אכילה מייאשת

אכילה מייאשת

ערב טוב
אני יודע שזה נראב כאילו אני מחפש את הגרוש מתחת לפנס אבל בלית ברירה גם זה הולך
אני מוצא את עצמי לרוב על טייס אוטומטי בקשר לאוכל, אני יכול לא לאכול יום שלם כי אני לא רעב וברגע שאני פותח את הפה כאילו משהו מתחיל ופשוט לא מסתיים, אני פשוט לא מפסיק לאכול. (לצורך הענין התהליך המתואר יכול לקרות גם בשש בבוקר).
עכשיו אחרי שפשוט התייאשתי מהכל אין דבר יותר מתסכל מלאכול בלי הבחנה ולרוב גם בלי תחושת רעב אני מחפש את הפתרון האחר (ביו פידבק פסיכולוג דיאטות שונות ואפילו משונות כבר ניסיתי).
זה יכול להיות תרופות (כל אבל כל תרופה שנמכרת בבית מרקחת של קופ"ח), זה יכול להיות תרופה אלטרנטיבית, זה יכול להיות נקודה באצבע השמאלית של הרגל שבגלל שאני לא דורך עליה נכון כל רעיון שאפשרי (ואשר רופאת המשפחה שלי לא תתעלף בגללו).
תרגישו חופשי התייאשתי
תבורכו

הי לך

ניסית ללכת לדיאטנית? (אחת אמיתית אבל, לא נטורפתים ויועצים למינהם)
נשמע כאילו אתה פשוט צריך שמישהו יעשה לך סדר.

levshavur

New member
לחלומות של אחרים (ולכולם)

שלום לך
אני נעלבתי על מה שכתבת על נטורופטים "אבל לא נטורופתים ויועצים למיניהם" זה נכון שקיימים עם שרלטנים אבל כיום יש פיקוח יש איגודים מקצועיים שיש תקן מסויים שצריך לעמוד בדרישות. יש את פנקס המטפלים הארצי במשרד הבריאות והם נותנים תואר RCP שזה אומר מטפל מוסמך שעומד בדרישות. אני למדתי 4 שנים רפואה משלימה ולמדתי גם פיזיולוגיה אנטומיה ופתולוגיה ועוד דברים, ויש לי את התואר הזה... אני לא כותבת בשביל להשוויץ, אלא רק בשביל מידע ואם בוחרים מטפל אפשר לשאול מה הווק שלו ואם יש לו את התואר הזה...אני אשמח לכתוב יותר אבל חייבת להפסיק כרגע אשתדל לחזור לכאן...
לבשה

אור ולבשה-

אין לי כוח להיכנס לויכוח הזה
השורה התחתונה- לנטורופתים ומטפלים למינהם אסור לפי חוק לתת ייעוץ תזונתי.
ואם אתן לא מאמינות לי- אני אביא לכן הוכחות מחוק העיסוק במקצועות הבריאות.

אי אפשר להתחיל ויכוח

ואז לא להכנס אליו

אני מבינה שיש לך אג'נדה, אבל את מבינה, גם לאחרים יש...
תני את אותו הכבוד שאת רוצה לקבל.

Kalphana Vera

New member
לא מדויק- האג'נדה שלהן מגובה על ידי פרצה בחוק

האמת שאני די חולקת איתך את האג'נדה (דווקא מאד מאמינה בתרומה של רפואה אלטרנטיבית, אבל תזונה זה לדעתי קו הגבול של התחום הזה).
לגבות את האג'נדה שלך בחוק זה דבר קצת מגוחך לטעמי. זה כמו שכששאלו את יאיר לפיד אם הוא תומך בליגליזציה הוא ענה שהוא מתנגד משום שסמים זה לא חוקי.
אם תרצי, אשמח לשמוע דווקא ממך נימוקים רציונאליים לדעות שלך, ולא שתפטרי את עצמך בחוק היבש (שמושפע בעיקר משיקולים כלכליים ואינטרסים אחרים שמגובים בלובי חזק בכנסת, וממש לא נוגעים לצרכני השירותים האלה- לנו)

בכל נושא.

לדון בדברים בצורה מכובדת ולדבר אחד לשני בכבוד לא קשור למי צודק ולא קשור לאת מי מגבה החוק.

levshavur

New member
לחלומות של אחרים

שלום לך
עד כמה שאני יודעת לפי החוק לנטורופתים מותר להציג את עצמם כתזונאים ולא
כדיאטנים...ומה אמורים לעשות אנשים שלמדו 3-4 שנים עמוסות של טיפול על ידיי
תזונה לעשות ? האם הם צריכים לסגור את הקליניקה או לעזוב מקום עבודה?
קופות החולים מעסיקות נטורופתים במשכורת אז מה הם עוברים על החוק לדעתך?
אני אישית עובדת רק במקצועות שקיבלתי תעודה (ולא מתעסקת בתחומים שרק
למדתי ולא הצלחתי להגיש עבודות סיום בגלל ניתוח שעברתי) אז ואני הייתי מעורבת
כשקבעו את החוק הזה ...אירגון הגג של כל הטיפולים ברפואה משלימה שלחו לי אימייל בקשר לזה. כיום משרד הבריאות יושב עם נציגים של המטפלים השונים ועובדים יחד
על טיוטת חוק לגבי כל התחומים שקיימים ברפואה המשלימה...
אני לא רוצה להתווכח איתך על הנושא הזה רק הבאתי לך אינפורמציה רלוונטית .
אם את רוצה את יכולה לשלוח לי מסר עם קישור לחוק הזה.
לבשה.

נו באמת

האנשים היחידים שמותר להם לפי החוק להציג עצמם כתזונאים/דיאטנים הם אנשים שעומדים בקריטריונים הבאים:
1. סיימו תואר ראשון במדעי התזונה - נכון להיום ניתן ללמוד את התואר הזה ב-3 מוסדות בלבד: האוניברסיטה העברית, מכללת תל חי, ומכללת אריאל
2. סיימנו הכשרה מעשית של חצי שנה שנערכת ע"י משרד הבריאות
3. עמדו בהצלחה במבחן רישוי של משרד הבריאות

אין לי שמץ של מושג מה נטורופתים עושים בקופות חולים (או בכלל).

והנה הקישור לחוק-
http://www.abiliko.co.il/index2.php?id=1517&lang=HEB

אין לי כוונה להמשיך את הדיון חסר הטעם הזה מעבר לכך.

היי

אף אחת מאיתנו לא יכולה לדעת דרך האינטרנט מה הבעיה, וודאי לא כשאתה מתאר אותה בקווים כל כך כלליים,
וגם אם כן, זה בד"כ מסוג הדברים שאין להם תרופת פלאים,
הלוואי שהיה כפתור כזה באצבע השמאלית, אין...

בעיות אכילה יכולות להיות מורכבות מכל כך הרבה דברים,
וכשיש נטיה כזו, אז חוסר איזון יכול להוביל מהר מאוד לאיבוד שליטה. למשל, לא לאכול יום שלם, מביא בהכרח לזה שתהיה פחות בשליטה כשאתה ניגש בסוף לאוכל. זה מרגיש כמו קצוות שונות של התנהגות אבל בעצם זה סיבה ותוצאה...
זה נשמע כאילו ניסית הרבה שיטות שונות. (הייתה בהן גם דיאטנית? ניסית אכילה לפי תפריט?) אולי אחת מהשיטות שהייתה טובה יותר מאחרות היא השיטה שבה צריך להמשיך ולהעזר.

למעלה