אכילה, גיל חצי שנה

MISS U 32

New member
אכילה, גיל חצי שנה

שלום,
תאומים שלי בני חצי שנה, ניזונים ממטרנה בלבד כרגע. כמו עם הילד הראשון, נוטים מאוד לפליטות ולכן אני לא מאכילה אותם הכמויות גדולות.
כרגע שניהם אוכלים 150 ג' מטרנה , בערך כל 3-4 שעות
באחת מהאכלות מוסיפה דייסת שיבולת שועל של מטרנה.
מקבלים D3 אבל יש בעיה עם ברזל - הם פשוט מקיאים אותו, ניסתי 2 סוגים (לאחר מתן ברזל הפליטות מתגברות והם בצבע כתום- ברזל ומטרנה). אז הפסקתי לתת לתקופה הקרובה. הדייסה של מטרנה מועשרת בברזל כך שכן מקבלים כמות מסוימת של ברזל.
בלילה אוכלים גם כל 3 שעות (בערך ב23:00 , 2:00 ו5:00 ) הבנתי שבגיל חצי שנה (עקב חזרה שלי לעבודה בעיקר) ניתן וכדאי להפחית האכלה בלילה.
מבחינת מוצקים - הולך קשה בעיקר מהצד שלי. הם דווקא מוכנים לשתף פעולה ולאכול אבל לי נורא קשה לתת מוצקים. פה ושם נותנת טעימות של פירות אבל לא באופן סדיר. עם הילד הראשון הכל הרגיש כל כך טבעי וקל.. כרגע אני מודה על הרגעים הקטנים שבהם אם נרדמים ביחד :)
אם מישהו יכול בבקשה לעשות לי סדר -גם בסדר הארוחות וגם בטיפים להפחתת ארוחות בלילה ...
תודה..

yanahami

New member
תשובה

היי, התאומות שלי מגיל 8 וחצי חודשים אצל מטפלת.
מה שעזר לי עם מוצקים, זאת היא! היא הרגילה אותם למוצקים.
לדעתי כשתשימי אותם במסגרת ותצאי לעבודה, יהיה לך הרבה יותר קל.
גם מבחינת המוצקים. בנוסף בלילה הורדתי בגיל הזה לבקבוק אחד בהדרגה, כך שהיום בכלל לא אוכלות בלילה. תנסי להוריד כמויות בלילה לאט לאט..

MISS U 32

New member
תודה יאנה

אני באמת מורידה להם עכשיו ל120 ג' בלילה והם ישנים יותר טוב...
נמתין למעון :):)

iron lung

New member

מתחילה מהסוף. בעיני, לא כדאי לחכות לכניסה למסגרת עם המוצקים, אלא אם כן את מסתמכת על כך שיהיה לך אז יותר זמן. זה לא שיש התנגדות מצידם לאכול ובגן יעזרו לך להם להתמודד עם הקושי. מדובר בקושי שלך לשלב את הטעימות לתוך סדר יום וממילא כשיתחילו לאכול מוצקים בגן תצטרכי להתחיל לתת גם בבית. בעיני, תתחילי בהדרגה אבל באופן מסודר וקבוע, וכך תרגילי את עצמך לשלב את המוצקים לתוך התפריט. כי לאט לאט הם יאכלו יותר ויותר מוצקים, ובעיני זה לא יותר קל לעשות את המעבר בבת אחת- כשתצטרכי פתאום להתחיל להכין ארוחות שלמות ולהתמודד עם הבלאגן הזה. לי תמיד עוזר להכין רשימות, לתכנן מראש. את יכולה להכין תפריט ולתלות על המקרר - זה סוג של התחייבות לעצמך וגם יעזור לך להתארגן עם הקניות וההכנות. לדוגמא, את מחליטה להתחיל עם טעימה פעם אחת ביום - יום אחד גזר, יום אחד תפו״א, יום אחד ברוקולי, יום אחד בטטה וכו׳. כשקמים בבוקר את מוציאה את הירק לשיש, תוך כדי שאת שוטפת בקבוקים את שוטפת את הירק ובהמשך מכינה כמות קטנה. את רוב הירקות האלה אפשר גם לרכך בקלות במיקרו, לא חייבים לבשל במים, אבל גם במים זה באמת צ׳יק צ׳יק ואפשר לעשות תוך כדי. כמובן שבהתחלה זו לא ארוחה בפני עצמה אלא רק טעימה שנותנים לפני הבקבוק. אפשר גם בשלב הזה לבשל קוואקר במים בכמות גדולה, לשים במקרר ולהוציא כל יום קצת ולתת לטעום, אחרי שטוחנים (צריך למצוא את המרקם שמתאים להם, גם עם שיבולת שועל וגם עם הירקות. כדאי להתחיל עם מרקם מאוד חלק, טחון מאוד, ולאט לאט לטחון פחות ולתת מרקמים יותר גסים).
לפי מה שזכור לי מייעוץ שינה מצוין שעשינו, אין צורך להאכיל בלילה בגיל הזה - הגוף מפריש הורמון שגורם לתחושת שובע בלילה וההתעוררות היא מתוך הרגל בלבד. ויותר מזה - לפעמים האכילה בלילה מכבידה על הבטן ומקשה על שינה טובה. אני לא מדברת על תינוקות שיונקים כמובן, שם הסיפור אחר. אני הייתי מתחילה מההאכלה של אמצע הלילה 02:00. תנסי להחזיר לישון בלי בקבוק, אפשר לתת מים. אפשר גם לנסות להפחית בהדרגה - לתת כל שניים שלושה לילות 30 מ״ל פחות, עד שאין יותר בקבוק. רוצה לנקוט במשנה זהירות ולאמר שאולי כדאי להתייעץ פה עם יועצת שינה / תזונאית בנוגע לגיל, אבל לדעתי בחצי שנה אפשר להפסיק, בייחוד עם כבר שוקלים יותר משלושה ק״ג.
בקשר לברזל - אני הפסקתי מהר מאוד לתת, זה גרם להמון בעיות אצלנו (כאבי בטן, הקאות) ורמות ההמוגלובין אצלנו תמיד היו בשמיים בלי לתת ברזל. זה נכון שיש ברזל בפורמולה ואף פעם לא הבנתי את ההנחיה לתת עוד. האם עשו בדיקות דם לאחרונה? חסר להם בכלל? מרגישה שאסור לי לייעץ לך לא לתת, אבל גם תדעי שברגע שמתחילים לאכול מוצקים אפשר לבנות תפריט ותזונה שמכוונים לא רק למתן רמות גבוהות של ברזל אלא גם להגברת הספיגה של ברזל - ברזל צריך גם להספג, לא מספיק רק לתת אותו. מציעה לך לקרוא על כך באינטרנט.
בהצלחה

MISS U 32

New member
הי איירון תודה על הטיפים הנהדרים

בעניין המוצקים ועל ההרגעה לגבי הברזל, אבל עדיין מרגישה שמחסירה מהם משהו שדרוש להם. בגלל זה התחלתי לתת 2 טיפות במקום 6 ... גם משו :)
לגבי הלילה - באמת עדיף שארגיל אותם עכשיו, שבוע לפני היציאה לעבודה לא לאכול בלילה מאשר בזמן העבודה..
מתי בעיקרון מתחילים לשלב ארוחה שלמה של מוצקים ?

iron lung

New member
אכילה של מוצקים

ממליצה מאוד לקרוא, עושה סדר: http://www.tipa.co.il/articlePage.asp?articleId=1083
המעבר מטעימות לארוחות מלאות הוא הדרגתי ומשתנה מילד לילד, תלוי כמה הוא מראה עניין באוכל, מה המשקל שלו...בהתחלה האכילה לא יעילה ואז צריך תמיד להשלים עם בקבוק. בהדרגה האכילה נהיית יעילה יותר, יש יותר מגוון ויותר עניין, מתרגלים לטעמים שונים ומרקמים שונים והבקבוק נהיה פחות רלוונטי...אני לא חושבת שיש לו״ז ממש מדויק אלא, כאמור, כל ילד והקצב שלו. יחד עם זאת,
לדעתי צריך לשאוף למצב שבו בגיל שנה התזונה מבוססת על מוצקים והיא מגוונת.
אנחנו עוד נותנים בקבוק לפני השינה, אבל כפינוק ותוספת לא. ערב מוקדמת (כדי שלא יווצר מצב של מלאות יתר וקושי לישון).

למעלה