אי תשלום שכר דירה

שרוני 10

New member
אי תשלום שכר דירה

אני משכיר את דירתי למשך שנה. חודש וחצי לפני תום החוזה החליטה הדיירת שהיא עוזבת את הדירה. ע"פ תנאי החוזה בנינו, מקרה של עזיבת הדירה אינו פוטר אותה מתשלום שכ"ד עד לתום תקופת ההסכם. היא ניסתה למצוא דיירים חלופיים אך לא מצאה. הדיירת מסרבת לשלם את יתרת חובה בטענה שהיא הודיעה לי מראש על עזיבתה למרות שאין שום סעיף שמאפשר לה זאת בחוזה. יש בידי שטר חוב (ערבות אוואל) החתום ע"י ערב אחד. שאלתי היא, מה עלי לעשות כדי שאוכל לגבות את חובי ממנה. תודה

פוחZניה

New member
צריך להיות רשום בחוזה,

מה קורה אם הדיירת מחליטה לעזוב. אין דבר כזה שאין סעיף שמדבר על מקרה עזיבה ומה התנאים שלו ,כמו או לשלם או למצוא מחליף וכו'. מה רשום בסעיף שחתם איתה ? ששהיא עוזבת היא משלמת ? או שהיא עוזבת לפני הזמן היא מוצאת מחליף או אתה. לכל דבר יש פתרון וסעיף.

שרוני 10

New member
בחוזה כתוב בפרוש....

שאם השוכר יפסיק את קשר השכירות ולעזוב את המושכר לפני תום מועד תקופת השכירות, הוא יהיה חייב לשלם את דמי השכירות עד תום תקופת השכירות.

פוחZניה

New member
אז תחכי לשמוע מהעורכת דין של הפורום

כי לי יש בעיה אחרת בחוזה שלי רשום סעיפים אחרים .

השוכר מחוייב

לתנאי ההסכם עליו חתם. יחד עם זאת, עומדת לו הזכות להביא שוכר חלופי (והמשכיר לא יסרב לכך אלא מטעמים סבירים). לפי המתואר על ידך - על השוכר לשלם עד לתום תקופת השכירות. אם השוכר כבר עזב, אתה צריך לפעול מחד למצוא שוכר אחר ומנגד לגבות את דמי השכירות המגיעים לך מהשוכר על פי ההסכם.

במקרה אני מכירה את הסיפור....

(והמשכיר לא יסרב לכך אלא מטעמים סבירים) מה קורה אם השותפה שנשארת מחליטה שהיא רוצה דייר חלופי ממגדר מסוים, בגיל מסוים והיא לא מוכנה להתפשר. מה קורה אם היא מטילה וטו על כל מי שבא לראות את הדירה ושופטת את הבאים לפי משקל, שיער וגובה?! זה נשמע מצחיק ואבסורדי אפילו, אבל זה מה שקורה בפועל. ועכשיו היא מנסה לאלץ את חברה שלי לשלם את יתרת החודש. אין תום לחוצפה. טוב... כל כלב בא יומו

שרוני 10

New member
תודה. שאלת הבהרה בבקשה....

מה הדרך היעילה כדי לגבות את דמי השכירות מהשוכר ? הגשת תביעה לבית משפט לתביעות קטנות ? פניה להוצאה לפועל כדי לחלט את כתב הערבות מהערבים ? או שקיימות אפשרויות נוספות ? תודה וחג שמח

מה שה "גב' " שחכה לכתוב

זה שנותר חודש וחצי לסיום החוזה. האם אעל דבר כזה ניתן להפעיל שטר חוב? כמו כן, הדיירת הנ"ל מנעה בקור, ידיעה וכוונת מרמה מחברה שלי למצוא שותף במקומה. האם ניצול החוק במשך חודשיים לא יהיה עילה מספיקה לביטול הדברים? האם עצם העובדה שה"גב'" פה ניצלה לטובות הנאה כאלה ואחרים את הבאים לראות את הדירה לא מראים איזשהו דפוס התנהגות? האם העובדה שהיא התעללה בחברה שלי 5 חודשים, כמו לא להרשות לה להכניס גבינה צהובה הביתה, נעילת המחשב, מניעה משימוש במכונת כביסה ( אבל מיים משלמים חצי חצי) האם כל זה בנוסף לקטעים האחרונים לא צריכים לבייש את ה"גב' " מלפתוח את פיה בכלל?! אני מציעה ל"גב'" פה לחזור לחייה, אם יש לה כאלה, ולצאת מהחיים של מ' כי זה כבר גובל בהטרדה. את רק מתגרה ומתגרה ובסוף את תצאי בנזקים בבתי משפט. יש גבול. זה שאת עובדת במשרד עורכי דין לא מעלה אותך מעל החוק. ולא מ' כתבה את ההודה ( מכירה את המח המעוות שלך) זאת אור חברה שלה. ואיתי לא כדאי לך להתעסק!!

סורי על השגיאות

כותבת מהר ועצבנית בטירוף

שרוני 10

New member
ליבידו יקר/ה... יש לך רק טעות אחת..

לא יודע מי את, מא את ומה רצונך מחיי...? הסיפור שלך אינו מוכר לי ואני לא מי שאת חושבת..... וטעות קטנה נוספת... אני גבר ולא אישה. קורה... טועים... חג שמח

למעלה