אכזבתי מתחום ה- RDND

• פותח הנושא TIS
  • פורסם בתאריך

TIS

New member
אכזבתי מתחום ה- RDND

מסתבר שציפיתי מתחום ה RDND ליותר ריאליזם ממה שהמשחק יכול לספק. אני, לתומי, סברתי כי אני בא למשחק עם היכולות שצברתי לי ב- 15 שנות חיים, משחק לפי יכולותי, ומנצח או מפסיד לפי יכולות האחרים. לפנ זמן לא רב התחוור לי שטעיתי. המשחק קרוב ל- DND הרבה יותר ממה שחשבתי. לדעתי, אני צריך לשחק את הדמות שלי בלי לחשוב על הרמה הבאה שאני עולה אליה, או לשנן אילו בונוסים מגיעים לי, אלא להשתפר עם הזמן. כמו בחיים האמיתיים. אם מישהו משחק לוחם, יכולות הקרב שלו יתפתחו עם הזמן גם אם הדמות שלו תהיה ברמה 1. לכן, אני מוצא את כתיבת הדמות, יתרונותיה וחיסרונותיה, כדבר מעיק הגורע מהנאת המשחק. את הדברים האלה אני כותב לפני שהשתתפתי ולו במשחק אחד, ואלה דבריו של מתבונן מהצד לא מנוסה. ייתכן ודעתי תשתנה לאחד שאשתתף במשחק, אך ייתכן גם שלא.

barrow wight

New member
מסכים חלקית

אני מסכים עם כל מה שכתבת למעט העניין של דפי הדמות. כדי שדמות תדע איך לפעול, ולא רק תגיב בהתאם למצב הנקודתי, היא צריכה עבר מפורט, אופי מגובש, וכל זה נוצר ע"י יצירת דף "היסטוריה" לדמות. בכל שאר הנושאים (השתפרות טבעית מול "מלאכותית"), אני מסכים איתך ב מאה אחוזים. בברכה אריאל

דף דמות אינה הטכניקה היחידה.

יש זרם עיקרי של שחקנים המעצבים את דמותם בעזרת האירועים שהיא עוברת, כך שכל אירוע מותיר רושם על השחקן ומבוטא בדמות, יוצר תגובת שרשרת מעמיקה שגוזרת אירועים בעברה של הדמות שהביאו כביכול ובדיעבד את הדמות להגיב כמו שהיא הגיעה. וואו וואו וואו, יותר לאט: 1. אירוע קורה ומתקיל את הדמות 2. נוצר רושם על השחקן 3. השחקן מחליט להביע רושם זה בעזרת דמותו 4. השחקן מגבש אופי פעולה של הדמות ופועל 5. האירוע מסתיים 6. השחקן נותר בחוייה 7. השחקן שואל את עצמו: "למה תפקדתי כמו שתפקדתי?" ומפיק לקח על עצמו 8. השחקן שואל את עצמו: "למה הדמות שלי תפקדה כמו שתפקדה?" ומפיק עומק לדמות. יתכן שבין 7 ל 8 השחקן מחליט אם הו רוצה להביע את הלקח שלו על עצמו דרך הדמות, יתכן שלא. מכל מקום - השלבים האלה הם אינטואיטיבים, טברטב המקרים אינם מודעים. אך שחקנים שפועלים כך הרבה יותר קשובים לעצמם, ומחוברים לחוייה מאשר כפופים לחוקי ההתנהגות של הדמות המוכתבים על ידי עברה.

barrow wight

New member
אוקיי, מסכים, אבל...

אם לשחקן יש עבר מפורט (לא בהכרח קוי פעולה חקוקים בגרניט) אזי יש לו מערכת התייחסות על מנת לשפוט את הפעולה, כלומר, הפעולה אינה תלויה בחלל, אלא מהווה המשך/שבירה של רצף מסוים. לדוגמא: איזופוד הלוחם המהולל לא ברח מימיו מקרב, ותמיד הסתער ראשון אלי תופת, והנה, במהלך הקרב האחרון סובב הנ"ל את גופו ונמלט מן המערכה. הפעולה אותה נקט השחקן אינה תלויה בחלל, אלא היא מהווה שבירה של רצף (או חלק ממנו), וכך, יכול השחקן להסתכל על דמותו בקונספט רחב יותר מאשר הקונספט של "הרגע באתי לעולם, בגיל 25, חמוש עד לשיניים, ועתה מתחיל האופי שלי להתעצב". עבר מפורט אינו מהווה בהכרח, קו התנהגות/פעולה שנכפה על הדמות, אלא יותר אמצעי להסתכל עןל התמונה הרחבה. עוד דוגמא: אם הלוחם האמיץ נמלט מקרב, אז בקנ"מ נקודתי הדבר לא בהכרח ישפיע עליו, אבל בקנ"מ גדול (היסטורי) הוא יאמר לעצמו "אייק, מה קרה לי, תמיד הייתי מסתער ראשון?" ולהיפך, אם דמות פחדנית וקלת רגליים מגלה פתאום גבורה רבה, הדבר יובלט ע"י עברה, ויגרום לה להרגיש גיבורה מאוד, או לשאול את עצמה "אני השתגעתי". בקיצור, לדעתי צריך דף היסטוריה, ולו כדי שתהיה לך נקודת התייחסות לשיפוט מעשי הדמות שלך באינפליי. דמות ללא היסטוריה שופטת את עצמה בחלל הריק, ויכולה להגיע לכל מסקנה שהיא רוצה באופן הגיוני (זה משתנה מהר מאוד ככול שבדמות "צוברת" היסטוריה). בברכה אריאל

על גילום תפקידים (טיוטה למאמר?)

בימי חלדי פגשתי שני מניעים לגילום תפקידים. כל אחד מהמניעים מייצג גישה לחיים שונה, תפיסה קונספטואלית שונה, והויכוח הניטש ביניהם שוה בגודלו לדיון הנצחי בין סוקרטס ותלמידו אפלטון. סמוכני ובטוחני שבכל אחד מאיתנו מקננים להם שני גרעינים משני הזרמים, אך יש מי שמשתמש יותר באחד, ויש מי שמשתמש יותר באחר, כלומר השילוב ביניהם הוא קיים בהכרח תמיד, כך שגילויו של סמפטום אחד אצל שחקן לא מנתב אותו אוטומטית לאחד הזרמים, אלא פותח מקום להסתכלות ולשאלה - מה יותר? בדילוגים קלילים נעבור מעל כל מה שקשור לטכניקה, למסר ולאינראקציה עם העולם החיצון לדמות (בין אם הוא הצופה ובין אם הוא שחקן אחר), וניגש לנקודה שלשמה אנו משחקים Rים: התענוג האישי. (אתה המוזמן להרחיב על כך, אם תראה בכך צורך) אני אלטרנטיבי הזרם האחד מפיק את התענוג במשחק על ידי זה שהוא מגלם דמות אחרת, קווי אופי אחרים, דיבור אחר, פעולות אחרות מאשר אלה של עצמו. במקרה זה, בוחן השחקן לכל אורך המשחק את נאמנותו לאופי שהוא מגלם. לשם כך, עליו אכן לדעת איזה אופי הוא מגלם, הכלי המשמש לשם כך הוא דף-דמות. הדבר דומה לאופן בו DMים נוהגים לשפוט את שחקניהם אם שיחקו את דמויותיהם בהתאם לנטייה של דמותם, לדתה, לתכונותיה ועל פי זה לדרג להם בונוס נק"נ. DM לא יוכל לעשות זאת אם לא יהיה לפניו דף דמות. העיקרון בזרם זה הוא הטכניקה לגילום דמות המוגדרת מראש. העימות של שחקן כזה הוא במקומות בו מגדירה הדמות התנהגות השונה מהנטייה הטבעית שלו, בין אם הוא רוצה בכך, ובין אם לא. יש שחקנים שבוחרים כתחום עימות את אותם הדברים שלא היו מרים לעצמם בחיי היומיום אך היו רוצים, ויש שחקנים שנתקלים עם פעולות שקשה להם ללכת איתם כשחקן, אך מתבקשים ממעשיה של הדמות. כך או כך, על ידי הנאמנות להגדרת הדמות שבחר לעצמו מרוויח השחקן תחום התנסות חדש, ובא לידי צמיחה. אולם, לא תמיד מסוגל השחקן לעבור את העימות הזה, והוא נאלץ לספוג ´עונשין´ מה-DM, ולהישאר עם דמות המעוצבת בידי מעשיה אחרת מאשר עיצב אותה דף הדמות - וזה סיכון הנובע מנגיעה קלה בגבולות יכולתה של ה-SOD. למשל, כדוגמת הלוחם שמעולם לא ברח מקרב וזה עתה נס על חייו, הדמות כמו שהיא כבר נכנסת לסחרור שלא כל שחקן מכיר את הדרך אליו וממנו, ולא כל שחקן מסוגל להכיל. כמובן שלשחקן המגלם דמות מובנית ומוגדרת מראש (והמכיר היטב את הדמות שעליו לגלם) יש מצע רחב של מידע מובנה לצמוח מיתוכו ולשאוב ממנו תגובות לאירעים העוברים על הדמות. כמו כן, המחשבה על דמות מובנית וההכרה של מרכיביה מביאים לידי קוהרנטיות כללית בין מכלול התגובות שיביא השחקן לידי ביטוי, מפני שמקורן של כל התגובות הוא מוגדר. בה במידה, מצד שני - דורש הדבר את אותו זמן ההכנה, השינון והכניסה למסגרת אותה כביכול בחר לעצמו השחקן. עולם אלטרנטיבי לזרם האחר משתייכים אלה אשר זכו לכינוי ´הזורמים´, ועניות דעתי, מובחן יותר דווקא אצל אלדרים. הם בדרך כלל מגיעים למשחק למשל עם ´סמרטוט´ משנה שעברה וחרב, מוצאים במקום שם לדמותם, ´זורמים עם זה´, ולא אחת גונבים את ההצגה. בני הזרם הזה נהנים מהשינוי. הם נהנים לבחון את תגובותיהם ופעולותיהם שלהם בסיטואציות אחרות מהאלה שמציע העולם המציאותי והמוכר. חלק ניכר מההנאה שמפיקים מעיקרון זה טמונה דווקא בחופש, באי ההגדרה, בספונטניות ובאי הכבילות לעולם החמור והתובעני בו אנו רגילים לחיות. בדרך זו מגיע השחקן למשחק עם דף חלק, לבן ככל הניתן. בד"כ עם הגדרה ראשונית של שם, מין, גיל ומקצוע - ולעיתים - אף ללא אחד מאלה. השחקן חווה את המשחק רגע אחר רגע, והמאורעות סביבו מטביעות בו רושם, והוא נותר פאסיבי עד לנקודת הכושר. כך, מתפקדת הדמות בידי השחקן כמו ג´וקר בחפיסת קלפים, המחכה לנקודה הנכונה להישלף ולשנות צורה. כך שכשזה קורה, הדמות מעוצבת אינסטינקטיבית בהתאם לצרכי השחקן במשחק, בהתאם לאוירה במשחק, ובתיאום למציאות שבתוכה היא מתממשת. בדרך זו השחקן קשוב לעצמו ולחוויה הפנימית שלו, ומעשיו משקפים החוצה את מה שהוא חווה במסגרת המשחק. היות שאין לו רקע מובנה להסתכל עליו, מביט השחקן על עצמו ונפתח לחוויה האישית שלו, ובכך בא לידי צמיחה. אולם, לא כל השחקנים מסוגלים לעשות את החיבור הזה בין עצמם לעולם דמיוני וזקוקים להגדרת המשחק על מנת לתפקד בתוכו. דבר נוסף הוא שהעימותים אותם עובר השחקן בפעלו בעיקרון זה נגזרים מתוך עצמו בלבד, ולא תמיד מציעים תחומי התנסות חדשים. מה גם, שלעיתים, כאשר האוירה במשחק משנה כיוון, ההשפעות שחווה השחקן משתנות אף הם, ואם הוא נשאר נאנן לחוויה שלו, דמותו עלולה להתבטא במעשים מנוגדים זה לזה, שאינם מבטאים דמות מוגדרת. לסיכום קיימים שני עקרונות: האחד - פעולה מיתוך הגדרה מובנית, והשני מיתוך חוייה ספונטאנית. שניהם באים לידי ביטוי בטכניקות שונות - האחד - טכניקה להשאר בדמות מוגדרת ולגזור את החוייה מתוך התפקוד, והשני - להשאר נאמן לחוויה ולגזור את ההגדרה מתוך התפקוד. כך או כך כל אחד מאיתנו פועל לפי שני מהעקרונות האלה. הבנת העקרונות האלה משמשת ככלי בידינו לעצב את הדמות שאנו באים לגלם בהתאם לההנאה שאנו מעוניינים להפיק, לתחומי העימות שאנו ערוכים לקראתם ולצמיחה האישית הנלוות מתחומי עימות אלה.

dudyk

New member
ללא כל קשר

דמות ששחקן מביא אתו למשחק לא צנחה לעולם בדרך כלל מן הירח. דף דמות מסודר ורקע הגיוני עוזר לא רק לשחקן עצמו אלה בעיקר לסובבים אותו. כאשר אתה חי בעיר מסוימת ודאי בקבוצה קטנה יותר אתה רוכש ידע על העולם והדמיות המקיפות אותך. נקודת האפס לא נמצאת בהכרך בדקה בו מתחיל המשחק בפועל. כך אתה יכול לגבש דעה ולהגיב אל הסובבים אותך מתוך המידע הקודם ולא זקוק לשעה ארוכה כדי להתמצא בעולם ובדמיות הפועלות בתוכו. הדבר מוביל למשחק מהיר יותר ואמין יותר. כמובן שקימת גם האפשרות של מפגש בין שתי דמיות שלא שמעו זו על קיומה של זו עד אותה נקודה בחלל ובזמן. אך במשחקים בהם אמור להיות מידע כזה באה לידי ביטוי הרקע הכתוב של הדמות. אני מסכים כי ישנם שחקנים המסוגלים לאלתר במקום כל סיטואציה מבלי שיפגע ה SOD או אמינות הדמות. אך במיקרים רבים אין זה כך , ככול שהבסיס לדמות חלש יותר וכמות האילתורים גדולה יותר , רמת המשחק האישית יורדת ואיתה גם האמינות של הדמות. ירידה שכזו גורמת במקרה הטוב לירידה מקבילה ברמת המשחק של הדמיות מסביב ובמקרה הגרוע יכולה לשבור את ה SOD ואת המשחק כולו. בכל מקרה אנו מדברים במשחק פנטסטי שבו לדמות כישורים שאין לשחקן ולא יהיו לעולם. אני לא מכיר אדם המסוגל להטיל קסם FLY או FIREBALL או להחזיר אדם אחר ממללכת המתים. קיומה של האחרונה בעולמינו מוטל בספק וממלכת סילין ודאי שאינה קימת במציאות. כך שהשחקן נאלץ להשתמש רבות בדימיונו גם כשמדובר במשחק RDND שבתוך שמו מוזכר המונח ראלי. אנו נלחמים בחרבות מספוג ואף אחד לא ממש מת במהלך המשחק .{ כך לפחות אני מקווה } כך שלכל מידה אפשרית של ראליות יש גבול סופי וידוע מראש. אכן בכך דומה המשחק ל DND שולחני או למשחקי פנטזיה אחרים. איני מכיר שום מערכת שדוגלת בראליזם מוחלט במצבים בהם חיי אדם מוטלים על הכף . גם בצבא לא יורים עלך במטרה לפגוע באימונים וטיסים מתאמנים במצבים חריגים בסימולטור שלא מדמה את המצב במלואו { אין כוח G } ולא מרסקים מטוסים. כך גם במשחק אין אפשרות אמיתית לדמות FIREBALL וודאי שאין אפשרות לדמות החזרה לחיים. גם במישור המשחקי והלא פיזי יש מקום לדמיון . אתה נפגש באדם מחופש טוב ככל שיהיה ועליך לדמין שבפניך דימון נורא. כאן מגיע שוב הקטע של ידע מוקדם והכנה מראש , אם לא תדע כי זה אכן דימון וכי מסביבו יש שדה של פחד הגורם לך לברוח כניראה שלא תחוש בפחד המשתק , הרי אתה לא במצב מאיים אמיתי וחייך בטוחים למדי. לסיכום - שחקן יכול וצריך לצור דמות שמשתמשת בחלק מהכישורים הטבעיים הקימים בשחקן המגלם אותה. למעשה שחקן הפועל אחרת מקלקל את ה SOD עוד לפני שהתחיל לשחק. לא סביר ולא רצוי ששחקן שגובהו שני מטרים ושוקל 130 קילו ישחק הוביט צעיר ורך. אך בתכונות של השחקן לא די . המשחק מכיל גם אלמנטים פנטסטיים ואת אילו יש לממש בעזרת הדמיון.

dudyk

New member
שתי נקודות נוספות

אחת : דמותך במשחק שונה לחלוטין מהשחקן המגלם אותה. גם אם אתה יודע להלחם ואפילו אם אתה מתאמן שעות רבות בזמנך הפנוי הרי שסביר כי אינך מקדיש לכך זמן דומה לדמותך בעולם הדמיוני של המשחק. כך שדמותך מתפתחת אחרת מן השחקן שהוא אתה. אי אפשר לדרוש משחקן לדוגמא חייל בסדיר שיקדיש חמש שעות ביום לאמוני לוחמה בחרב. אבל דמותו אמורה להתפתח במשחק כי עליה עברו שלושה חודשים או שלוש שנים של אימונים אינטנסיביים וקרבות רבים בהם השתתפה. אם דמותו לא תתקדם זו פגיעה ב SOD . יתר על כך גם מצב הפוך שבו רמת הלחימה לדוגמא , של השחקן השתפרה במידה ניכרת בעקבות אימונים והשקעה של זמן ומאמץ , במהלך שלושה חודשים שחלפו על השחקן בין משחק למשחק ואילו על דמותו חלפו רק יומיים בעולם הדמיוני. אין זה סביר שדמותו תגלה כישורי לחימה מדהימים לפתע. גם זו פגיעה ב SOD ובאמינות המשחק והדמות. אפשר לישב מחלוקות כאילו באמצאים חוץ משחקיים ובהקפדה על הכנת דמות , רקע וסיפור המשך מסודרים ואמינים. שתיים : אני מקווה כי במישחקך השולחני יש רמות אחרות של ענין ופעילות מלבד לדאוג לעלית הרמה של הדמות. בקבוצה אותה אני מנהל כל נושא המקצועות ככלל ומכך הרמות בפרט הוא נושא צידי. אני משקיע מאמצים רבים כי השחקנים יתענינו יותר בעלילה ובחיי הדמות אותה הם מגלמים מאשר בכוח המתגבר עם העליה ברמות. העליה ברמות והכוחות המתלווים אליה משמשים ככלי לפעולה במסגרת העולם וחיי הדמות ולא כמטרה בפני עצמה. להזכירך כוח אפשר לרכוש ולקבל גם באמצעים אחרים. העליה ברמות ובכוח מאפשרת משחק מענין יותר ומתפתח בהדרגה ומאפשרת ל DM להציב אתגרים קשים יותר בפני הדמיות והשחקנים עם חלוף הזמן. עליך לחשוב על התוצאות במישור ה IN PLAY של מעשי דמותך ולא על העליה ברמה שהיא OFF PLAY גם עם דמותך שואפת לכוח ועוצמה.

barrow wight

New member
הקבוצה אותה א נ ח נ ו מנהלים!!!

מגעיל אחד!!!!!!! הא!!!!!!! נפגעתי עמוקות "סניף" "סניף" (מושך באפי). ביום חמישי נראה אותך גבר!!! הא בברכה אריאל הפגוע/נעלב/מסכן מאוד/ שעוד מעט ילך לו לבד לפינה, ואולי גם ימות. ולאף אחד לא יהיה אכפת, והכול בגללך.

ד ג י

New member
אבל...

בקשר לנקודה עם החרב, תסכים איתי שלרובנו יש כשרון מסוים (טוב יותר או פחות טוב) עם כל דבר אז אם אני יודע להלחם בחרב והדמות שלי לא אי אפשר שאני אמצא חרב ולא אוכל להשתמש בה. או נגיד שאני במשחק משחק לוחם, כשהחליטו על החוקים של האר אמרו שללוחם אין התחבאות בצללים אז אם יודע להחבאות טוב אסור לי??? אני מסכים איתך בענייין של הקסם אני רק חושב (כמו אח שלי) שהדמות יותר מדי מגבילה (אני גם אף פעם לא היית באר) דגי

שיטת נקדות הנשק

בדיוק מאותו המניע, ולצורך המחשת התמקצעות הדמויות הופעלה בעבר שיטת נקודות הנשק. באופן עקרוני, כל נקודת נשק משולה היתה ל-30 ס"מ, כאשר לכל דמות היו מספק נקודות נשק שיבטאו את המיומנות שלה. שחקן יכל להשתמש בנשקים שארוכם אינו עולה לאורך שקונות לו נקודות נשק. לדוגמא: ללוחם היו 3 נקודות נשק בדרגה ראשונה, והוא קיבל נקודה נוספת עם כל דרגה. פירוש הדבר, שלוחם בדרגה 1 יכל לכשתמש בחרב ארוכה אחת(90 ס"מ), או בחרב קצרה(60ס"מ) ופגיון(30ס"מ), וככל שעלה בדרגות, יכל להשתמש ביותר נשקים, או בנשקם יותר ארוכים. בהפשטה נוראית של השיטה, ניתן לתארה כך: לוחם התחיל עם 3 נקודות וקיבל נקודה נוספת כל דרגה שעלה. לגנב ולכהן היו 2 נקודות נשק בדרגה ראשונה, ולקוסם היתה נקודה אחת. קוסם קיבל נקודה נוספת כל שתי דרגות. גנב קיבל בהתחלה כל דרגה, ואח"כ כל שתי דרגות, וכהן קיבל כל דרגה. אגב, היתה גם שיטה דומה של נקודות שריון, וסולמות התקדמויות דומים לשימוש במגנים, ללחשים, לדקירה מאחור, וכן הלאה.

dudyk

New member
המשך

בעקרון שיטת נקודות הנשק אכן נותנת פתרון לבעיה. אבל אני אישית חושב שיש לפשט את החוקים במידת האפשר ולא להוסיף חוקים חדשים וסרט מדידה לכל שחקן. שחקן שירים חרב לא מוכרת במהלך המשחק או ישאיל נשק מאדם אחר לא צריך לצאת מאוירת המשחק , לשלוף סרט מדידה , לעצור את הקרב עד שימדוד העם אורך הנשק מתאים לרמתו. בנוסף לכך יש בעיה אם נשקים שאינם חרבות. מוסכמה היא בעולם הפנטזיה כי כוהנים יכולים להשתמש בסוגים שונים של נשקים כהים אז אך תגביל את אורכו של MORNNIG STAR או FLAIL . גמד יתחיל את המשחק אם גרזן קצר ? לכן נדרשת הכנה וחשיבה על אופי הדמות ויכולותיה לפני המשחק. במהלך המשחק מעט נאמנות לדמות ולרקע שלה וקצת היגיון בריא יכולים לתת פתרון לבעיה. כמובן שהדמות צריכה להיות בנויה היטב ומוכנה מראש כדי שהשחקן יוכל לקבל הערות מן המסטרים ולדעת את המגבלות של הדמות. נקודה חשובה אחרת בעד הכנת דמיות ורקע מורכב מראש היא שכך יכולים כותבי הסיפור לכון את העלילה בצורה טובה יותר ומותאמת יותר אל הדמיות הפועלות במשחק. המשחק הופך מענין יותר עבור אותו השחקן באופן ספציפי וזורם טוב יותר ככלל.

vekcna

New member
כן היה את כל זה!

זה בדיוק מה שאני מחפש, כל העקרונות האלה התקיימו ב"חרבות וכשפים". כל מה שצריך זה חוברת ישנה או מספר מוחות לשחזר את התורה ולהחזיר עטרה ליושנה

היה גם היה, אך היה גם יותר.

´חרבות וכשפים´ אכן היתה עטרה. בנוגע לנקודות נשק - היו בונוסים יעודיים למקצועות ולגזעים. סוגיית הגרזן של הגמד המתחיל בדרגה - 1 - ניתן ליצור בונוסים יעודיים כאלה עבור נשק יעודי לגזע, למשל - גמד לוחם יקבל בונוס של נקודות נשק נוספות אם יממש את קיניינם בגרזן, וניתן לאזן זאת על ידי סולם התקדמות קשה יותר(המון XP בין דרגון) או מתון יותר (נקודות נוספות לא כל דרגה, אלא כל שתי דרגות, על אף היותו לוחם, ולפצות אותו בשריון, נק"פ וכו). היה דבר דומה עבור הבארברים, שקבלו נקודת נשק נוספת לכל גרזן שהיה בכוחם לממש (4 נקודות נשק ושני גרזנים היו 2 גרזנים של 90 ס"מ!), בעוד סיירים קבלו בונוס לקשתות, אבירים לשריון, וכן הלאה. אכן היה את כל זה, אך היו גם דברים שלא נעים לגלות. בזמן ´חרבות וכשפים´ מעט מאד מהעלילות הושלמו כמו שתוכננו להתבצע, והרבה הרבה משחקים נהרסו בטרם עת כאשר מארגני המשחק אבדו שליטה במשחק (או כאשר השוטרים באו לפזר מסיבות סמים). בה במידה, הדור הזה עדיין זכור לטובה ולתשבחות. מה אני אומר בזה? - פשוט. הנאת השחקנים במשחק אינה אינדיקציה להרצת עלילה או לטיב המשחק. השחקנים נהנים בכל מקום שיוצרים עבורם את המסגרת הכללית לפעול כרצונם. עלילה היא בסך הכל מנוף תעסוקתי למתחילים, שכן בזמן ´חרבות וכשפים´ היה ברור שהאלדרים לא שמים קצוץ על העלילה. ומכאן - שהאינדיקציה שמספקת הנאת השחקנים היא - הצבעה על הצלחה ביצירת מרחב משחק, שבתוכו אמנם יכולה לרוץ עלילה (ורצוי לטובתם של הצעירים והמנצ´קינים).

the off player

New member
מה עם

לוחם בדרגה ראשונה שירש מסבו חרב דוידנית באורך 1.30 מ´??? מה עם סייר שמשתמש בשתי חרבות 90? זה לא ריאליסטי,לא פרופורציונלי ולא רציונלי בעליל. אה כן, גם לא חסכוני בעליל- כל משחק אני אצטרך לבנות נשקים חדשים? דעתי האישית- שנאתי את זה אז ואני עדיין חושב שזוהי אחת מההנפצות הנוראיות שיצאו לאויר ה-R, איפשהו יחד עם התחבאות בצללים, אבל זה אני.

מיכניקה של משחק

כאשר שחקן זורק עלי חבילת קונפטים וצורח ´מטר חומצה´ הקונפטים מייצגים את יכולתה של הדמות הקוסמת ליצור מטר חומצה עלי, וכאשר הדמות שלי תסבול נזק מהחומצה שתיפול עליה, אני אשאר מאד מאד חי ומאד מאד בריא. יחד עם זאת ובאופן דומה, אורך עזר-המשחק של הלוחם לא מייצג את אורך נשקו במסגרת עולם המשחק, אלא את מיומנותה של הדמות. זה הכל. לוחם בדרגה 1 שירש מסבו חרב 1.30 ידע לא ידע לתפעל אותה כיאות, והאפקטיביות שלו תהייה משולה לאפקטיביות של שחקן עם חרב-90 (בין אם הוא עושה Role-Play) ומשתמש בה בשתי הידיים, ובין אם לאו. סייר בדרגה 1 שמשתמש בשני נשקים ידע לתפעל אותה בצורה אפקטיבית הדומה לאפקטיביות של שחקן ממוצע עם שתי חרבות 45. כמובן כשיי שחקן מעל לממוצע שמכיר את היתרונות והחסרונות של הנשקים שלו והנשקים שמולו יש לו יתרון שקשה לבטא באמצעות מיכניקה של משחק (ואני חושב שהוכחתי את זה...
), אבל במסגרת מתן היתרון לדמויות מקצועיות - זה מה יש. אני ער לבעיתיות של השיטה: אתה רואה את אורך הנשק של השחקן ויודע מה המקצועיות של הדמות שלו. מה גם שזה מתחכך מעט עם ה-SOD כאשר סייר רוצה לשייט לו בג´ונגל עם שתי מצ´טות ויש לו ביד שני סכינים, אבל זו אפשרות שניתן לנצל על מנת לתגמל דמויות מקצועיות, והאפשרות הזו הייתה קונבנציה במשך 3 שנים. מכל מקום - זה לא רק אתה. אחרת, הקונבנצה הזו היתה מחזיקה מעמד.

the off player

New member
זו בדיוק הנקודה!!!

כשמתייחסים למשחק חי כאל משחק שולחני,כמו שחלקנו משחקים אותו- כדי להשיג נק"נ וכסף ולעלות דרגות.... משחק חי מספק את החוויה, בלי המנצ´קיניזם. בדבר האמיתי אין דרגות. הקשת שירה בדרקון את החץ השחור לא היה בדרגה 27 כדי להרוג דרקון באמצעות חץ אחד- הוא פשוט היה טוב והיה לו את הציוד. לוחם טוב באמת הוא לוחם טוב- אולי כי למד, אולי כי "יש לו את זה" גנב טוב נשאר בחיים אם הוא יודע להתחבא בצללים.אם לא יודע- הוא כבר גנב מת. גם לוחם וגם קוסם יכולים להתחבא,לברוח ועוד... לכן המשחק אינו מגביל את השחקנים יותר מאשר משחק שולחני, אלא להיפך- אתה עושה מה שאתה עושה, ואם אתה עושה את זה טוב אז זה מצליח, ולא לפי קוביות. לכל מי שמעולם לא היה באר: די להסיק מסקנות מהאויר! תגיעו לאחד, תתרשמו, תגיעו לשני, ורק אז תחוו את דעתכם!

זו דעתך, כמובן. נכון, שגיא?

כל אחד יביע פה את דעתו מתי שבא לו. לפני ההתנסות, אחרי ההתנסות, ומבחינתי (כל עוד זה לא מפריע In-Play) גם תוך כדי. המנוסים יודעים להבחין מי זקן פנינת חכמה, ומי ההביל הבלים, מי שלא מנוסה, יתנסה, ואז בהסתכלות עצמית בוגרת ידע אם הוא צדק או אם הוא דיבר שטויות, בעוד התפתחותו ולמידתו האישית מתועדות כאן לרווחתו. הוא יוכל לראות מאיפה הוא התחיל ולאן הוא מתפתח. אתה יכול להגיד למי שבא לך שלדעתך הוא מדבר שטויות - זכותך. אבל אתה לא תגיד בפורום הזה לאנשים לסתום את הפה
אם כך היו הדברים, היית בין הראשונים שהייתי משתיק. ...באהבה וברוח טובה, כמובן. (באמת. בלי ציניות)

קצת פורפורציות!

נכון, זו דעתו, אבל בשום מקום הוא לא ציין שזו לא דעתו. יכול להיות שהתבטאותו של שגיא היתה חריפה מדי, לדעתי, לפחות , היא ממש לא היתה כזו. זכותו של שגיא להתבטא כרצונו,במגבלות סבירות, כל עוד אין ספק שזו אך ורק דעתו שלו (ולא נל עלי הרושם שהוא רמז שזוהי דעת האחווה). אני חושב שיותר מכל, מה שהעכיר את האווירה בת´רד הזה, זו דווקא ההודעה שלך... אתה התפרצת עם סימני קריאה ירוקים למסך, ולדעתי זה די מיותר ודי מכוער. הכוונה שלך טובה, אבל הישום , הפעם, מוגזם. ברוח ידידותית, חנן.

למעלה