אכילת טונה

אכילת טונה

אני מבצע כ-3 פעמים בשבוע אימון בחדר כושר ואוכל לאחר כמעט כל אימון פחית טונה. אני הרבה זמן מחפש מידע לגבי טונה "נקייה" יותר מכספית ושאר מתכות. איך אפשר לדעת אילו טונות נקיות יותר ואיפה אפשר להשיג אותן?

היה פה דיון לפני מס' ימים בנושא

אני לא בטוח אך אמרו שאפשר לראות איזושהי תווית על הטונה, משהו כמו "גדלו בתנאי בריכה"?

חחח זה מה שהיה כתוב

גדלו בתנאי בריכה מלאכותית, זאת כדי שיפסיקו לנשום\לשתות\לבלוע מתכות שונות מהים.. או משהו כזה לא זוכר במדויק

ממה שאני זוכר אם ראיתי נכון

דגים בבריכות נמצאו יותר מזוהמים מדגי ים ,אם תרצה אחפש את המקור שראיתי את זה בו .

שום גוף רשמי לא מדרג מוצרים לפי רמת כספית

אבל בכל מקרה, שלוש קופסאות בשבוע זה סביר ביותר. כשתהיה בהריון, תצטרך לחתוך, אבל בינתיים זה בסדר.

אוקי תודה רבה

לא חושב שאהיה בהיריון בזמן הקרוב :) בכל מקרה אני חושב שיהיה זה נחמד לעשות אסיפת חתימות למטרת חקיקת חוק בנושא רמת הכספית בטונה....

יש חוק שמגביל את הכמות המותרת

אבל היצרנים הם אלה שמחוייבים בבדיקות השוטפות. משרד הבריאות לכל היותר עורך בדיקות מדגמיות, והוא לא מנהל בקרת איכות שוטפת (הוא גם לא יכול)

ראיתי פרסום של ה FDA שמדרג רמות כספית בדגים

שונים, למיטב זכרוני הטונה ה"בהירה" שהיא דג קטן יחסית (אטונן שבעצם אינו באמת טונה) מכיל כספית משמעותית פחות מהטונה הלבנה (אלבקור) שטעימה הרבה פחות.

הטונה הכי נקייה מכספית

היא לא לאכול טונה , אנשים שמתאמנים בחדר כושר פשוט לא יודעים לאכול שום דבר מעבר לטונה ולפעמים מאמנים בחדר כושר זורקים קוטג' , זה מעט עצוב שהם לא יודעים שיש דברים מעבר לזה .

יטינגר

New member
עוף, ביצים, הודו, מג'דרה

קטניות ודגנים=חלבון מלא. במוצרי חלב לא נוגע. שכחתי משהו?

כנראה שפיספסת שאני טבעוני אני לא אוכל חיות

או נגזורתיהן מטעמים אידיאולוגיים.

יטינגר

New member
אתה צריך להניח שרוב האנשים שמתאמנים

בחדר כושר, וזה מה שאתה דיברת עליו: "אנשים שמתאמנים בחדר כושר פשוט לא יודעים לאכול שום דבר מעבר לטונה ולפעמים מאמנים בחדר כושר זורקים קוטג' , זה מעט עצוב שהם לא יודעים שיש דברים מעבר לזה" הם לא טבעונים.

רוב האנשים לא טבעונים

זה לא כל כך קשור לאם הם מתאמנים או לא , אני לא מניח שאתה חושב שאני מדמיין לי בראש שרוב האנשים הם טבעונים

כי רציתי להביע את הסתייגותי מההמלצה שהבאת

על צריכת "אוכל" אותו אני לא רואה כאופציה לגיטימית מבחינה מוסרית ,אני מאמין שיש אלטרנטיבות אחרות ואנחנו כבני אדם שאיכפת להם מאספקטים מוסריים ראוי שנקדיש לרעיון של לבחון את האפשרויות האחרות מעט מחשבה לפחות תוך כדי התחשבות באינטרסים של בעלי חיים.

יטינגר

New member
אז לא היית צריך לרשום :

"אנשים שמתאמנים בחדר כושר פשוט לא יודעים לאכול שום דבר מעבר לטונה ולפעמים מאמנים בחדר כושר זורקים קוטג' , זה מעט עצוב שהם לא יודעים שיש דברים מעבר לזה ." זה לא שהם לא יודעים לשיטטך מה לאכול, זה פשוט שלא בה להם לא לאכול אוכל טעים.

למעלה