אכול כפי יכולתך

sela v

New member
אכול כפי יכולתך

אני לא יודע אם דיברתם הרבה על מסעדות שמציעות אכול כפי יכולתך פה בפורום. אני אכלתי במסעדה סינית/מזרח אסייתית בשם צ'ינגריל בצומת אפק, קרית ביאליק - על הכביש בין חיפה לעכו. את דיל האכול כפי יכולתך אפשר לקבל בימים א' עד ו' מ-12 עד 17:30. תמיד יש חשש שדיל כזה הוא על חשבון האיכות, ואכן בשעה 16:30 שהגענו חלק מהאוכל במגשים כבר לא היה, חלק היה קר, אבל אני יכול לציין לטובה את השניצלים עם השומשום והשיפודים שהכינו שביקשנו. הפליא אותי גם שבמסעדה סינית הגישו צ'יפס (ח'ברה מה עם החומוס?
) הסושי שהיה כמתאבן למנה ראשונה היה ללא דג רק עם ירקות, כל מיני גרעינים זולים של תירס ועוד... והבשרים עם הירקות לא משהו, במיוחד הבקר החתוך דק דק, ושהיה כמו מסטיק. בדיל הזה יש גם קינוח, עוגת קרם שלא נראית משהו, ולא טעמתי, מלון, וג'לי שהיה ככה ככה. לא אכלתי במסעדה זו ארוחה רגילה, אבל אני יצאתי בהרגשה שלא אחזור שוב לאכול ארוחת כפי יכולתך במסעדה זו, נראה לי בסכום הזה עדיף לאכול במסעדה אחרת. המחיר למנה הוא 49 ש"ח + טיפ, והמחיר כולל כוס שתייה אחת.

neta2

New member
בסינית הגישו סושי?../images/Emo2.gif

וצ'יפס? על זה עוד לא שמעתי.. מיש מש כזה משונה. נשמע חוויה לא מסעירה ולא מעוררת תיאבון, איזה בעסה
ותודה, אנחנו גם לא נגיע לשם מן הסתם

sela v

New member
הגדרה

נדמה לי שהם מגדירים את עצמם מסעדה מזרח אסיתית ולא סינית, אבל זה שקול למקום שמסעדה שתגדיר את עצמה מערב אירופאית

bluefish

New member
כן המקום הזה לא משהו

לוקחים אותנו לשם לפעמים מהעבודה של בעלי ובאמת לא משהו שם. יותר נחמד בסינית הקריות. (אני יודעת השם לא מבטיח) וגם המיקום שלה לא משהו אבל היא טובה. אני לא אכנס לנושא איכות ורמת התיחקום של המסעדות הקריות. זה מסעדה כמו צינגריל מחזיקה מעמד כל כך הרבה שנים מדבר בעד עצמו. זה מה שהקריתים אוהבים, צינגריל ומוצרט. (או במילים אחרות אוהבים במיוחד לאכול שניצל בבית)

לאחרונה יש יותר מדי ערבוב

של "סינית-תיאלנדית-יפנית" ע"ע יאקוזה למשל. לדעתי זה פוגם, אלא אם אין ציפיה לאיכות כמו אונמי. רק אתמול ראיתי את "סושילה" -בר סושי שנפתחה ברחוב הורקנוס במקום מסעדת הפסטה שהיתה שם. ועל אבן כבירול עוד סושי בר.
בקרוב- סושי בפיצוציות המובחרות

פומפיה

New member
תרגום ../images/Emo3.gif

"אני לא אכנס לנושא איכות ורמת התיחכום של המסעדות בקריות. זה שמסעדה כמו צ'ינגריל מחזיקה מעמד כל כך הרבה שנים מדבר בעד עצמו." "זה מה שהקריתים אוהבים, צינגריל ומוצרט. (או במילים אחרות אוהבים במיוחד לאכול שניצל בבית)" נשמע שמדובר במסעדה לא מוצלחת. אבל מכאן ועד הכללה גורפת ומתנשאת על הטעם הלא אנין של תושבי הקריות?! זו אמירה מיותרת, בעיניי

../images/Emo75.gifאוי, חשבתי שהתכוונת

בגלל שהזכרתי את אונמי
אני בטוחה שהוא לא התכוון להתנשא, אבל תשימי לב שהסביבה קובעת את סגנון המסעדות שיש בה. אם יש צורך בשינוי- הוא משתנה ואם לא- אז זה נשאר כפי שטוב להם.

bluefish

New member
אני מתנצלת אם נעלבו ממה שאמרתי ../images/Emo5.gif

אני מצתארת אם פגעתי במישהו בקריות יש הרבה דברים נחמדים וטובים. חניות בגדים, הפארק וגן החיות והקירון (שהוא אני חושבת הרווחי ביותר בארץ) אבל מסעדות טובות פשוט אין שם. יש המון, המון בתי קפה שמפוצצים בכל ימות השבוע אך לא באים לשם בישביל האוכל. יש את מוצרט ויש את צינגריל. על הצינגריל שמענו ובמוצרט אולי יש אוכל יותר איכותי אבל ממש לא משהו מיוחד. מה שהתכוונתי לומר זה שהקריתים כנראה אוכלים בעיקר בבית.

פומפיה

New member
התזה שלך לא ברורה לי

מביקורת על מסעדה מסוימת בקריות ועד להסקת מסקנות על הרגלי האכילה של תושבי הקריות המרחק הוא גדול. 1. אם תחשבי על זה, בחיפה מצב המסעדות לא מזהיר. להיפך. יש הרבה מאוד מסעדות פועלים ו(כמעט ו)אין מסעדות גורמה - 1879 היא ז"ל ו- וואלה איבדה מהקסם. דווקא כמי שהגיעה מבית אמיד פלוס, אני לא חושבת שיש מקום להערה שלך. היום כדי לצאת למסעדה טובה ההורים והאנשים החיפאים "שלי" מתרחקים לאזורי תיירות - עכו/ ראש פינה/ זכרון יעקב/ קיסריה (או ת"א
). בחיפה ובקריות אין אווירה של נהנתנות כמו במרכז הארץ, אבל אין מקום להערה מתנשאת על "הקרייתים שמעדיפים שניצל". אני בספק אם היית מסיקה מסקנות דומות על סמך נתונים דומים (העדר מסעדות טובות) על עשירי אחוזה ודניה...(?). 2. ערי הקריות הן בפריפריה. אם תחשבי על זה, גם מסעדות הגורמה במרכז הארץ מתרכזות בת"א, בהרצליה, וכמעט ואין מסעדות משובחות בערים כמו קרית-אונו, מכבים-רעות, גבעתיים, ואפילו סביון. האם זה בגלל שהתושבים שם "אוכלים שניצל"? לא נראה לי. הגורמים מעט יותר מורכבים. no hard feelings, כמובן. רק דעות שונות

bluefish

New member
אני לא מסכימה איתך

ואני חושבת שיש מקום לביקורת על רמת מקומות הבילוי ואוכל בקריות ודרך אגב אני לא כרמליסטית. אני דווקא חושבת שיש אווירה של נהנתנות אחרת איך תסבירי את כמות בתי הקפה שנפתחו לאחרונה? (דיזל, סנרייז, בורדו, וניל וכו). צורם שבאיזור שמחזיק כל כך חזק את הקיריון ואת כמות בתי הקפה אין מסעדות איכותיות. האם לא הגיוני שמי שאין בסביבתו מסעדות טובות אוכל יותר בבית? אני חושבת שחלק מהעיניין זה שאין חשיפה לאוכל 'מתוחכם' (אולי לא "האנשים שלך" אבל "האנשים שלי" הם כך). והמוכנות ואף הרצון שלי לסוע 40+ ק"מ בישביל משהו מיוחד נראה להם מוזר. חוץ מזה מה רע ב"שניצל"? אין בעיני שום דבר רע בשניצל ביתי להיפך הייתי מוכנה לאכול אותו כל יום והוא מסמל בעיני אוכל ביתי טוב. אולי הייתי יכולה לכתוב שבקריות אוהבים לאכול רביולי בטטה וגבינת פטה ברוטב שמנת ביתית אבל בבתים שאני מכירה אוכלים שניצל. נראה לי שמיצינו את העיניין בפני הפורום אבל את מוזמנת שלוח לי מסר. לא התכוונתי להעליב.

פומפיה

New member
=-=-=-=

התחושה שלי היא שאמרת משהו שהוא לא פוליטיקלי קורקט (ובעיניי גם לא נכון) וכעת את מתחמקת. מה אני חושבת? שתושבים מהמעמד הסוציו-אקונומי הבינוני-גבוה (בקריות ובמקומות אחרים) שמעוניינים בכך, יילכו למסעדות גורמה, גם אם הן לא נמצאות בשפע ו"מתחת לאף". ותושבים מהמעמד הסוציו-אקונומי הנמוך-בינוני (בקריות ובמקומות אחרים) לא יוכלו להרשות לעצמם את המותרות האלה. בקריות ובחיפה יש אנשים מכל המעמדות. לא דיברתי על ביקורת עניינית על רמת המסעדות. רק ציינתי שאת המסקנות הנמהרות שלך אני בספק אם היית מכלילה גם על מקומות אחרים שאין בהם מסעדות גורמה (כולל חיפה, קרית אונו, גבעתיים ואפילו סביון) (?). טוב, גם אני מיציתי

Amoureuse

New member
לא נכון מה שכתבת על המרכז

במרכז דווקא יש פיזור של מסעדות מחוץ לתל אביב/הרצליה. למשל כתית (אפרופו מכבים רעות שהזכרת), וכמובן יש באשדוד, מזכרת בתיה, רשפון, וזה רק מה שעלה בדעתי בדקה אחת. זה כמובן עדיין לא אומר הרבה על תושבי הקריות, אבל מהכרותי המצומצמת עם מספר תושבים חיפאים וקרייתים (וזה כמובן לא מדגם מייצג) הם באמת לא אוכלים הרבה בחוץ ובכלל מנהלים אורח חיים שונה לגמרי משלי. לי הכי נראה שזו נבואה המגשימה את עצמה - אין מסעדות בסביבה אז לא מפתחים הרגלים. ורוב אלה שכן חובבים חיים כאלה, עוברים לתל אביב (וכאלו אני מכירה לא מעט). מקווה שלא נפלתי בשום מוקש של politically incorrect.

פומפיה

New member
מאוד נכון

אמרתי שהמסעדות מתרכזות בת"א ובהרצליה. במלים אחרות, "יש פיזור של מסעדות מחוץ לת"א והרצליה". נדמה לי שזה משלים, ולא סותר, זה את זה.

קייס

New member
היינו שם

לפני כמה שנים אני מבינה ששום דבר לא השתנה וחבל.

michal24

New member
אם כבר סיני בקריות :

קודם כל בצבר יש מסעדה קטנה יחיסת בשם טיו טו, שאנחנו לוקחים רק ממנה הבייתה כי היא פשוט מדהימה ויש לה את הסיני הכי טוב שיצא לי לטעום באזור חיפה-קריות. המסעדה די קטנה אז לשבת שם זה לא הכי מדהים אבל בסדר, בעיקר כשריק. בקרית אתא בצומת יש את טאייואן שהיא גם ממש טובה, אם באים בסופ"A כדאי להזמין מקום כי מפוצץ.

shakshuka

New member
גם אני בעד טיוואן הקריות

קצת חבל שהם עברו מהצריף, שם היה יותר נחמד :)

למעלה