אכילה ותזונאית

כתבתי בכוונה "כשהוא מוכן"

אם לא - אז לא.

אחד הילדים שלי מוכן לאכול טחינה עם סילאן
השני מוכן חמאת בוטנים
והשלישית - ריבה.

שלושתם מעדיפים שוקולד, אבל נסתי למצוא תחליפים קצת פחות לא בריאים.
לא היו מסכימים? אז לא.
בעיניי לא שווה מלחמות.

אני מנסה לגוון להם, אבל אם לא הולך - אז לא.
אני חושבת שאוכל צריך להיות חוויה חיובית ולא חוויה של מלחמה.

במיוחד, שכפי שכתבתי, אני יודעת שהצורך בגיוון הוא יחסית חדש. מאות שנים אנשים אכלו אוכל לא מגוון בכלל. אז אני לא מתרגשת.
אני מנסה להכין אוכל מגוון לארוחות משפחתיות, מקווה שיום אחד ינסו לטעום משהו חדש.
וזה קורה לפעמים
וגם כשלא - אז לא.
זה ממש לא חשוב.

כמו שאף אחד לא יכריח ילד לאכול גלידה אם הוא לא אוהב, כך לדעתי לא צריך להכריח לאכול כלום.
העיקר, לשמור על אווירה נעימה בארוחה ולא להסתכל להם בצלחת.
תתמקדו בשיחה או בשירים.

תן תן 4

New member
חביתה כן ביצה קשה לא

חביתה חזר לאכול עכשיו שוב אחרי שתק' ארוכה לא רצה לאוכל מזה ,
ביצה קשה היה אוכל בעבר עכשיו לא מוכן לגעת בזה

dina199

New member
ביצה זה ביצה, לא חשוב באיזו צורה

(וזה לא אוכל יבש
) . בחלמון ובחלבון יש את כל אבות המזון , ואם הוא אוכל ביצה בכל צורה שהיא הוא מקבל אותם

nirity1

New member
נשמע כמו הבן שלי

תמשיכי להציע. לא להכנס למאבקי כוחות על אוכל

אמא בלו

New member
אני התייעצתי עם רופאת המשפחה שלנו

היא הפנתה אותי לתזונאית שלטענתה יש גישה לילדים על הספקטרום. והיא צדקה. שדיברנו על הגבינה הצהובה היא אמרה שגבינה צהובה זה אוכל לעכברים. היא מייד ענתה לה שציפורים אוכלות לחם וגם אנחנו. ענתה לה "בשפתה" וזה עבד.
לא אומר שהתזונה שלה הפכה לבריאה אבל הצלחנו להכניס פיצה פיתה (עם עגבניה! ללא קטשופ)וגם החלפנו כמה חטיפים בחטיפים אחרים עם פחות שומן והפחתנו משמעותית את הפיתה עם השוקולד.
אנחנו הולכות למעקב אחת לחודשים. בעיקר אני והיא מדברות והילדה שומעת.

אנחנו חושבות ביחד וזה עוזר.

dina199

New member
הדבר החיובי - הוא אוכל שניצל

קציצות , אלה דברים מבושלים , לא יבשים כמו לחם . נראה יותר טוב מאשר מה שהבן שלי אכל בגיל 4.

האם את יכולה לפרט בדיוק איזה מאכלים הוא אוכל במשך היום ובאיזה ארוחות ?
כי אם הכל תקין, אין מה לצאת למלחמות. אם הילד עקשן ולא אוהב שינויים, דיאטנית לא תעזור.
ויציאה למלחמה יכולה להחמיר את המצב.

קציצות זה מעולה להחביא אוכל

אני הייתי דוחפת כמות בלתי סבירה של ירקות בקציצה- לאט לאט מקטינים את כמות הבשר וזה למעשה היה הירק היחיד שהוא אכל כי הוא תמיד שנא ירקות.
היום הוא גם לא רוצה קציצות. רק שניצלים. הבן שלי גם בן 4, היה אכלן מעולה (לתקופות) ולאחרונה החל לצמצם קצת... אמרו לי שבררנות זה די אופייני לגיל 4 גם לילדים לא על הספקטרום....

dina199

New member
אני הייתי מכניסה תוספות

ללביבות תפו"א
. זה היה הדבר המבול היחיד שהבן שלי אכל

תן תן 4

New member
תפריט יומי

בבוקר כשקם בד"כ אוכל קונפלקס רגיל בלי חלב/ 2 עוגיות / בייגלה
בארוחת 10 בגן אוכל כריך עם גבינה / מעדן / חביתה (ירקות לא אוכל כלל וגם לא פירות חוץ מבננה)
בצהרים אוכל עוף או קציצות (לא אוכל בכלל פסטה /פתיתים/אורז/קוסקוס) ואם מסרב לאכול את העוף או הקציצות אז מכינים לו שוב כריך .
ארוחת 4 בגן בד"כ אוכלים כריך עם שוקולד ופרי -כריך כן אוכל ופרי לא
כשמגיע לבית לפעמים אוכל ארוחה בשרית שכוללת שניצל /קציצות וציפס ולפעמים ארוחה חלבית : חביתה /טוסט / מעדן/ קורנפלס
במהלך היום בין לבין אוכל חטיף אחד בלבד (לאחרונה התחלנו להוריד את כמות החטיפים היה אוכל הרבה יותר
וגם את השתייה המתוקה שותה רק מים ובסופ"ש מאפשרת לו לשתות שתיה מתוקה - כמובן גם בהגבלה.)
זהו בגדול

dina199

New member
נראה לא רע בכלל

מבחינת קלוריות הכל נראה טוב
הוא מקבל מספיק ברזל וחלבון
נראה לי שצריך לנסות לרדת בכמות שוקולד בכריך
ולנסות מיץ טבעי בתור שתיה מתוקה (עדיף על משקה קל או שתיה מנותקת)
יש מולטיויטמין שוקולד אז הוא יכול לאכול את זה כחטיף

תן תן 4

New member
מולטיויטמין שוקולד

האמת אני לא מכירה
מה זה בדיוק ?
ואיפה ניתן לרכוש?

usi1

New member
כמה רעיונות שמקווה שיעזרו

קודם כל מעולם לא הייתי במצבך הבת שלי אוכלת מעולה , אבל יצא שנתקלתי בילדים שלא ויש כמה רעיונות שכן עבדו :
הרעיון למולטי ויטמין הוא מצוין וחשוב מאוד , יש חוסרים תזונתיים במה שאת מתארת כאן , תתייעצי אפילו ברמת הסופר פארם מה מומלץ לילדים כהשלמה של חוסרים
מיצים יתקבלו אצלו ?
מיץ תפוזים למשל ?
או לקנות מסחטת ירקות קשים ולהפוך את הכל למיץ
מיץ גזר ( מאוד טעים )
מיץ תפוחים
כמו כן אני יכולה להמליץ בחום רב על פדיאשור , אני קבלתי את זה שהם יצאו רק בדוגמיות וזה התקבל בשמחה רבה.... בגלל שזה יקר ואין לי ממש צורך לא המשכתי בזה אבל זה מוצר מעולה ואם הוא שותה את זה לא צריך מולטי ויטמין , זה הרבה יותר טוב.
לשתות הוא חייב אז במקום השוקו המסורתי בבוקר תני לו את זה .
חרובים הולך? בחרובים יש סידן וסיבים תזונתיים והוא טעים מאוד, יש ממרחי שוקולד חרובים מצויינים .
לחם - אם אפשר לחם מלא ולא לבן , אם זה בסדר.
הסידן מאוד חשוב בתאור שלך לא מופיע שום דבר שמכיל סידן .
סידן יש גם במוצרים שהם לא מוצרי חלב , אם הוא לא אוכל מוצרי חלב, אלו המכילי סידן , תנסי אותם :
תאנים מיובשות
שעועית מבושלת
בצל מבושל
שקדים ( לא קלויים, טריים )
פטרוזיליה
אגוזי ברזיל
גרעיני חמניות
טחינה ( תנסי חלבה יש חלבות מצויינות על המדף )
כל המכילי סידן לא הולכים עם המכילי ברזל ולכן צריכים להיות רחוקים אחד מהשני
פנקייקס הולכים ?
יש מתכונים ל"פנקייקס" מצויינים , לא המסורתיים, שהם על בסיס של קמח מלא , גבינה, בננה, ביצים ויש לך מעין "מיני ארוחה" בפנקייק כזה קטן .
כל השייקים - תנסי ,ילדים בדרך כלל אוהבים גלידה
תעשי לו שייק של גלידת וניל של בן & גריס ( כל היתר זה בכלל לא גלידה זה מים עם משפרי, חומרי ומגעילי .... ) עם כל פרי שהוא ירצה, תני לו להכין ולבחור
אפשר אפילו להתחיל בשייק הכי בסיסי של גלידת וניל עם קצת חלב , יותר טוב מכלום .
הבדיקות דם לוקח זמן עד שהן יצאו לא תקינות ואז זה בעיה כי זה כבר יגרום לפגיעות .
תעברי לבשר הודו בעוף אין כלום , זה רק חלבון . תקני הודו נקבה אדום .
כלים יפים יעזרו? תלכי איתו לבחור כלים שהוא אוהב , כוס מיוחדת , צלחת מיוחדת , דברים שיעשו לו כיף.
זה מצב שמחייב יצירתיות במטבח , תנסי לערב אותו בהכנה , בהחלטות, קחי אותו לסופר, כל השפע של הריחות והטעמים אולי ישפיע עליו , תני לו לבחור ולהכניס לעגלה
הכי חשוב - אל תעשי מזה issue , אם הוא יבין שיש סביבו מהומה על הנושא של המזון זה יהפוך כלי לשליטה שלו וזה לא מצב שרצוי להכנס אליו ולכן תנסי כמה שיותר "לשחרר" במצב הדי מלחיץ הזה ולא להראות שזה עניין מבחינתך. ילד לא מרעיב את עצמו .
אני גם לא בטוחה שתזונאית תעזור לך כאן, אולי כדאי שתלכי אליה אם בכלל, לבד , עם תוצאות של בדיקת דם , תזונאית היא לא פסיכולוג קליני והיא לא תפתור לך את הבעיה הזו , היא מקסימום יכולה להמליץ על כל מיני מזונות ולהנחות אותך.
כל אוכל אפשר להגיש במספר שונה של צורות הגשה תנסי למצוא את הדרך שהוא אוהב.
מקווה שנתתי לך כאן כמה כוונים .....

תן תן 4

New member
תודה על העצות

לגבי מיץ תפוזים סחוט לדעתי יש מצב שהוא יאהב לגבי מיצים אחרים קצת בעייתי יש לי את המכשיר
וניסיתי לעשות כמה ורסיות הוא דווקא ניסה לטעם אבל לא אהב .
פנקיקים הכנתי את המתכון הרגיל הוא גם לא אהב -לגבי השייקים זה דווקא יכול להיות מעולה "לדחוף" לשם כל מיני פירות טחונים.
ונראה לי שאני באמת ינסה את השניצל מעוף הודו.
שוב תודה רבה על שלל העצות .

usi1

New member
בבקשה....

finger food ניסית? כמו סושי וכו ?
תנסי לעשות את הפנקייקים ממש קטנים שהוא יכול לקחת עם היד נניח ולאכול או עם מזלג קטן
ילדים לא ממש אוהבים מיצי ירקות , אבל מיץ תפוזים טרי ילדים מאוד אוהבים .
תנסי את המיץ תפוחים, רק תפוחים .
תנסי את המתכון הזה של לביבות גבינה הוא מעולה
http://www.imaba.co.il/article.php?pid=1860
זה יוצא קטנים כאלה, אני עשיתי עם קמח מלא ויצא מעולה, חוסל .
לביבות הולך ? לביבות תפוחי אדמה למשל ?
בורקס פילו ממולא גבינה / תפוחי אדמה / בשר?

אם הכל לא הולך לכי על הפדיאשור אולי הם יסכימו לשלוח לך כמה דוגמיות שתנסי , זה מוצר יקר , קופסה קטנה עולה משהוא כמו 40 שקל .
חטיפים כמו במבה הוא יאכל ? לא שאני בעד חטיפים, ולא כל חטיף, אבל במקרה הזה, בגלל שבמבה יש לו את B1 ( כזכור מספור תינוקות רמדיה ) כדאי לך לתת לו במבה .
פלפלים יש קטנים כאלה ממש לילדים זה בא במגשית , הם מאוד טעימים ואפשר לקחת ביד לאכול .
ניסיתי לחשוב לך על עוד רעיונות אבל נראה לי שדי מיצינו את כלל האפשרויות .....

שקדיה...

קל גם להוסיף לכל דבר ומלא בסידן ובריא בכלל. מאוד מתוק.צבגן אצלנו החלפנו את הממרחים לשקדיה. גם טחינה קל להוסיף ככה אגב ולפוצץ סילאן למעלה אבל לא נראה שזה ילך לך....

למעלה