אכילה מוגזמת בלילה

אכילה מוגזמת בלילה

היי, רציתי לשתף בתופעה מוזרה שהתחילה אצל אחד מהתאומים שלי , (בני שנה) לפני כשלושה שבועות. הוא מתעורר בלילה ובוכה ולא נרגע עד שהוא מקבל בקבוק (מטרנה מדוללת) אחרי שעתיים- שוב אותו דבר כך שלוש וארבע פעמים בלילה.
עד עכשיו היה ישן שינה רצופה ומקבל בקבוק פעם אחת בשעה קבועה בלילה.
אני לא יודעת מה לעשות- זה הגיוני שהוא כ"כ צמא? ואולי הוא רעב ואני צריכה לחזור לתת לו בקבוק מטרנה מלא? (בשעות היום בכלל לא מקבל מטרנה רק לפני השינה בקבוק אחד ובלילה כמו שאמרתי- מדוללת)
מישהו נתקל בתופעה כזאת?
(ומה עושים עם החיתול- הוא מתעורר בבוקר כוווווולווווו רטוב כולל הבגדים והמזרון.. להחליף לו באמצע הלילה? זה לא יוציא אותו משינה לגמרי?)

ננסית12

New member
אולי קפיצת גדילה?

נסי להוסיף לו עוד אוכל לארוחת ערב.
ואם לא רוצה, אז להקדים קצת את ארוחת הערב ואז לתת תוספת אחרי שעה.
&nbsp
הפואנטה זה לבדוק אם באמת הוא צריך את התוספת הזאת...

ואולי זה לא רעב...?
את מתארת תופעה שהחלה לפני שלושה שבועות, מה שאצלי מייד מעלה את החשד שיש קשר לכניסה למסגרת חדשה.
אז אני מתחילה ושואלת האם היה שינוי כזה שבעקבותיו החלו ההתעוררויות בלילה?
&nbsp
ולמה אני חושבת שלא מדובר ברעב? כי תינוק בן שנה, שאוכל טוב במהלך היום, ששומר על האחוזונים, והוא בריא, לא זקוק להשלמת קלוריות במהלך הלילה.
&nbsp
מה שאני מציעה לך לעשות הוא קודם כל כמובן לוודא שהוא אוכל טוב במהלך היום, וגם לנסות להבין מה גרם לשינוי בהתנהגות. האם היה שינוי אחר כלשהו בחייו באותה תקופה שבה התחילו ההתעוררויות הליליות?
הדבר השני שאני מציעה הוא לוותר על ה"ארוחות" האלה כי הן באמת מיותרות עבורו (בהנחה שכל מה שכתבתי למעלה נכון והוא בריא, שומר על האחוזונים וכו') ולנסות להתמודד עם ההתעוררויות האלו בדרך אחרת. קחי בחשבון שיכולים להיות כמה לילות קשים, אז אולי כדאי לעשות את זה דווקא בסופ"ש כשיש אפשרות להשלמת שעות שינה למחרת...
מה דעתך?

זאת גם התחושה שלי

התחושה שלי שזה גם לא רעב, האמת שלאחרונה גם עברנו דירה וגם הוא נכנס למסגרת אחרי שנה שהיה איתי בבית.
אני באמת מנסה להתחיל תהליך של לא לתת מטרנה בלילה אלא רק מים, הוא בוכה הרבה אבל בסוף נרדם. אני מניחה שלאט לאט הוא יתרגל...
תודה רבה על התגובה- אעדכן בהמשך..

אין הבדל בין מטרנה למים
מבחינת התלות בהם במהלך הלילה. שניהם ממלאים את הקיבה שלא לצורך במהלך הלילה.
ממה שאת מתארת, הבן שלך עבר שני שינויים מאד רציניים בזמן האחרון, וההנחה שלי היא שההתעוררויות בלילה הן בעיקר צורך שלו בהשלמת "זמן אמא".
מה שאני מציעה לך הוא לוותר לחלוטין על הבקבוקים בלילה, כי הם לא תורמים לו, ולנסות לאפשר לו יותר "זמן אמא" בשעות שאת נמצאת איתו לפני השינה. במשך היום כשהוא נמצא בלעדייך ומתמודד עם זה "מאגרי אמא" שלו הולכים ומתרוקנים. ההתעוררויות בלילה מאפשרות לו למלא את המאגרים.. לכן, כשאת אוספת אותו מהגן - נסי לא להיות מוסחת מדברים אחרים. אני יודעת שזה לא פשוט כשיש אחות תאומה שגם היא רוצה את הזמן אמא שלה, אבל הכוונה שלי היא בעיקר להסחות דעת של כביסה, כלים, טלפון, מטלות השגרה... תני לו להרגיש אותך, לנשום אותך, להתמלא במה שהיה חסר לו במשך כל היום.
עוד דבר שמאד יכול לעזור הוא הארכה של טקס השינה. תתחילו מוקדם יותר את שגרת הערב, תאריכו את טקס השינה - תוסיפו לו הרבה הרבה חלקים של מגע, של חיבוקים, של נשיקות, של זמן אחד על אחד. תני לו את האפשרות למלא את המצברים שלו ב"אמא".
מה דעתך?

למעלה