אכילה בחוץ

erezavn

New member
הכתבה לא חידשה הרבה. אמשיך לאכול בחוץ...

הכתבה לא חידשה יותר מדי. בעיקר חידדה דברים שאני מניח שרוב חברי הפורום יודעים.
לא מפתיע שרמת ההיגיינה/תחזוקה במטבחים לא טובה. (כתבת החומוס מערוץ 10 בשבוע שעבר מראה את זה מצוין).
לא מפתיע שמסעדות חוסכות ומשתמשות במוצרים שפגו תוקף או עומדים לפוג.
מנות בשר זולות מאד או דגים זולים מאד ברור שמדליקים נורה אדומה.
הטיפ לגבי מנות הספיישל שדוחפים דווקא היה מעניין. כנ"ל ההצעה להריח את המנות, במיוחד מנות בשר ודגים. אני נוהג לעשות את זה תמיד.
מרשתות בתי קפה אני מדיר את רגליי מזמן, כך שרמת האוכל שם נחסכת ממני.
בקיצור - צריך לדעת לאן ללכת. ואם מישהו מתלבט - שיילך למסעדות עם מטבח פתוח. לפחות שם הוא לא יקבל מנות שנפלו על הרצפה...

avico2591

New member
גם במטבח פתוח, יכול ליפול לא תשים לב ויכניסו לך את זה,

אי אפשר לדעת ל-מה לצפות אבל מה שבטוח אם תחטוף שם הרעלה או משו במזל נאחס זה עלול להיות לא נעים כי דג מקולקל מטושטש באלפי תבלינים וכנ''ל שווארמה שקשה לזהות כי התבלינים היבשים מעפילים על הטעם של הבשר וגם הריח
.

oreldi

New member
מה אפשר לעשות?

הרוב שם היה ידוע, כמו מיחזור מנות, שימוש במנות שנפלו על הרצפה ועוד. את העניין על הספיישלים לא ידעתי ואקח זאת בחשבון להבא. אבל יותר מדי מה לעשות אין- או שאוכלים בחוץ או שלא. ואני לא מתכוון לוותר כל כך מהר על אכילה במסעדות זה הבילוי המועדף עלי.
אני כן משתדל לאכול במסעדות טובות, מצד שני גם אוכל רחוב (חומוסיות פלאפל ועוד) אני מאוד אוהב. אבל אני כן נמנע כמעט לגמרי ממסעדות שבו יש תפריט בגודל ספר היסטוריה שכל המנות בו מתומחרות ב30-40 שקל.

avico2591

New member
כמו שראית בכתבה וכאחד שעבדתי במקצוע

גם מסעדות טובות לא אתן שמות אותו רעיון כמו המסעדות "רחוב" והרגילות.
שאתה אוכל במקומות האלה במיוחד בשר או דגים מזל שאתה עובר את הערב בלי שישולים הקאות או השד יודע מה ואנשים רגישים לקטוז / גלוטן ושאר רגישויות כאלה ואחרות, יכולים להסתיים באסון שגם במסעדה איכותית לא בהכרח משו שלא יכול לקרות ולגרום לאסון.
.זה מזל ענקי= כי שטבח מקבל שכר מינימום, לא אכפת לו מהבריאות שלך רק לעשות את עבודתו וללכת גם אם זה אומר תנאי הגיינה 0.

העניין בגלל שהעסק הוא עסק כלכלי גם לפגוע בבריאות של הלקוח זה "בסדר" כל עוד אפשר, גם אם המוצר מקולקל ויכול לגרום לבעיות בריאות כאלה ואחרות.

בבית, שטיפת ידים הירקות הפירות, שימוש בכלים מופרדים לבשר דגים, ופירות מפחיתה בחצי את הסיכונים והמחלות והבעיות עיכול.

oreldi

New member
אני מסכים איתך בהכל אבל

האופציה שיש לך- או שאתה הולך למסעדות או שאתה לא הולך למסעדות. יהיו כאלה שיראו את הכתבה ויחליטו לצמצם מאוד ביקורים במסעדות, אבל מבחינתי- לא ללכת למסעדות זה אומר לאבד את התחביב והבילוי שאני הכי אוהב. מה אני אגיד לך...
אני רוצה גם קצת להנות לפעמים. ועדיין , טפו טפו...הרבה מאוד שנים אני אוכל במסעדות, בינתיים עוד לא קרה משהו מיוחד. אז אני מניח שאמשיך לקחת את הסיכון.
תודה על העצות, אני כבר נוהג כך

avico2591

New member
טוב שלא קרה אבל בכללי,

אני בטוח שלאכול בחוץ כדרך קבע - בדיקות מסוימות יראו מלח וסוכר ברמות מאוד גבוהות כי כל דבר הרי "צריך" לדחוף מלח וסוכר שלא כצורך , ולכן מבחינת בריאותית כללית הכמויות מלח בכל דבר שהם דוחפים אם בגס ואם בדק - ושאר החומרים שדוחפים שם בהסוואה לא מומלץ לשימוש בייתי בכלל.

oreldi

New member
הבעיה שאתה מקצין ומכליל

לא כל המסעדות דוחפות מלח וסוכר לכל דבר, כמו שלא לכל המסעדות אין סטנדרטים גבוהים של היגיינה. זה שעבדת בכמה מסעדות שכן נוהגות ככה לא אומר שכולן כאלה. אין לך שום דרך לדעת מה קורה בכל המסעדות ואין שום סיכוי שכולן נראות כמו המסעדות מ"קיטצ'ן נייטמרס" של גורדון רמזי. בקיצור, לא התרגשתי. אני אמשיך לאכול בחוץ.

avico2591

New member
אני לא מכיר את האתר ואת הביקורות של "מ.ב.ט",

אני אומר בסך הכל, שכל טבח מתחיל חווה את מה שהיה בערוץ 22 בשישי בערב.

Nרב

New member
לא חידשה כלום ולא הצליחה להרעיש כלום

ידוע שממחזרים מנות, בטח במסעדות שמגישות כל מיני סלטים מוכנים להתחלה / בבוקר. ברור שאם תחזור פנכה מלאה או סלסלת לחם עם פרוסות / לחמניות שלא נגעו בהם הם לא יזרקו
היה מוזר שבכתבה כ"כ ארוכה לא ננקב שם של אף מסעדה / רשת, לא היתה אף מצלמה נסתרת שתגלה לנו משהו שלא ידענו. כמי שעוקבת די באדיקות אחרי כל מיני תחקירים כמו של ברקוד / עושות חשבון בערוץ 10 (ולוקחת גם שם הכל בערבון מוגבל), הכתבה הזאת בהחלט סירסה את עצמה.
כמלצר ממליץ בחום על מנות ספיישל כדי לעזור למטבח לחסל מרכיב מסוים שכבר התיישן בו מספיק זה ידוע, כמו גם תפריטי ענק, ובשר בכלל עדיף להמעיט לאכול, בטח במסעדות שמוכרות אותו במחירים נמוכים.
ידוע שעדיף לאכול בבית בד"כ (לא הכל הבתים...) מבחינה בריאותית ותזונתית, אבל זה בילוי שאנחנו אוהבים, אז לא, לא נפסיק לצאת מהבית לצרכי אכילה....

החתולית

New member
Hear hear

התחקיר האחרון, כמו תחקיר החומוס, מוכיח שאם אין על מה לעשות תחקיר אמיתי ורציני, אולי לא חייבים תכנית תחקירים.

תוכניות התחקירים(בהסתייגות) בעיקר מוכיחות(לי)

שמפחדים לעשות תחקירים על הדברים הגדולים באמת. או שהם מטומטמים. נראה לי שאני מעדיף לחשוב שזו האפשרות הראשונה.

avico2591

New member
מה כוונתך 'לוקחת גם שם הכל בערבון מוגבל '

גם להראות לך משו לא טוב,
בבתי מלון - זה עוד יותר גרוע ממה שראית בכתבה אני אומר לך מידע אישי.

לא סתם אנשים אוכלים בחוץ יש כאבי בטן ולא מדווחים או לא רוצים להיכנס לעימותים משפטיים, ידוע שלאכול בחוץ במקום מים יתנו לך לשתות גם ביוב אם רק היה אפשרי,
העיקר תסתלק והכסף יכנס לקופה ולמשכורת של בעל הבית.

Nרב

New member
טוב הבנו את השורה התחתונה שלך, אבל נמשיך לצאת ולאכול בחוץ :)

החתולית

New member
הבנו שיש לך ידע אישי ואג'נדה

אתה בודאי מבין שהאנשים הכותבים בפורום הזה, ימשיכו לאכול במסעדות.
&nbsp
&nbsp

avico2591

New member
האמת , כשיודעים את הטכניקה והכל,

אין כמו להכין בבית במינון הכמויות אוכל שאתה אוהב, אם אתה לא עצלן באופי.

קונה סטייק אפילו חצי קילו לא עולה לי כמו במסעדה, ולדעת את הדרגת צלייה שיודעים את הטכניקה זה לא בעיה וגם יותר כיף לאכול -בבית מאשר במסעדה שאנשים מקשקשים בלי סוף ואתה רוצה בסך הכל לאכול.

יום טוב

avico2591

New member
השקר הכי גדול שכשרות היא תרופה להגיינה זה שטויות,

מסעדה כשרה לא בהכרח בריאה יותר זה א', ב',
בשביל שוחד נאה - גם בשר סוס יהיה כשר וגם בשר נחש יהיה כשר עם טעם של כבש כשיפוד.
יש הרבה שטיקים שמשתנה ביד הדמיון.

pix37

New member
אם אתה נהנה להפחיד את עצמך - סבבה

אנחנו בטח לא נפריע לך בזה. בפועל כולנו אוכלים בתדירות גבוהה ודיווחים על בעיות גופניות לאחר ארוחה בחוץ נדירים. בחר את המקומות בהם אתה אוכל בחכמה ואז לא יהיה לך ממה לחשוש.

למעלה