אך מתחילים איבחון ....?

דליה.ד

New member
דיסקרטיות? בכל מקום!

יש מה שנקרא: סודיות רפואים והגנה על האזרח הפשוט. כל המרפאות, בתי החולים והמכונים למינהם, חייבים לשמור על סודיות ודיסקרטיות על פי חוק! וגם אין צורך לחשוש....אני לא יודעת מדוע בעיות קשב וריכוז צריכות להפוך לסוד אפל ונורא, ו/או לקיחת תרופות, אבל זה עניינו של כל אחד. אני עם ילדי הפרטיים, לא הסתרתי את העובדה שיש להם קשיים ושהם לוקחים ריטלין ו/או נעזרים בכל מיני גורמים (מרפאה בעיסוק, פסיכולוגית). להיפך, מהסביבה הם מקבלים רק חיזוקים והערכה על ההתמודדות עם הקשיים. ניתן לפנות לקופות חולים להתייעצות עם נוירולוג, גם בבתי החולים, במרפאות חוץ וניתן גם למכונים פרטיים, תמצא כמה בקישורי הפורום באשכול "מכונים ושיטות טיפול". בהצלחה!

carpediem1

New member
נוירולוג או נאורולוג , אותו תחום?

ולמי כדי לגשת ראשון למכון איבחון , או לנוירולוג ?

carpediem1

New member
אך מתחילים איבחון ....?

שלום לכולם , כאשר קראתי את כל ההודעות בפורום הנ"ל הרגשתי הזדהות עם הרבה מההודעות בנושא ADHD יש לי בעיות ריכוז קשות ,אני התחלתי ללמוד באוניברסיטה ,ונכשלתי כישלון חרוץ בגלל יכולת ריכוז לקויה , אני לא מסוגל לשבת על חומר לימוד יותר מ- 20 דקות , אני נוטה לדחות דברים רק כדי שהלחץ שהדחייה יוצרת יגביר את הריכוז שלי.יש לי רצון עז להצליח ,ומוטיבציה גבוהה מאד,ואני יודע לחשוב , רק שאני לא מצליח לחבר את זה עם ריכוז והתמדה בלימודים. הדחקתי את זה הרבה זמן הגעתי למסקנה שני צריך לאבחן את הבעיה (כמובן שהבעיה הובחנה מזמן במערכת החינוך , אך לא ידעו מה הפיתרון רק נתנו לי כמה הקלות במבחנים ). א. איפה כדי לגשת לאבחנה והכי חשוב שתהיה דיסקרטית ? ב. מה הן העליות של הבחנה וטיפול (האם זה מכוסה על ידי קופות החולים ,במידה ואני יצטרך ריטלין ) ? בתודה מראש ,השמח לקבל טיפים נוספים .

לא נכון ולא מדויק!

זו אמירה גורפת ולצערי שגויה מיסודה, נוירולוגים עובדים עם קבצי האבחון של הDSM כמו שאר הרופאים שאמרוים לאבחן הפרעות שיש להן נגיעה התחום ההתנהגותי והנפשי. במידה ואתה לא בטוח בתוצאה של נוירולוג (או נאורולוג - זה אותו הדבר) - אז הולכים ומקבלים חוות דעת נוספת וזהו. ידיעתך - לא תוכל לקבל טיפול תרופתי ללא מרשם מנוירולוג או פסיכיאטר.

carpediem1

New member
מה הם קבצי איבחון של DSM וכן...?

למי כדי לפנות ראשון ל- נוירולוג או פסיכיאטר או מכון איבחון ?

zivadina

New member
אני חושבת פסיכיאטר

כדי שהוא יגיד לך אם זאת בעיה נפשית או עיצבית. הוא גם זה שיכול להמליץ על טיפול תרופתי, אם בכדורים נגד חרדות או בכדורים בעד קשב וריכוז. בשלב הבא, תעשה איבחון שיאתר את כל לקויות הלמידה שלך, וזה עושים במכון.

בפירוש לנוירולוג

וקבצי DSM - הם ספר שמרכז את האבחון - מעין תקן שלפיו מאבחנים. בהצלחה

a25

New member
DSM

הוא ה - text book של הפסיכיאטריה ובה מסווגות כל ההפרעות הנפשיות (ולא תמיד הנפשיות) איתם מתעסקים הפסיכיאטרים. כיום ה - DSM התקף הוא DSM מספר 4.

joab

New member
אם זה היה חד משמעי כל כך ....

לא היתה קימת הדילמה...נכון!! אני למשל אובחנתי בעזרת פסיכולוג ואחרי שעלה חשד יותר מבוסס הופניתי לפסיכיאטר, אשר ביקש לעבור בדיקות אצל הנוירולוג... וכל זה כאן בישראל בימינו אנו דרך אגב אני מקבל שלא כל הנוירולוגים שוללים (רק חלק מהם) בברכה

אלי ו.

New member
הפסיכיאטר צריך להתמצא בנושא

תראה, הנושא של ADHD הוא קצת מטושטש. לא כל פסיכיאטר או כל נוירולוג מתמצאים בנושא. ההמלצה היא לפנות לאיש מקצוע שמתמצא בנושא.

a25

New member
הסיבה

שהם דורשים לעבור אצל נוירולוג גם היא לוודא שאין הפרעות אחרות כמו אפילפסיה. יש אפילפסיה שההתקפים שלה נקראים Absence שזה פשוט התנתקות ובהיה עם שינויים בגלי המוח וזה יכול לקרות עד מאות פעמים ביום למשך מספר שניות בלי שהאדם מודע להם בכלל. זה גורם למה שלכאורה מצטייר כהפרעת קשב

galats

New member
רוץ....לדיקן...למדור אבחונים

באונ´ ת"א יש ממש אנשים לעזרת הסטודנטים,כולל אבחון,התאמות וכו´.. אני יודע שבת של חברים שלנו פנתה לשם ושוחחה עם אורלי ארבל-בתפקיד מאוד בכיר...ןהיא הצילה אותה

udi mal

New member
בקשר לאורלי ארבל -

בשם שלה נתקלתי גם בהקשר אבחוני - יש לך מושג איך אפשר להגיע אליה ולהתאבחן אצלה, או לקבל אצלה יעוץ לגבי לימודים אקדמיים של ADDים ? תודה.

joab

New member
שאלון שיעזור לקבל דעה ראשונית!!

מצורף אתר (באנגלית ) שאם תענה עליו בכנות ומחשבה תוכל לקבל רושם ראשוני אם לחשדות שלך יש בסיס,וכן הוא מבוסס על הDSM . השאלון אמין מאד כי הוא מכסה את כל הקריטריונים,אבל צריך סבלנות לסיימו דבר שקשה לאנשי ADD.אם אכן אתה ADD. בהצלחה.

הי אני סטודנט שאובחן לאחרונה

תשתדל לעבור אבחון כמה שיותר מוקדם. -לגבי נוירולוגים של קופ"ח -חה חה חה, לפני כשנתיים ניסיתי לברר דרך רופאת המשפחה אפשרות לאבחון במבוגרים ולאחר התיעצות (טלפונית) קצרצרה של רופאת המשפחה עם הנוירולוג , הוא קבע 2 עובדות (בטלפון): א) ככל הנראה אני סובל מחרדת בחינות וב)אין טיפול ידוע לו במבוגרים ומשהו לגבי ריטלין כגורם להתקפים פסיכוטיים-במבוגרים. לשמחתי הופנתי (במהלך השנה האחרונה) ע"י גורמי יעוץ באוניברסיטה למרכז שכן מטפל בהפרעת קשב במבוגרים (המחלקה הנוירולגית של הילד -בשערי צדק)ולאחר אבחון ארוך ומתיש מבחינת זמן (וכסף), אובחנתי ולפני מספר חודשים התחלתי טיפול בריטלין. יש הרבה נוירולגים שלא מעודכנים ובקופ"ח אף אחד לא מוכן לקחת על עצמו את האחריות של מתן מרשם למבוגר-טורטרתי בצורה מטורפת- לא קיבלתי ולו שקל אחד של החזרים מהקופה ובסופו של דבר המרשם שלי אושר באופן חריג ע"י משרד הבריאות. לדעתי- הסיבה היא שכל המערכת (בקופ"ח-בעיר שלי) מעולם לא נתקלו במקרה של הפרעת קשב במבוגרים. אם אתה צריך מידע נוסף האימייל שלי הוא: [email protected]

למעלה