אי תשלום ועד בית

yot14

New member
אי תשלום ועד בית

האם בעל דירה שנמצא בסכסוך עם ועד הבית לגבי מי אחראי על תיקון נזק שנגרם לרכוש המשותף (כתוצאה מפעולות בעל הדירה בדירתו לטענת ועד הבית אך ללא הסכמת בעל הדירה למסקנה זו) יכול לעצור תשלומים שוטפים לועד הבית או לחילופין להפקידם בנאמנות עד פתרון המחלוקת?

Alon P

New member
לא

התשלומים לועד הבית נועדו לאחזקה שוטפת של הרכוש המשותף ואינם מהווים "כלי נשק" בכל סכסוך שהוא

כן

מי שטוען ששילם כספים שחובת תשלומם על הועד, יכול לשלוח הודעת קיזוז לועד הבית האומרת שהוא מקזז את הסכום המגיע לו, מול התשלומים השוטפים. הסיכון - אם הועד יגיש תביעה וינתן פסק דין שאין זכות קיזוז וההוצאה חלה על בעל הדירה, יווספו ריבית, הפרשי הצמדה ותשלום הוצאות, לסכום החוב.

yot14

New member
הבהרה

תודה על התשובה. האם ניתן לעצור תשלום לועד כאשר הצדדים חלוקים על מי האחריות לתקן נזק לבניין (שעוד לא תוקן על ידי הועד או הדייר)? האם הפקדת הכסף בנאמנות מספקת (כעין ערובה לתשלום עד לפתרון הסכסוך?). תודה

לא ...

אם אין לו טענה שועד הבית חייב לו כסף עליו להשתתף בהוצאות האחזקה של הבית ולשלם את תשלומיו במועד!!! איך לדעתך יוכל להתנהל הבית אם 49% מהדיירים יטענו את הטענה הנ"ל ויעצרו את תשלומיהם?

אבי.............

מחלוקת מי נושא בהוצאות הרי היא בדיוק הטענה ועד בית חייב לו כסף בגין ההוצאות שהוציא ההצעה להפקיד הכספים בנאמנות מעיד על תום לב מה נכון משפטית? אינני יודע

איפה זה כתוב ../images/Emo35.gif

הוא אינו מדבר על כסף שחייבים אלא על חילוקי דעות על מי האחריות לתקן נזק לבניין שעוד לא תוקן על ידי הועד או הדייר?. כיוון שלא מדובר על חוב ... לא נראה לי שניתן לקזז תשלומים! ואני גם חושב שזה לא ראוי לעשות זאת מכל הבחינות.

אכן היכן כתוב?!

כתבת והדגשת >>שעוד ***לא תוקן*** על ידי הועד או הדייר?.<< היכן ראית שכתוב זאת?! באשר לחוקיות כאמור אני אינני יודע

למעלה