אכילה רגשית - עזרה

אכילה רגשית - עזרה

היי, אני בחורה בת 25, לא מלאה או משהו כזה אבל בזמן האחרון התחלתי להשמין פשוט כי אני אוכלת כתוצאה מרגשות. אני כרגע בחיפוש עבודה- כלומר לא עובדת, וכל פעם שאני חווה אכזבה אני מתירה לעצמי שוקולד/פיצה וכו וכו... אני ממש מרגישה מין ריקנות כזו בתוכי ובגלל שאני לא יודעת מה לעשות איתה אני מנסה למלא אותה באוכל... כמובן שזה לא באמת עוזר ולא משנה כמה אני אוכלת אני מרגישה שאני עדין ריקה... אני צריכה עיצה ממישהו שידע להתמודד עם זה ולא להתנחם באכילה.

DennisTapuz

New member
פתרון פשוט יחסית

עצם הבעיה שאת אוכלת בגלל שאת חשה את האכזבה שלא מצאת עבודה, זה לא דרך נכונה להתמודד כדי שתרגישי טוב עם עצמך אחרי אכילה, זה לא יעזור לך. יש לציין שדרך החיפוש עבודה יכולה להיות ארוך ומאתגרת לפעמים, תשאלי את עצמך למה להתאכזב כ"כ מהר? אני מניח שאת נראית טוב, יש לך כמה תכונות יתרונות נכון? פשוט תתמידי, קחי את הרגשת אכזבה שלך למשהו שיכול לעזור לך, תחשבי בצורה כזאת - מה הטעם להתאכזב ולאכול כתוצאה מזה תשמיני, תשני את הכיוון מחשבה שלך - גם אם לא מצאת עבודה, ראיון עבודה שלא הלך, והתאכזבת, תמלאי את עצמך באופטימיות באמת יש עוד המון משרות, תמשיכי לחפש, תדרבני את עצמך. ותעשי יותר, הגישה שאת חשה אכזבה, זה בגלל מחשבות שליליות שאת מדרבנת ואומרת לעצמך לא יעזור אלא תשני את הגישה לחיובי, בכל הכוח! אגב, בזמן שאני כותב לך - מצאתי לך כמה משרות בתחום מזכירות ופקידות: דרושה מזכירה. בהצלחה!

תשובה

אני חושבת שאת זקוקה לטיפול רגשי ע"מ לקבל כילים כיצד להתמודד עם המצב שלך. כמובן שהכי כייף לנו להתנחם באוכל, אבל זה מאד מתסכל אותך ומה שאת באמת זקוקה לו זה ליווי רגשי -פסיכולוגי. בהצלחה

למעלה