אכילת ירקות

גילי012

New member
אכילת ירקות

שלום רב, אני מקפידה על תזונה נכונה אך בין הארוחות אני מרבה באכילת ירקות, לרוב פלפל אדום(גמבה). יש לציין כי אני אוכלת בין 6-10 ביום! האם הדבר עשוי לגרום לעלייה במשקל או לעצירה? בשבוע האחרון נוכחתי כי חלה עצירה בירידה בנשקל. ןבכלל האם ניתן לאכול ירקות חופשי?(הלוא עגבניות שרי ופלפל אדום הם ירקות מתוקים...) תודה:)

נראה לי שסתם באופן כללי 10 גמבות ביום לא

מומלצות, אבל זאת לא תוספת רצינית בקלוריות- 200, 250, ואם זה בא על חשבון משהו אחר- אז בכלל. ירקות ניתן לאכול חופשי, אבל אני מניחה שאם תאכלי קילו עגבניות זה לא יעודד את ההרזייה שלך. הקטע פשוט לאכול הכל במידה, עם מידה גדולה יותר לגבי ירקות.

גילי012

New member
באמת???

הייתי בטוחה שאפשר לאכול חופשי בין הארוחות... ללא קלוריות.. האם יש ירק שניתן לאכול חופשי? אם כך, מה מומלץ בין הארוחות?

בעקרון ירקות אפשר לאכול ללא הגבלה

כמובן שלא מומלץ להגזים בשום דבר. בכל אופן ירקות לא אמורים להשפיע על המשקל. לא כתבת כמה את שוקלת ומה הגובה שלך אך בהחלט יכול להיות שזה שחלה עצירה בירידה זה אולי כי את בעצם לא צריכה לרדת..

berta84

New member
אכילה מרובה של ירקות עשוייה בהחלט לגרום

לעלייה במשקל ,מדובר באוכל ששוקל הרבה ,נניח אכלת שני קילו ירקות ,כל עוד הם במערכת העיכול תראי את זה על המשקל רוב הסיכויים שהם לא הופכים לשומן בגוף חוץ אולי מתפוחי אדמה ובטטות

תשובות

ירקות זה חופשי אבל רצוי לגוון ולא להסחף עם הפלפלים כי עשויים לגרום לכאבי בטן בעודף. הם לא יכולים לתרום לעלייה במשקל אלא להיפך. עם זאת שימי לב שזה לא כולל תפוחי אדמה, אפונה, תירס, אדממה, בטטות - מהם לא ניתן לאכול חופשי. בברכה נטלי

גילי012

New member
תודה רבה לכולן על התשובות...

אני יודעת שאת הירקות הללו לא ניתן לאכול ללא הגבלה, כוונתי רק לעגבניות שרי/מלפפון וגמבה. הגובה שלי 1.57 ואני שוקלת 46. בסהכ רוצה לרדת קילו או שניים

yalaniv

New member
ירקות עליים ירוקים

כמו חסה ונבטי אלפלה הם בעלי ערך קלורי נמוך מאוד מאוד. לשם הדוגמא, 4 עלי חסה בינוניים מכילים כ-5 קלוריות. תעברי לחסה, זה גם בריא לעיכול, גם מנקה את השיניים, וגם - מרזה (הגוף משקיע יותר קלוריות בפירוק, מאשר הקלוריות שהוא מקבל. בהצלחה

למעלה