אכזבה קשה!

לוטקה

New member
אכזבה קשה! ../images/Emo4.gif

לפני מספר שבועות שלחתי בדואר בקשת חיפוש מידע מהארכיון הציוני על שתי משפחות מהצד של הבעל ושתי משפחות מהצד שלי + 120 ש"ח. היום קיבלתי מכתב לקוני שבעצם אומר תודה שפנית אלינו אבל אם את רוצה מידע בואי ותחפשי באופן עצמאי. בנוסף שלחו רשימת עולים עם השם הבדוי של סבא שלי (כל הפרטים היו ידועים לי קודם לכן וזה מה שכתבתי להם בפנייתי הראשונה). ממש ממש מאכזב ומעצבן. תליתי המון תקוות במידע (רציתי לדעת יותר פרטים לגבי הסבתא שהגיעה עם המכבייה השנייה, ובמיוחד לגבי סבא שלי שאין לי מושג מי היו הוריו)
 

שרי סילבר

Active member
על מה בדיוק שילמת? מנסיוני בפניות קודמות חיפשו תחילה, ועל פי רוב לא מצאו, כי רוב בני משפחתי עלו ארצה מוקדם מהשנים שיש בידיהם מידע. בכל אופן כאשר נמצא משהו רלוונטי, התקשרו אלי, נקבו בסכום ואף הסבירו במדויק איך נעשה החישוב. שלחתי המחאה, והמעטפה עם המידע וקבלה עבור התשלום לא אחרה להגיע בדואר. והנסיון שלי איתם כל כך טוב, שכאשר נמצא משהו, אבל היה מדובר בדף אחד או שניים, שלחו ישירות ולא גבו ממני כל תשלום. 120 ש"ח זה המון כסף ועל פי התעריפים שלהם זה אמור להיות תשלום עבור צילומים של דפים רבים. נסי לפרט עבור מה בדיוק נדרשת לשלם, אולי נוכל לסייע לך אל מי לפנות כך שלפחות "תהיה תמורה לאגרה".
 

לוטקה

New member
שינוי בגבייה

במכתב שקבלתי (לפני המכתב הנוכחי) הם הסבירו שכעת גובים תשלום עבור החיפוש עצמו, כלומר שעות עבודה, ללא קשר אם נמצא מידע. התעריף הוא 30 ש"ח למשפחה. מכיוון שרשמתי 4 שמות משפחה שונים (למרות שמדובר בשני זוגות) התבקשתי לשלם 120 ש"ח. במידה ומוצאים מסמכים יש תשלום נוסף עבור כל דף.
 

שרי סילבר

Active member
אכן כן! גם אני התבקשתי לשלם דמי חיפוש בסך 30 ש"ח, ומשנמצא מידע, הייתי צריכה להוסיף כמדומני 12 ש"ח דמי משלוח ועוד תוספת עבור כל דף שצולם. זו, אגב, הסיבה, שאני משתדלת לא "להפציץ" ארכיונים בבקשות, ונוהגת להלך צעד צעד ולבקש מעט בכל פעם, פשוט כדי לא להכניס את עצמי להוצאות גדולות מידי (בחלק מהארכיונים, במיוחד כשהמדובר בחו"ל, הסיפור יכול להגיע למאות שקלים, במיוחד כשהמדובר ביורו.).
 

מירונו

New member
אני פניתי אליהם לפני השינוי

בגבייה עם שני שמות משפחה. הם ביקשו תשלום (די צנוע למיטב זכרוני) על הצילומים בלבד, ובתגובה קיבלתי שני תיקים גדושי ניירת. הם טיפלו בבקשתי באדיבות ומהירות - ללא שביקרתי שם אפילו פעם אחת. בקיצור - במקרה שלי הם היו יותר מבסדר.
 
למעלה