אכזבה

אכזבה

פסק הלכה: אסור לנעול 'קרוקס' ביום הכיפורים אכזבה למי שתכנן לנעול את נעלי ה'קרוקס' שלו ביום הכיפורים. הרב יעקב אריאל פוסק שאין לנעול נעלים אלו ביום כיפור כי הן נוחות מדי. "נעליים אלו נוחות לשימוש כל השנה ודינם כנעל רגילה. ביום כיפור מותר לנעול רק נעל שסולייתה רכה שחשים דרכה את הקרקע", נימק את פסיקתו

עוד באסה

פעם שלישית שאני כותבת את זה ביומיים האחרונים. יום כיפור זה חג ממש מבאס
(גם למי שאין לו קרוקס).

nutmeg

New member
ככה הוא אמור להיות

טוב אולי לא "מבאס" אבל בהחלט לא חג נעים וכיפי. עם כל זה שאני לא דתייה - כשככה מתפנה לי יום לחשבון נפש, אני לוקחת אותו בשתי ידיים.

מה 'ת אומרת

לי יש אופי כזה (שו שמא נפש כזאת), שאני בחשבונות נפש 365 יום בשנה. אני ממש לא צריכה שיאסרו עליי לנהוג ולעשות קניות בשביל זה

shellyland

New member
אבל אסור גם לנעול נעליים מעור

אז זה משאירותי רק עם הוואיאנאס, וזה לא מכובד ללכתיתן לבית הכנסת. מה עושים?

צימעס

New member
אצלינו היו מתפללים (דתיים) עם קרוקס

הטיעון שהבאת פוסל גם סנדלי שורש, וגם אותם מתפללים (דתיים) רבים נועלים בכל יום כיפור. נדמה לי שציטטת פוסק (קיצוני) יחיד.

האגס 1

New member
גם אצלינו, בשני הביהכ"נים

(הספרדי והקונסרבטיבי, שנדדתי ביניהם) וזכרתי כמובן את פסק ההלכה הזה כשראיתי אותם. האמת? לא ממש הבנתי מה הרעיון של פסק ההלכה הזה, והאם אותו רב חושב שמה שיותר לא נוח הוא שמשרת את ההלכה. אבל לפי המתפללים, מתברר שפסק ההלכה הזה לא מוסכם על הכלל. ועוד אבל אחד - מזג-האויר דווקא שרת איכשהו את הפסק.

אלי ו.

New member
הפסק דוקא הגיוני אבל מחמיר

איסור הסנדל הוא אחד מחמשת העינויים של יום הכיפורים. (צום, איסור על רחצה, סיכה, מין ומנעל) מטרתו היא שנתענה. הגמרא במסכת יומא מספרת שהיו רבנים שנעלו סנדלים מעלי קש ואחד שכרך סודר על רגליו כך שנראה שמותר לנעול משהו אבל הרעיון הוא כנראה שנתענה קצת. בפועל ההלכה היא שמותר כל מנעל שאינו מעור אבל יש פוסקים כמו הרב אריאל שמחמירים ורואים בנעליים נוחות כמו הקרוקס שהן נוחות יותר מרוב נעלי עור נעליים בעייתיות ביום כיפור ומעדיפים שננעל נעליים פחות נוחות מנעלי היום-יום שלנו. קישור לתשובה של הרב זלמן מלמד בנושא http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=5232

אני מחמירה

קניתי כפכפים ב-20 שקלים, והתעניתי למדי. הגב שלי כואב עכשיו. גם מהמזגן המטורף שפעל בבית הכנסת ואם כבר בית כנסת ויום כיפור, הא לכם סיפור קטן. כידוע (או שלא) בני עדות אשכנז נוהגים לכרוע ולהשתחוות ממש על הרצפה במהלך תפילת מוסף של יום כיפור. בבית הכנסת ישבה לפנַי אישה עם בִתה (כבת חמש). כשכל הציבור כרע על ברכיו (כולל האם הנ"ל) נשמעה הילדה שואלת את אמה "אמא, מה את מחפשת שם?"

מזלך שאלוהים לא משדרג את המצוות

לו הוא ( היא בסדר היא יאללה די אתכן) היה פעיל היום, היה אומר "יום הכיפורים אסור באכילה , בשתיה, בהפעלת מזגן ובתשמיש המיטה" ואז זה היה מה-זה-עינוי

ולא אין לי דודי שינה

אני בדרך ללונדון לונדון לא מחכה לי אבל היא עדיין לא יודעת את זה

למעלה