אכילה בחוץ

avico2591

New member
לא נדירים ולא בטיח, הכל תלוי בגוף של אותו אחד או אחת,

בבית מלון הסבירות היא יותר גבוהה, אבל אוכל בריא אי אפשר להגיד שזה.
דוגמאות לסכיני באוכל בפיצות ואיפה לא , וכל מיני שיירי חתיכות של חפץ בלתי מזוהה, הם קורים אבל תשמח שזה לא קורה לך,

זה מה שנותר לי לאחל לך.

amirline

New member
לא הזיזה לי, כתבה שמקצינה בצורה דרמטית

ידוע שיש הרבה מקומות שעושים דברים כאלה אבל גם יש הרבה שנוהגים בצורה מופתית באוכל ובחומרי הגלם.
הבעיה היא עם האוכל שנמכר בסופרים כגון קורנפלקס, טחינה ושאר מוצרי הצריכה שמתגלים כזבל , את זה שיבדקו לעומק זה יהיה עדיף

avico2591

New member
לך תעבוד במסעדה או בבית מלון בתל אביב, ותגיד לי שזה לא ככה,

אתה טועה ומטעה,
בשביל שכר מינימום וצוות בלתי מיומן ושעבר הכשרה - עושים הכל כמו בכתבה,

החומוס והטחינה הם נושא אחר שאתה מערבב אותו, בדיוק כמו שם, זה עובד במסעדות , מה שנקרא אותו פרינציפ - שכר נמוך, חוסר בהגיינה כי למי אכפת, והעיקר שהשעון מתקתק.

קבלת את אותה תמונה -מפעל הטחינה והקורנפלקס, ואם לא תשאל מישו שעובד בתחום הזה ויגיד לך שזה ככה פשוט הוא עובד וסותם את הפה כי אם יגיד משו יפוטר.

amirline

New member
תקרא שוב מה שכתבתי

יש מקומות שעושים את המחזור של האוכל (לעתים זה בסדר) ויש מקומות שלא עושים דברים כאלה.
&nbsp
דרך אגב, בורגר קצבים בהדסון נטחן מנתחים משתנים לפי הנתחים שנשארים להם ... גם סוג של מחזור אבל אין בעיה איתו.

Maldini Girl

New member
חייבת להגיד בהקשר זה

עבדתי במסעדה. המטבח שלנו היה מאד מאד מאד נקי. בחיים לא היה דבר כזה "מחזור" של סלטים או לחמים או משהו כזה, ובחיים לא היה דבר כזה להשתמש במנה שנפלה על הרצפה. אגיד לך יותר מזה, פעם אחת, אחת המלצריות הקלידה טעות בהזמנה והזמינה לשולחן X במקום מנה אחת שתי מנות מהמנה הכי יקרה שהייתה במסעדה. כשהטעות התגלתה, המנה הוחזרה למטבח וחילקו ממנה לעובדים השונים שיאכלו ממנה, ולא נתנו אותה לסועדים אחרים בשום צורה שהיא.
לפני שתציע שזו הייתה מסעדת גורמה בה הרווחנו 50 ש"ח לשעה, זו לא. רוב הזמן עבדנו על משכורת מינימום. אבל המטבח היה מאד נקי.
&nbsp
ברור לי שלא כל המסעדות ככה. יחד עם זה, כל פעם כשיוצאים התחקירים האלה, אני אומרת לעצמי "מאות אנשים עוברים במסעדות האלה כל יום. עובדה שבתי החולים לא מפוצצים באנשים עם קלקול קיבה מאותן מסעדות" כלומר, כנראה שבכ"ז יש פה קצת הקצנה.

avico2591

New member
תמיד יש יוצאי מן הכלל בכל תחום,

אבל 75% מהם -מהרצפה לפה.
בכל תחום בעולם יש יוצאי מן הכלל , אבל הם לא מעידים על הכלל- הפלח הגדול.

Maldini Girl

New member
את אותה טענה אפשר כמובן לתת הפוך

להגיד שהמקומות בהם ההגיינה ירודה מאד ודברים שנופלים על הרצפה מגיעים ללקוח הם המיעוט ולא מעידים על הכלל.

avico2591

New member
במקרה הזה ממש לא, פשוט

בדלפק רוב הסיכויים שאם תראה את זה, אז יגידו לך שזה לא קרה, אבל במסעדה עם מטבח סגור- לא יתנו את ליבם בשביל 25.94 שקלים לשעה. [שכר מינימום החדש].
הלוואי וזה היה כמו שאתה חושב, אבל במבחן התוצאה , מתוך 10 מסעדות שאתה הולך מבטיח לך שלא היית רוצה לאכול אחרי שהיית נכנס לשם למטבח.

Maldini Girl

New member
אני בת.

וקטונתי. עבדתי במסעדה אחת. מצד שני, אני תוהה אם גם אתה עברת את כל המסעדות בארץ+ בתי המלון כדי לקבוע את זה.
לצורך העניין, בן זוגי שגם הוא טבח במקצועו ועבר אי אלו מסעדות בשנים האחרונות דווקא מצדד יותר בצד שלי.

החתולית

New member
ברור שלאיש יש אג'נדה ולא תצליחי לשכנע אותו

נראה שמבחינתו כל המסעדות בארץ לא בסדר, וזהו. הכל אסון נוראי, וזה שכולנו לא חולים כל הזמן זה די נס.

Maldini Girl

New member

avico2591

New member
יש אנשים שחוטפי קלקולי קיבה

אבל יש במדינה הרבה דברים אחרים ואי אפשר לספר כל דבר , את יודעת כמה אונס יש במדינה - כמה הטרדות, כמה פריצות לבתים , אי אפשר לספר הכל -
אז קצת לחשוב מביא את המסקנה אי אפשר לספר לך את כל מה שיש בבתי החולים, את כל מה שהולך בכל תחום במדינה בפוטרוט.

salo22

New member
לא נכנסתי לכתבה, אבל זה תמיד סיכון שלוקחים

ומה אם אלך לאכול אצלך בבית נניח, אין גם בזה סיכון "לא נודע" מסויים ? אצל חברים ומשפחה בבית ? משתדלים לא לחשוב על זה, חוץ ממה שהעיניים רואות.. מקום שלא מרגישים איתו בנוח, לא הולכים יותר.
רובנו כאן בוחרים בפינצטה פינצטטית את הארוחות שלנו בחוץ ומגבשים בהדרגה מספר מצומצם ביותר של מסעדות קבועות, שמעבר לכך שמגישות אוכל טעים שמסתמן כטרי, כנראה גם משתדלות להעלות את הסטנדרטים לא רק ב"טעם", אלא גם במסביב וכן, אני מקווה שגם בניקיון והיגיינה.. כך שעל הגישה המעט מטיפה שלך כנראה, למרות הניסיון במטבחים, אתה לדעתי יכול לחסוך לפחות מאיתנו, כי אני לא בטוח שהמתווכחים איתך, הם בדיוק קהל היעד שרץ וממהר לאכול במספר רב של מסעדות.. שוב, לא מבטיח דבר, מצד שני לשמחתי מעולם לא חטפתי קילקול קיבה ברור ומודע עד היום בעקבות ביקור במסעדה (בארץ..).

gastro101

New member
אם זה נכון הייתי צריכה להגיע כל יום לבית החולים כ..מטופלת

מעל 30 שנות אכילה בחוץ וטפו טפו
, אבל לא אוכלת בבתי קפה של רשתות

avico2591

New member
נסי לעבוד יום אחד או יומיים בבית מלון,

אני משער שאחרי יומיים לא תרצי לאכול שם בחיים
מעבר לזה אין מה להמשיך את השרשור.

אור2221

New member
המסקנה שלי היא שאולי אנחנו איסטניסטים מדי

ולרובנו לא יקרה כלום גם אם הטבח ממש מאמין בחוק 3 השניות.
&nbsp
&nbsp

למעלה