתיישבים לבד בגיל 9 חודשים

את קטנתי (אוטוטו 9 חודשים) אני מושיבה לזמן הארוחה שמוקצב לכ 10 - 15 דקות
לאחר מכן כאשר הארוחה הופכת למסיבה
, היא עוברת למנוחה בטרמפולינה
גם בסוג של תנוחה יציבה , אבל לא ישיבה
&nbsp
גם אני חושבת שאם התינוק מתפתח לפי המצופה לגילו אפשר בהחלט
להושיב לארוחה בטוחה יותר

Cafe Latte

New member
חצי שנה.

בעבר היתה המלצה של 4 חודשים - התחלת טעימות.. בגלל שהורים עברו את מכסת הטעימות (טעימות=כפית, שתיים ביום, לא יותר), ועברו לארוחות שלמות בגיל 4 חודשים, ההמלצה של משרד הבריאות אומרת להתחיל סביב חצי שנה.
&nbsp

עכשיו שינו את זה שוב וכן מתחילים טעימות בארבעה חודשים

אבל הכוונה היא אך ורק לפירות וירקות, ממש כפית שתיים בכל יום.
רק בגיל חצי שנה להתחיל עם מנת פירות כארוחה שלמה.

AlicePJ

New member
אלו המלצות ישנות, עכשיו אומרים להתחיל

בחצי שנה, כי הורים היו נלהבים מידי ונתנו יותר מידי, וזה לא בריא לתינוקות לעכל כזאת כמות של מוצקים בגילאים רכים. ההורים ראו שהתינוק אוהב, רוצה, נהנה, ונתנו עוד.

עכשיו חזרו לזה שוב- קראי בלינק שקפה צירפה מעל

ואלו גם ההנחיות שקיבלתי לפני שלושה חודשים...

AlicePJ

New member
גם בלינק אומרים להתחיל בגיל חצי שנה

אומרים שאפשר לחשוף *לכמויות מזעריות* החל מגיל 4 חודשים, אבל לא ממש להתחיל טעימות. טעימות זה מגיל חצי שנה. הם מדברים על מאכלים מומלצים לטעימות וכו' החל מגיל חצי שנה אם תשימי לב.
הנחיות שמקבלים מטיפת חלב בישראל לא שוות הרבה לטעמי. מהכרות אישית עם כמה אחיות טיפת חלב במשפחה שלי (שלא טיפלו בילד שלי אבל נתנו "עצות") וממה ששמעתי מחברות וקראתי בפורום כאן, יש להן הרבה עצות לא מוצלחות והרבה מהידע הוא לא עדכני. כמובן לא כולן, אני בטוחה שיש הרבה נהדרות, אבל זה לא משנה את העובדה שיש כמה כאלה שם שנתנו ונותנות עצות מאוד לא נכונות. כנראה זאת שנתנה לך את ההנחיה היא אחת מאלה.

כתוב במפורש שמתחילים בגיל 4 חודשים

עובדה שלא הגדירו במפורש את הכמות, אז כנראה שכפית אחת או שתיים זו בהחלט פרשנות הגיונית...
לפחות במקרה הזה, ההנחיה של אחות ט"ח תואמת בדיוק את ההנחיות של משרד הבריאות. אני לא יודעת על סמך מה את טוענת שמי שנתנה לי את ההנחיה נותנת עצות *מאוד* לא נכונות, רק כי הפרשנות שלך ל"כמויות מזעריות" היא פחות מכפית או שתיים?
אני יודעת שיש איזשהו טרנד להשמיץ אחיות ט"ח, ייתכן שיש כאלו שבאמת נותנות עצות לא טובות אבל מצטערת, את לא צריכה להשתמש בזה במקרה הזה רק כדי לנסות להיות צודקת בכל מחיר.

Cafe Latte

New member
תראי

מה כתוב (תכנסי ללינק שצרפתי) -
"מומלץ לחשוף את התינוק למזון מוצק (משלים) בגיל 6 חודשים. לא מומלצת חשיפה לפני גיל 4 חודשים.
בין גיל 4 חודשים ל- 6 חודשים *ניתן* לחשוף את התינוק למזון מוצק (משלים), אך רק לאחר שהתינוק מראה סימני מוכנות (ראו להלן) ובכמויות מזעריות."
&nbsp
ניתן להתחיל טעימות סביב 4 חודשים ואילך. לא לפני כמובן, אבל ההמלצה היא אכן סביב גיל חצי שנה. לא 4 חודשים. כתוב במפורש כך בלינק שצרפתי למעלה.
&nbsp
בכל מקרה, אנחנו התחלנו סביב 5,5 חודשים (שבוע לפני גיל חצי שנה, אם לדייק), כשראינו שהילד פשוט לא שבע, לא משנה כמה חלב אני משאירה לו (נניח זכור לי שהיה איזה לילה שאבא שלו האכיל אותו, והוא גמע 3 בקבוקי חלב אם..), ובמקום לפתוח מרחקים בין הארוחות, הוא צמצם מרחקים. ממש לפי הספר - החלב חדל מלהשביע אותו, סביב גיל חצי שנה.
וזה היה מעולה מבחינתי, כי ידעתי שאני לא רוצה לחשוף למוצקים סביב גיל 4 חודשים. מוצקים אוכלים כל החיים, חלב אם רק בהתחלה. רציתי למשוך את זה כמה שאפשר, כדי שזה יגיע ממנו, ולא ממני (למרות שמוצקים זה באמת כיף, מעניין ומסקרן).

אבל זו היתה החלטה שלך וזה בסדר גמור

ואפילו תואם את ההנחיות - שכמו שכתבת *ניתן* להתחיל בגיל ארבעה חודשים, אבל הויכוח הוא על זה שההמלצה של אחות ט"ח להתחיל טעימות בגיל 4 חודשים היא מוטעית.
בנוסף, ההנחיות מדברות על זה שמגיל חצי שנה אפשר להתחיל בארוחת מוצקים, ומניסיוני עם הטעימות, אם עושים אותן כמו שצריך, לוקחות די הרבה זמן (שלושה ארבעה ימים לכל פרי או ירק), כך שבהחלט ההנחיה הגיונית.

AlicePJ

New member
הם באמת לא כתבו בצורה מפורשת

אני מניחה כי זה לא שחור או לבן וזה לא שהקיבה של התינוק מוכנה בדיוק ביום הולדת שישה חודשים שלו ואם תנסי משהו יום לפני זה יהיה לו לא בריא. הלינק כאן, כל אחת תקרא אותו ותבין ממנו מה שהיא רוצה, ומציעה להתיעץ גם עם הרופא אם לא בטוחים (אני באופן אישי לא הייתי מתיעצת בטיפת חלב כי לא סומכת עליהם אבל כל אחד ובחירתו). בארה"ב אגב ההנחיה היא להתחיל בגיל חצי שנה.

למעלה