אכילת בגדים

דבורי

New member
אכילת בגדים

הבן שלי פיתח בשבועיים האחרונים הרגל מוזר: הוא נושך את החולצות שלו ויוצר בהם קרעים או חורים. לפני שנתיים, כשהוא היה בכיתה א', הוא היה נושך את קצות השרוולים של בגדי החורף ומורט אותם, אבל עכשיו הנזקים גרועים יותר: 2 חולצות כבר זרקתי לפח, ועוד שתיים במצב גבולי. יש לך עצות, תובנות? כשאני שואלת אותו הוא מכחיש שהוא נשך אותן, והוא "לא יודע" איך זה קרה. סיכמנו שאתן לו חתיכת בד לנשוך כשירצה ובאמת עדיין לא ניסיתי את זה, אבל לא ברור לי שזה יפתור את הבעיה.

Kalla

New member
קרה משהו בזמן האחרון

בבית או בבית ספר? אולי כדאי למצוא את הסיבה למעשיו? לי זה מזכיר כסיסת ציפורניים, הנחשבת לדרך לבטא עצבים, מתח וכו'.

דבורי

New member
ניסיתי לחשוב בכיוון הזה

אבל לא ידוע לי על משהו שקרה בזמן האחרון. ניסיתי גם לשאול אותו, והוא טוען שהוא לא עצבני ושום דבר לא קרה.

פלגיה

New member
הבן שלי עשה את זה

וגם שני דודים שלו. אני לא מבינה מה הקטע כי הרבה יותר כיף למצוץ פלסטיק
לדעתי זה חלק מהבעיה התחושתית שהוא סבל ממנה. איכשהו במהלך טיפול מורחב יותר שעבר - גם ההרגל הזה עבר לו. בשלב הזה משהו אחר לנשוך יכול להיות רעיון טוב.

דבורי

New member
מה הטיפול המורחב שעבר?

איזה עוד סימנים ראיתם לבעיה תחושתית? אנסה למצוא משהו לתת לו לנשוך, אבל כנראה אצטרך ללכת לשם כך לחנות בדים (הוא לא מוכן שאגזור לשם כך חלק מחולצה שהוא כבר נשך). אני קצת פסימית בקשר ליעילות - החולצה שהוא לובש תמיד תהיה יותר זמינה מחתיכת בד שתלך מהר מאד לאיבוד.

פלגיה

New member
אצלינו היה ערב-רב של בעיות

תחושתיות, רגשיות, תקשורתיות וחברתיות. כמובן שהן לא מנותקות אחת מהשניה, וילד שיש לו בעיה בויסות תחושתי, גם עלול להרביץ חזק מדי, ולהיות מנודה מהחברה בשל כך. טיפלנו בבעיות הרגשיות והתקשורתיות בעזרת ביקורים שבועיים אצל פסיכותרפיסטית. היא גם נתנה לנו טיפים ל"דיאטה סנסורית" - לתת לו להתנסות בסוגים שונים של מגע. אבל זה היה רק בכיתה ד', ועד אז עברו הרבה שנים של סבל. בכל אופן - תופעת אכילת החולצות והריסתן נעלמה במהלך הטיפול, לשמחתי הרבה. (הסממנים האחרים לבעיה התחושתית אצלו היו גמילה מאוחרת וקשה מאוד, חיבוקיות יתר עד כדי חנק, חוסר תחושה של כאב)

פלגיה

New member
קצת מידע על ויסות תחושה

קצת על בעיות תחושה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=192&a=12581&c=1364&sc=0&ssc=0 הסיפור של tonti בפורום חינוך לגיל הרך: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=192&a=57515&c=5857&sc=0&ssc=0 ועוד מאמר מקיף בנושא מפורום ריפוי בעיסוק, כולל כללים לאבחנה ודרכי טיפול אפשריות: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=295&a=18619&c=2114&sc=0&ssc=0

זוכרת את עצמי בתור ילדה

נושכת ומורטת את קצות השרוולים וגם את החוט שעליו תלו את המפתח על צווארי... זה מאוד נעים לנשוך בד ולמצוץ אותו.

דבורי

New member
מילא קצות השרוולים

גם זה היה מעצבן, אבל כפי שכתבתי הנזקים עכשיו הם הרבה יותר חמורים. החולצות שלו הופכות לחולצות חד-פעמיות (אולי אני צריכה לחפש לו בגדים מנייר?)

דבורי

New member
רעיון חדש

אני רוצה להודות לאילת שנתנה לי כיוון מעניין לחשוב עליו: מחסור באבץ וברזל. אביחי באמת לא אוכל טוב, ומידי פעם אני מוסיפה לו ויטמינים. יש לו גם היסטוריה של אנמיה בגיל שנה. אני מצרפת הודעה מפורום אוטיזם שמתארת את בעיית הגריה בפה שקשורה בחוסר בויטמינים. אנסה בימים הבאים להוסיף לו ברזל ואבץ ואדווח לכם.

פלגיה

New member
תודה רבה על הקישור

שימי לב על הדגש שניתן שם לדיאטה סנסורית ולגריית הפה.

דבורי

New member
מכיוון שזה דבר חדש אצלו

אני מניחה שזה יותר עניין של מחסור זמני בויטמינים, ולא משהו אורגני שצורך טיפול ממושך. בכל אופן אם זה יתמשך אנסה לחשוב על גריית הפה (אם-כי קשה להאמין שהוא ישתף פעולה בקלות).

למעלה