אכילה מופרזת

אורח6665

New member
אכילה מופרזת

שלום אני בן 29 ואני סובל מהפרעת אכילה

ההפרעה לא הכי קשה אבל היא גורמת לי לחיים אומללים.

אני יכול להגיד בממוצע שכל יומיים - אני מסתכל על עצמי במראה ורואה פנים חיוורות מאכילה מיותרת
אני דיי רזה אבל באותו יום שבטעות נגררתי לאכול יותר מידי, כולם יכולים לראות שאני נראה ממש לא טוב.

באותו יום אני רק רוצה להיעלם. כל החיים שלי נהפכים למלחמת הישרדות - איך אני עובר את היום יומיים עד שיעבור המראה הזה.

אז בעצם אפשר להגיד שאני חיי רק חצי מהחיים וזה משחית את חיי שגם ככה לא כאלה זוהרים.

איך אני יוצא מזה?...

הייתי פעם באו איי וזה לא עזר.
טיפול פסיכיאטרי / פסיכולוגי לא בא בחשבון כי אין לי כסף לשלם על זה ולא רוצה שיירשמו עוד דברים מביכים ברישומים שלי.

אני בעיקר זקוק לעיצות תזונתיות. הבעיה שלי היא להכין אוכל. כי אם אני מכין או קונה אוכל לשבוע אני אסיים אותו אחרי יום. אז נראה לי שלא כדאי לי בכלל להכין אוכל בבית. אולי רק קפואים כמו שניצל.

בבקשה תנו לי עיצות פרקטיות. איך אתם מתמודדים עם הדחף לנשנש / לאכילת יתר?

שבוע טוב

כל מי שמתמודד עם בולמוסים, ובכלל עם הפרעת אכילה, יודע שהיא חורגת מגבולות ההגדרה של "דחף לנשנש".
הסבל שכרוך באכילה הזו, כמו שאתה מתאר, הוא גדול מאוד,
ויושב על דברים רגשיים לא פשוטים,
שאי אפשר לפתור בעצות תזונתיות, בוודאי לא על ידנו- אף אחת מאיתנו אינה אשת מקצוע, אלא שותפות למצוקה של הפרעת אכילה.

אני מבינה את החששות. לחפש טיפול בפעם הראשונה זה לא קל וכרוך בהרבה פחדים, טכניים ורגשיים. ובכל זאת, זה המענה הנכון לצאת מתוך הבור הזה של כאבים רגשיים שמתבטאים באכילה מופרעת.
טיפול לא חייב לעלות הרבה כסף, ובוודאי שלא חייב להופיע ברשימות בשום מקום וצורה ועניין.
אני מטופלת שנים דרך מרפאות ציבוריות למינהן, ועובדת בתחום די רגיש, ומעולם לא נתקלתי בחשיפה של מידע מתוך הטיפול או אפילו בחשיפה של העובדה שאני מטופלת.

אם אתה מרגיש שכרגע אתה לא יכול להגיע לטיפול, גם טיפול דיאטני מסודר יכול לסייע, בוודאי כשלב ראשון של אבחון הבעיה.
טיפול כזה אפשר לקבל די בקלות דרך כל קופת חולים.

מקווה שתמשיך לכתוב לנו ושנוכל לסייע

שלום לך

ההודעה שלך נגעה לליבי כי גם אני מתמודדת עם משהו דומה לזה (אני קוראת לזה אכילה רגשית).
תפריטים בטח שאי אפשר לתת לך פה, זה באמת תפקיד של תזונאי/ת ועדיף כזה שמתמחה בהפרעות אכילה או אכילה רגשית.

מה שעוזר לי זה עצם זה שאני נמצאת בטיפול אצל דיאטנית, המסגרת הזאת מדרבנת אותי לשמור על עצמי. מעבר לזה אני לא קונה ממתקים ודברים שיש לי נטיה להתמכר אליהם בכמויות, אלא קונה מדי פעם מחוץ לבית.
אם קשה לך עם לקנות אוכל לשבוע שלם, אולי יעזור לך לקנות כל פעם קצת, ליום-יומיים. סתם מחשבה.
בכל אופן שיהיה בהצלחה!

אורח6665

New member
תודה רבה על התמיכה

זה מעודד מאוד ומוציא אותי ממעגל מחשבות הרסני.
העיצות שלכן מאוד שימושיות. אנסה להיעזר בהן.
שבוע נפלא

למעלה