אך אפשר לךהתסדר

אך אפשר לךהתסדר

אני חדשה נהפכתי לאם חד הורית לא מזמן, אמא לשולשה ילים , אך אתם מצלחית לשמור על נקיון הבית , עבודה בחוץ וילדים אני לא מספיקה והבית לא נראה מי יודע מה , אני עובדת בחוץ וחוזרת במגון שעות , אין משוה קבוע , אשמח לעיצות כי אני רואה את הבית ככה מבולגן וזה מאד מציק לי יום טוב

daniela1975

New member
היו כמה וכמה שרשורים לאחרונה

בנושא זה... כל שנותר לי לומר (לקוח מתוך דבריו של מק'קארתי): "שמי חיינו אולי נראים עכשיו מעט קודרים, אך במהרה הכל ישתנה לטובה. זכרו כי אמת הדבר: מתוך חשכת הליל מפציע אור השחר, ואחרי הגשם מופיעה הקשת בענן, ולפעמים מתוך המצוקות אנחנו קמים טובים וחזקים יותר. עוד תראו... מחר תשוב השמש ותזרח עלינו."

s h o o s h a

New member
סדר וניקיון

אני אולי לא הדוגמא האידאלית כי ניקיון הבית ממש לא עומד אצלי בראש סדר העדיפויות. חשוב לי יותר לראות את ילדיי מחייכים ומאושרים, גם אם בסלון יש באלאגאן, גם אם סל הכביסה לא מתרוקן מידי יום, גם אם החולצות בארון לא מסודרות כמו חיילים וגם אם על הטלויזיה יש מעט אבק. בעיני באלאגאן הוא סימן לחיים. בית, בעיני, שתמיד מסודר 'טיפ-טופ' וכל דבר מונח במקומו נותן לי הרגשה של מוזיאון. אז מה אני אומרת? שאם טוב לכם בבית, הניקיון והבאלאגאן לא יברחו. הם יישארו ויחכו עד שתסדרו ותנקו אותו. שבת שלום

love4101

New member
../images/Emo45.gifגם אני באותה דעה

בית כמו מוזיאון נותן לי הרגשה של מחנק זה לא בית אגב שבת שלום

Anat44

New member
שיתוף הילדים../images/Emo180.gif

תלוי בני כמה ילדייך? אם הם גדולים מספיק (לדעתי מגיל 7-8) אפשר לצרף אותם לעבודות הבית: כל אחד מקבל משימה. וגם אם היא לא מבוצעת על הצד הטוב ביותר, לפחות לימדנו אותם מהי אחריות ושיתוף פעולה.
אם הם קטנטנים, מסדרים בערב רק מה שצריך כדי לא לדרוך על החפצים,
ואת השאר כשיש כוח, או כשכבר אי אפשר לראות בלגאן מול העיניים...

דמיון מודרך

כל יום לפני שאני נכנסת לבית אני עוצרת שניה ומדמיינת איך הבית נראה לאחר ששני הזאטוטים היו בו במשך 5 שעות ..... הבלאגן בסלון ף, הכלים (במקרה הטוב ) בכיור ( במקרה הגרוע והרגיל ) על השולחן ...... מדמיינת ולא מופתעת כשאני נכנסת לבית שהוא נראה כאילו הוריקן היכה בו ...... חצי שעה אינטנסיבית והבית חוזר לקדמותו (כמו שהשארתי אותו בבוקר ) ..... צריך לדאוג שהבית יהיה נקי .... אז לפעמים יש קצת בלאגן לא נורא ..... אני דואגת לעשות פעם בשבוע משהו יסודי (לסדר את הארון טיפ טופ , אבק , סידור מסמכים , ניקוי ארונות ) ........... הייתי מייעצת לך לדבר עם הילדים כמו שאני דיברתי ( אמממממ לא תמיד הם זוכרים ) פעם הסבתי להם שהצלחות שהם אוכלים בהם אין כנפיים הם לא עפות לבד לכיור ... צריך לעזור להם קצת .... נו טוף ... לפחות את החדר שלהם הם מסדרים ( אממממ אחרי 100-200 פעמים שאני מעירה להם .... אבל אני אטפטימית פעם זה היה אחרי 500 פעמים .... צריך לזכור משהו לא משנה כמה זמן נשקיע בסידור הבית למחרת הוא יהיה מבולגן פי מאה

ilae

New member
פתרון מושלם לבלאגן

אני הייתי הכי מבולגנת בעולם ואז הגעתי לאתר www.flylady.net ויצאתי מזה מומלץ בחום לכל אחת שיש לה בלאגן בבית

למעלה