אכזבה.

קטי23

New member
אכזבה.

אני ברצינות רצינית מתחילה לחשוב שאלעל חברה ממש דפוקה! לחברה שלי היה היום מיונים לדיילות קרקע באלעל. היא דוברת 4 שפות, כשאנגלית ברמת שפת אם, היא בטוחה בעצמה וחייכנית, נעימה ושירותית ובעלת נסיון רב של שנתיים בשירות לקוחות עסקיים באורנג'. ומיותר לציין שהיא נראית מעולה, כזאת שגם המדים הכי מכוערים יראו עליה מדהים. הייתי איתה היום בפילת. באתי ללוות אותה אחרי שהייתי שם לפני שבוע וחצי במיונים שלי לאותו תפקיד , שאגב עברתי אתם בהצלחה הרבה בעזרתה של חברה שלי שהכינה אותי ותדרכה אותי ועזרה לי המון. אממה, חברתי המתוקה לא עברה. היא יצאה בהרגשה מעולה. השיחה זרמה, לא היו טעויות דקדוק, דיברו על איתה הצבא תחביבים ועבודה קודמת ונראה היה לה שהבוחנת מאוד התרשמה ממנה. הפלוצה מטעם אלעל הקדישה לה שתי שניות של מבט קצר ובשאר הראיון שלחה אסמסים?! היא הייתה השניה שנכנסה לראיון, כאשר כל 4 אנשים הבוחנת יצאה והודיעה מי עבר ומי לא. ה-8 האנשים הראשונים עפו הביתה תוך שניה וחצי של התלבטות של הבוחנת, נראה היה כי בחנו אותם כקבוצה. בין העפים הבייתה הייתה גם מורה צעירה לאנגלית.... נשארנו שם מספיק זמן כדי לראות ששתי הקבוצות הראשונות (8 אנשים שונים לגמרי אחד מהשני...) פשט עפו. עכשיו אני תוהה לעצמי, מה לעזאזל אלעל רוצה? אני עודדתי את חברה שלי לבוא למינים כדי שאולי נהיה באותו קורס, היינו בטוחות שהיא עברה, גם בחוץ בהמתנה אנשים שאלו אותה פירושים לכל מיני מילים והיא ענתה בשמחה. אין לה בעיות של חזות, והיא חייכה המון. פשוט נורא. אני יודעת שיש פרופיל מסויים לקבלה לעבודה, אבל ברצינות אני שם היו בשוק שהיא לא עברה. היא בדיוק המודל של נותנת שירות שכל אחד היה רוצה בחברה שלו. אחר כך חיכינו בתחנת אוטובוס, וראינו את כל שבעת האנשים שנכנסו אחריה יוצאים המומים, הייתה שם עוד בחורה נחמדה עם אנגליית מצויינת שלא הבינה מה רוצים ממנה. והתחלנו לחשוב על מה יכלה הבוחנת לפסול. דמיינו לכם 8 אנשים שונים שמנסים לחשוב מה עשו לא נכון. ניסיתי לומר לחברה שלי שאין לה מה להרגיש רע, ושאי אפשר לדעת מה עבר לבוחנת הזאת בראש. אגב האחרונים שנכנסו דווקא עברו.... והם לא היו משהו בדוק. אני אישית נכנסתי בין האחרונים ביום המיון שלי ועברתי, וחברה שלי לא רואה אותי בכלל. כל זה מביא אותי לחשוב שתהליך היון הוא לקוי בבסיס שלו, ושאלעל הפסידה והפסידה בגדול. מה אפשר להציע לחברה שלי שנורא נפגעה ועדיין מאוד רוצה את התפקיד. האם יש משהו שהיא יכולה לעשות? מי תוכל להגיש שוב מועמדות? תודה למשיבים.

AgeGen

New member
לדעתי..

ואני הבנתי את זה מהסגנון כתיבה.. עודף ביטחון עצמי. אני לא מכיר אותך או את חברה שלך אישית, ואני לא מתכוון לפגוע, אבל יש המון מקומות עבודה שמעדיפים שאנשים יראו קצת "בינוניות" ולא ישתחצנו יותר מידי (4 שפות, נראית מעולה, וכו'). הסיבה האחרת שאני יכול לחשוב עליה זה ששינו מראיינים לאחר ה 8 הראשונים, או שסימנו כמה אנשים לפני הראיון הזה. אני ממש לא מבין בתהליכי קבלה של אל-על אז קשה לי להסביר את הסיבה הזאת. בקשר לשאר השאלות מצטער אבל אני לא יכול לעזור

קטי23

New member
אבל יקירי זה נכון...

סגנון הכתיבה הוא שלי, אז כנראה שאני המתלהבת פה... בכנות אני חושבת שהיא איכותית, אז פירגנתי לה. אבל לא ציינתי שהיא הייתה מאוד מאוזנת, היא עברה כבר כמה וכמה ימי מיון בהצלחה ויודעת לאזן בין ביטחון עצמי, טאקט וצניעות. היא לא ניפנפה ב- 4 שפות שלה כמו שאני לא עשיתי את זה במיונים שלי. ולא התלבשה בצורה מפתה או לא יודעת מה. היא פשוט הייתה חיננית וחייכה הרבה....אז כנראה שזה באמת חוסר מזל. שיהיה. הפסד גדול של אלעל.

משהו על פילת פלאס טיפ

נכון שהמבחנים בפילת אומרים יותר ממשהו על המועמד,אך הם משמשים את אלעל או כל חברה אחרת,לפעמים,לאיצטלה מצוינת להגיד למישהו "אתה לא מתאים לנו" מבלי צורך לנמק,ובלי יכולת שלך בכלל ,להבין מאיפה זה באה הדחיה.זה לא סוד שבאלעל עדיין קיים הנפוטיזים בחוזה הקיבוצי,וקרובי משפחה מקבלים עדיפות בקבלה לעבודה ובקידום בתוךהעבודה. וטיפ לסיום,יש שלבים מתקדמים בפילת,שאם הגעת אליהם,ניתנת לךהזכות לערער בפני ועדת ערר(שמורכבת מעובדי אלעל,ללא פסיכולוגים או בוחנים פסיכוטכנים),במכתב ה"לא עבר",שיגיע כשבוע אחרי פילת,ינתנו הוראות מה צריך לעשות.או שפשוט תכתבי מכתב "מבושם" לאגף משאבי אנוש של אלעל,בהצלחה!

AgeGen

New member
הצלחתי להבין את התשובה

רק בגלל שעשיתי פסיכומטרי לא מזמן והבנתי מילים כמו 'נפוטיזם' 'איצטלה' 'מבושם'

קטי23

New member
אוקי אז לי היה קצת קשה למרות הפסיכומטרי.....

תודה רבה על העצות! אבל אם במכתב שהיא תקבל לא יהיה רשום שהיא יכולה לערער, מכיוון שהיא נפלה בשלב הראשון, מה עושים? נראה לי שגם המכתב המבושם לא יתקבל בצורה יפה.....

tomfresh

New member
היי קטי:)

כמה דברים: קודם כל התחלתי את הקורס...וממש אחלה שם...מדריכות ממש חמודות אנשים חמודים...לא באים לפסול אותך אךה באים לקראתך...אגב שתי המדריכות הן לשעבר דיילות קרקע של אלעל...והן לא אהבו לעבוד שם בכלל!!! דבר שני...קיבלתי מכתב מאלעל שאני לא מתאים להם כי אין לי מספיק נסיון מול לקוחות:) חוץ מזה הכל טוב..כבר באמצע שבוע הבה נתחיל לשבת בדלפקים:)

tomfresh

New member
עוד משהו...

אם חברה שלך דוברת ספרדית והיא רותה להיכנס לקורס הנוכחי אני יכול לברר לגביה!!!

אם חברתך כשלה בשלבים המוקדמים

היא כנראה לא תקבל זכות עירעור,אך אין זו סיבה להרים ידיים!שתשלח מכתב לאגף משאבי אנוש באלעל ותנסה להסביר להם כמה היא שרותית,מחבבת עבודות עם שירות לקוחות,משתגעת לעבוד באלעל,ומנסה לחפות על חוסר הנסיון באמביציה ובקומונסנס....אם היא חושבת שהיא יודעת את הסיבה ל"כשלון",שתתמקד באישוש תדמיתה בתחום המסויים,מה יש לה להפסיד?.....בירורים בנושא הנ"ל(בעדינות המתבקשת....)טלפון:9716428 03

קטי23

New member
גילה ותומי:

תודה רבה לשניכם על היחס והעזרה! תומי- שיהיה המון המון המון בהצלחה בהמשך הקורס,אתה בטח הדייל הכי חמוד שם... וכן חברה שלי דוברת ספרדית, כמוני, אבל אני חושבת שהיא די נעולה על אלעל, לא יודעת למה..... אם היא תרצה אני אשאל אותך איך יוצרים איתם קשר. גילה- היא תישלח בימים הקרובים מכתב לאגף שאבי אנושף אני מקווה שיצליח לה. תודה על העזרה.

Jack Cole

New member
ואולי בכל זאת החברה לא מושלמת?

הרי זה לא הקורס הראשון שאל על עושה, הם יודעים מה הם מחפשים (כנראה). עם כל הכאב, אולי החברה באמת לא מתאימה לתפקיד...

קטי23

New member
אף אחד לא אמר שהיא מושלמת!

אמרתי שהיא איכותית, הייתי בטוחה שיש להם את הכלים לא לפספס אנשים כמוה, וואלה טעיתי. יותר נכון הם טעו. ואני ראיתי מה הם מחפשים, ולא יזיק להם לרענן קצת את הפרופיל ואת הבוחנת הסבתא המיושנת. העובדה היא שאחוזי הנשירה בתפקיד הזה גבוהים מאוד, אז כנראה שלא תמיד הם קולעים בול.

את שוכחת שבתור חברה שלה

את ממש לא אובייקטיבית. מעבר לזה, זה שעברת את המיונים (מזל טוב!) לא אומר שיש לך built-in את רשימת התכונות שהם מחפשים. ואת יודעת מה? זו לא רק רשימת תכונות אלא גם התרשמות כללית, ויכול להיות שהיא הבחורה הכי נפלאה בעולם ומושלמת לתפקיד, אבל היא הגיע לפילת ביום קצת פחות טוב. קורה. ונכון, לפעמים בוחנים מפספסים - לכאן או לכאן. לפעמים הטובים לא מתקבלים והפחות טובים מתקבלים. אפשר להגיד את זה על מקום עבודה. טעויות קורות ואין טעם לדוש בזה... יש מספיק עבודות אחרות בתחום. ורק עוד דבר אחד לתקן - אחוזי הנשירה באלעל ממש ממש לא גבוהים (אם בכלל), אז אני מבינה שאת קצת כעוסה אבל אין טעם להשמיץ סתם. יום טוב ובהצלחה!

קטי23

New member
הי,

את צודקת אני לא אובייקטיבית. אבל גם לא ממש השמצתי, אמרתי בדיוק מה שאת אמרת רק עם יותר אמוציות.... את זה שאחוזי הנשירה באלעל גבוהים הבנתי ממישהו בכיר שעובד שם... זה לא פשוט לעבוד עם לקוחות כל הזמן ושירות לקוחות הוא התחום הכי דינאמי שיש.... לא התכוונתי שאנשים נושרים כי רע להם באלעל, ולא אמרתי שאלעל חברה שמנצלת עובדיה עד שהם סובלים ועוזבים, ממש לא! התכוונתי שאנשים נושרים כי הם לא תמיד בנויים לעבודה מסוג כזה עם המון לחץ ואחריות, ראש גדול וכו', לפעמים רוצים עבודה יותר רגועה ועם פחות כאב ראש, בגלל זה אמרתי שלפעמים אלעל מפספסת אנשים נהדרים שמסוגלים ורוצים לעבוד קשה, בגלל דברים שוליים. בסך הכל התלוננתי על תהליך המיון שלדעתי צריך לעבור רענון קל. הגישה מעט מיושנת וזה בסדר, אבל כמו שאמרת לפעמים טועים. מה שאיכזב אותי ביום המיונים הזה, הוא היחס של הבוחנת מטעם אלעל (לא המראיינת) שאמורה לכבד את נוכחותו של המועמד, גם אם היא לא תעביר אותו. וזו הייתה עסוקה בלשלוח אסמסים וזה מעליב. בראיון שלי הייתה אותה גברת שהפעם הייתה עסוקה בלהסתכל על התקרה. ובכל זאת עברתי, אבל ההרגשה הייתה מאוד לא נעימה. אחרי הכל אני ניגשתי למיונים באלעל, ושמחתי מאוד כשעברתי אותם, ואני חושבת שזה מקום מעולה לעבוד בו. לגבי חברה שלי, היא כבר קיבלה מיונים לדיילות אוויר. ואני מקווה שהיא תצליח. מה שכן עכשיו היא קצת יותר בפרופורציה, ויודעת שיהיה טוב גם אם היא לא תעבור. תודה רבה על ההתייחסות!

uselessid

New member
אולי דיי לחפור על משרת המלצר המעופף ...

אז היא לא התקבלה ביג דיל , והמראיינת חרא נו אז מה ... אני לא בכיתי לאף אחד פה בפורום שלא קיבלו אותי להיות מזהה מטען באמסטרדם ....לצערי הרב ולהיות פקח העמסה .. מזה גדול .... ודייל וי איי פי בלאופר .. ממשיכים הלאה ביג דיל ... התקבלתי לQAS למחלקת ה CARGO של SWISS ודחיתי אותם ... אחרי שהתקבלתי להיות מזהה מטען בממן ... אז דיי עם כל החפירות האלו ! באמת ...

קטי23

New member
כן גם לי נמאס...

רציתי לשאול אותך איך התפקיד שלך? אתה מרוצה? התנאים טובים? ידיד שלי עושה עכשיו מיונים לזה ואני מקווה שילך לו ושהוא עשה בחירה טובה.

קטי23

New member
ממן

משהו כזה הוא לא בדיוק הסביר לי מה התפקיד הזה, אבל זה מה שאמרת...

למעלה