סיכומים עושים ב-31/12
הנתונים שיש לנו מהשמ"ט הם עד 8:00 היום בבוקר . באיזור הצפון לא ירדו מאז כמויות כל כך גדולות כך שאני מעריך שנסיים את המערכת הזאת בצפון עם בין 100%-120% מהממוצע , אבל !!!! יש לנו עוד 6 ימים עד סוף החודש והממוצע הזה ככול שיעבור הזמן ילך וירד . לדעתי באיזור הצפון החודש יסתיים בסביבות הממוצע !!! ולא מעבר !!!! במרכז ביגלל שעוד יורדים גשמים יפים גם היום יסגרו את החודש בסביבות הממוצע + 10% . לסיכום : החודש הזה יסתכם כחודש חם מאוד מהממוצע !!! ומבחינת מישקעים הוא יהיה בסופו של דבר חודש ממוצע . אבל שימו לב אנחנו ניכנסים ליותר משבוע בלי גשם כך שהנתון היפה הזה ממוצע + ככול שיעבור הזמן . וכמה מילים לבועז : אתה חזית חודש גשום מאוד מהרגיל וגם קר מהרגיל , בזה היה לך טעות רצינית ואתה צריך להודות בזה . בתחזית החודשית צפית 2 מערכות החודש , אחת 14-17 והשניה 24-31 את המערכת הראשונה אני לוקח כהצלחה מלאה (למרות שהצפי לשלג היה למערכת הראשונה) . המערכת השניה אפשר להיסתכל עליה כהצלחה וככישלון : הצלחה - צפית מערכת גדולה ורצינית . הכישלון - היא היתה מאוד קצרה , צפית אפיק רום סטטי שיוריד גשמים במשך שבוע בלי הפסקה , זה לא מה שקרה . את עניין השלג אני לוקח כהצלחה .