אכזבה מאל באבור

Another Girl

New member
אכזבה מאל באבור

ולצערי אפילו מבלי לשבת לאכול שם.

ביום שבת האחרון הגענו (אני ובן הזוג) למסעדה, בחושקנו בצלחת הכנאפה האלוהי שלהם ובקפה שחור. שמחים וטובים לב התיישבנו באחד השולחנות במסעדה ואמרנו למלצר את מבוקשנו.
התגובה שקיבלנו ממנו הייתה "מצטער, אבל אי אפשר. בימי שבת אפשר רק לשבת אם מזמינים ארוחה מלאה". מלמל עוד כמה מילים בסגנון, לקח את התפריטים ונעלם כלעומת שבא.

נותרנו די המומים, למען האמת. מעולם לא זכינו לתשובה מהסוג הזה, באף בית עסק. קמנו ועזבנו את המקום בתחושה מאוד לא נעימה של אכזבה, מלווה ברוגז קל.

ואני שואלת אתכם כאן, כדי להבין אם זה רק אנחנו שהפכנו "לרגשי" לעת זקנה - האם ההתנהלות הזו לגיטימית?

נכון, אפשר להבין את השיקולים של המקום. זה יום שבת, המקום היה הומה אדם וברור שיש להם אינטרס כלכלי להרוויח כמה שיותר. ובכל זאת - אנחנו לקוחות. ולא לקוחות שהגיעו כדי לשבת ולשתות מים מהברז, אלא לקוחות משלמים - על מנה ושתייה כפולה. אמנם לא טלה שלם, אבל גם לא כלום. האם באמת ההתעקשות הזו על "הכל או כלום" שווה את התחושה הלא נעימה הזו שנוצרה אצלנו, כלקוחות? את ההודעה המאוכזבת הזו שאני מפרסמת פה עכשיו?

למרות שאני די מעריצה את המקום ואת המאכלים של שף חוסאם, מבחינתי זו התנהלות לא שירותית שגובלת בחמדנות. ועל אף אהבתי הרבה לאוכל - לא בטוח שבפעם הבאה שארוחה במקום תעלה על הפרק אקבל אותה אוטומטית.

תגובה טיפוסית למקום

כשחברה הצמחונית שלי הגיעה לאל באבור אום אל פחם, ובקשה להזמין מנות צמחוניות (ולבד), הם עקמו את הפרצוף בצורה עד כדי כך שהיא לא חזרה ולא ניסתה שוב להיכנס לשום סניף שלהם.

איך אומרים? יתנו יחס מכבד, יקבלו לקוחות.

guysoffer

New member
זה היה ביוקנעם ?

לי גם עשו את התרגיל הזה שם, בסניף המקורי לא נתקלתי ביחס הזה.

גיא.

אמנם השרות באל באבור ידוע כלא תמיד מזהיר, אך

במקרה דנן אני לא רואה סיבה לבוא אליהם בטענות. יום שבת הוא יום עמוס, בטח חצי או שליש מהפדיון השבועי, זכותם לנצל את השלחנות בצורה הנראית להם מיטבית... לעניות דעתי, אם סירבו בנימוס והסבירו את הסיבה - הם נהגו כהלכה. לקוח וכל זה - אבל בכל זאת, המקום הוא מסעדה ומתפרנס מארוחות. קשה לי להאמין שנגיד, במול ים בערב עמוס ישמחו לשרת לקוח שבא לכוס תה ולעוגה בלבד...

Another Girl

New member
זה שזכותם זה ברור וידוע.

אבל האם האינטרס הכספי שלהם שווה דחייה של לקוחות (משלמים)? מבחינתי לא. לפעמים תאוות בצע עולה ביוקר.

אילן, התגובה שלהם מאד צורמת

על אחת כמה וכמה כשמדובר במסעדה ערבית, שהשטחה שלה גדול מאד, ויכולה לתת לזוג בסך הכל כנאפה וקפה בלי שיפשטו רגל. הגרידיות הזו העבירה את האנשים על דעתם עד שהפסיקו לראות בני אדם.

טוב, לא היינו שם ואנחנו לא יודעים, מה היתה

רמת התפוסה, כמה מקומות הוזמנו... אז הדיון הוא תיאורטי. אל באבור גדולה, אבל בכל זאת, לא ענקית, יכול להיות מצב שלא היו להם הרבה שלחנות פנויים...

קצת מצחיק שאני בעמדת הגנה על השרות של אל באבור, אבל בכל זאת. צריך גם לדעת לכבד את המקום. חוסאם עבאס תמיד מתרעם על הלקוחות המזדמנים שנכנסים בציפייה לנגב חומוס או לשים איזה שיפוד בפיתה. דווקא בקטע הזה אני מבין אותו. המקום מוכר מוצר מסויים - והוא לא קפה וקינוח או צ'יפס בפיתה! בדוגמא שלי של מול ים: האם גם היית מאשימה אותם אם לא היו מסכימים לתת שלחן לתה+בוסקוויט (אני מקצין את הסיטואציה)?

בזה אנחנו באותו ראש

אני נכנסתי למול ים

במטרה לאכול קינוחים. השעה הייתה תשע בערב ביום שלישי והמסעדה הייתה ריקה למעט 3 שולחנות פעילים, ובהתחלה באמת לא רצו לתת לי שולחן ואמרו לי שאני חייבת להזמין 2-3 קינוחים כי יש מינימום לסועד. במצבים כאלה התנהגות המסעדה נראית לי חזירית ומגעילה. לכתית באים לא מעט פעמים לקינוחים על הבר ומעולם שם לא חשבו להגיד מילה, אז למה במקומות אחרים כן?

I rest my case

סתם הבאתי את מול ים כדוגמא (כי זה מקום של שרות מופתי), אבל קלעתי בול, מסתבר.

כתית - הארוחות הקלילות על הבר הם מוצר שהם מוכרים באופן מוצהר. שימי לב - זה על הבר, לא ליד השלחן... ועוד פרט קטן: למדנו היום שכתית עוברת למיקום חדש, מכוון שאין מספיק סועדים לחלל הגדול שלה. אז המסעדה עושה (עשתה) את השיקול הכלכלי שלה. שוב, דוגמא ממש טובה להוכחת הנקודה שלי.

אחלה! ואם היו מסרבים בנימוס, היית מרעיש שמים

וארץ וכל צבאם?

וסתם מתוך סקרנות, מה היה ה"תסריט": התקשרת לשאול קודם - או שהזמנת מקום "רגיל", התיישבת והזמנת את האדמה - או שעברת בסביבה ונכנסת?

וזה הרי כל ההבדל! היית מודע שזו אולי בקשה

חריגה, שאלת - ורק אחרי שקיבלת או-קיי, הזמנת/באת. בדיוק לזה בדיוק אני קורא לכבד את המקום!

יחס גורר יחס, כפי שנהג להזכיר הרס"ר בבסיס שלי. והוא מה-זה צדק!

Another Girl

New member
"המקום מוכר מוצר מסויים - והוא לא קפה וקינוח

או צ'יפס בפיתה"? אז זה המוצר היחיד שהוא מוכר? ארוחה מלאה עם 3 מנות למינימום של סועדים? כל בקשה מתחת לזו היא לא לכבודו של השף?
אם כך, ראוי כי יפרסם את ההגבלות האלו באופן מפורש ויציב שלט בכניסה שמבהיר זאת. אחרת שיתרעם עד מחר.

לא כל דבר צריך להיות כתוב על שלט בכניסה...

לדוגמא, לא כתוב בשום מסעדה שאסור להביא גיטרה ולשיר בה רומנסרות בקול רם. לא כתוב שאסור להניח רגליים על השלחנות. ועוד המון דברים שנגיד, יכולים להיות מקובלים באיזה פאב זרוק ונחמד. כיבוד המקום מניח את כל האיסורים האלה, כולל שלא באים למסעדה רצינית לקפה ולקינוח.

וכן, ארוחה מליאה זה המוצר שהוא מוכר, כמו כל מסעדת שף - אלא אם כן עושים כל מיני מבצעים וצורות אירוח מיוחדות, כמו ארוחות הבר של כתית שנדונו זה עתה.

אילן, שים לב למה שהיא כתבה:

בשבת הם מגישים רק ארוחות מלאות! כל המנות העיקריות שם הן בשריות. ואם מישהו לא אוכל בשר ומסתפק בסלטים גם יגידו לו לא?
הוד מעלתו חוסאם מתרעם? שיתרעם. בכלל השתן עלה לו לראש וזה הדביק את המלצרים שלו. השירות שם מתנשא ולא סימפטי בעליל ותחושת החמדנות קשה. מספיק לראות איך החיוך והתפאדאל החנפני נעלמים בשנייה בו אתה לא נעתר לשידוליהם למנות הספיישל שלהם...
אני אוהבת את האוכל שם ואת הקנאפה אבל כל השאר די דוחה.

למעלה