אי שקט

אי שקט

פשוט אי שקט. כל החברים הכי טובים שלי מגוייסים, האקס שלי כרגע בתוך עזה..התמונות בחדשות קשות לי מידי...לילות כבר מזמן אין. בא לי לעבור חייל חייל ולנשק אותם על הלחי,לחבק אותם חזק. כמה אומץ,כמה תעוזה, איזה כוחות נפש צריך כדי להילחם מול חלאות אדם שמחכים רק לשפוך דם. מדמיינת שם את החברים שלי..נלחמים,מפחדים,נושמים אבק שריפה,חושבים על הבית. אוי, וראיתם את המלאך הזה שנקבר היום? החייל הראשון?? כמה הלב נקרע... כמה. נמאס לי לשמוע מטוסים חגים מעל הראש,נמאס לי לא לחזור לעבודה,נמאס לי לחכות לאזעקה פה, ובעיקר-נמאס לי לדאוג!!! מקווה שסיכון החיילים היה שווה ונצליח להכניע אותם...מה דעתכם? בעד או נגד המלחמה הזו?

טל205

New member
כואב מאוד

בפרט על הדיווח האחרון.. מקווה שהכל יעבור בשלום. אני בעד מלחמה.

אני בעד

אי אפשר לספוג בלי שום תגוב, המלחמה הזאת היתה צריכה להתחיל לפני כמה שנים רק שהיתה לנו ממשלה עלובה(שלא השתנתה יותר מדי). כולם אומרים החייל הראשון, אל תגידו הראשון...לא רוצה לשמוע על עוד חיילים שנרצחים, יש חלל אחד. נשבר מהערבים, גם מאלו שחיים בתוכנו...הם לא טובים יותר(יש יוצאים מהכלל אבל מעטים).

ש חף

New member
קשה

גם לי יש לא מעט אנשים יקרים שם בעזה,בסדיר ובמילואים שכולם יחזרו בשלום במהרה ושכולנו נדע ימים טובים יותר ושקטים.

בעד

ואני כותב כאן אחרי שפורסם על הטעות הטראגית של ירי לעבר כוחותינו, כול עוד לא יהיו חטיפות וטעויות שיגרמו להרבה חללים אני אשאר בעד המבצע הזה. - כול עוד מקבלי ההחלטות לא יקבלו תאבון מבחינת יעדי המבצע (למוטט את שלטון החמאס) אני בעד -כול עוד המבצע הזה יזרז בעקיפין או במישרין את שחרור גלעד שליט אני בעד. -כול עוד המבצע יהיה מוגבל בזמן + הזרמה מתמדת של סיוע הומניטרי אני בעד. נכון לעכשיו נראה שלמדו מטעויות העבר רק שימשיך ככה.

כן אנחנו במלחמה ואין סתירה

בין לתת סיוע הומניטרי לבין לכסח להם את הצורה בלי יותר מידי לעשות חשבון. זאת ועוד, כמה שקט היינו מקבלי מהקהילה הבינלאומית ללא הכנסה של מאות משאיות תוך כדי התקדמות המיבצע? ולמרבה הצער ייתכן שזה לא יספיק כי משבר הומניטרי לא תלוי רק במעבר אספקה דרך המעברים, יש שם קריסה של מערכת החשמל/מים/ביוב ומכאן ועד להתפרצות מחלות הדרך מאד קצרה ומשם עד להפסקת המיבצע טרם זמנו הדרך עוד יותר קצרה. כמו כן בתגובה הקודמת שלי שכחתי להוסיף שאם המיבצע הזה ישנה מיסודו את המצב של ירי הרקטות טרם המיבצע אז על אחת כמה וכמה אני בעד.

בחייך, אי אפשר להיות יפה נפש

מלחמה זה מלחמה...אתה רוצה לנצח ומבקיע גול עצמי אז מה עשינו בזה?!

גול עצמי? נהפוך הוא אם לא תצליח

להפריד בין אוכלוסייה אזרחית לארגון טרור ותתייחס לכולם כאל מיקשה אחת אז ללא צל של ספק שתבקיע גול עצמי כי בסופו של דבר אתה משחק במיגרש של דעת קהל בינלאומית (ואין צורך להביא את רוסיה ואו ארה"ב כדוגמא להתעלמות מדעת הקהל העולמית, אנחנו עדיין רחוקים מלהיות במצב כזה)ושני דברים שאתה חייב למנוע בעימות כזה הם: 1)הפצצה שגוייה כדוגמת לבנון (כפר כנא) שהביאה לסיום מוקדם מהצפוי של המיבצע. 2)מצב הומניטרי שיתפוס כותרות ראשיות ויזמין לחץ, כי אם יש משהו שדעת הקהל הבינלאומית לא תסבול הוא סבל של אוכלוסייה אזרחית חסרת ישע ולא מעניין את הסבתא שלהם מי התחיל או מי צודק. יפה נפש?
ממש לא מציאותי? ממש כן. וכול עוד רק אנשי טרור ימותו לאף אחד בעולם לא יהיה אכפת וגם פגיעה מינמלית באזרחים תהיה נסבלת ולכן ברגע שמראים לעולם שמזרימים אספקה לאוכלוסייה אתה משיג אויר לנשימה ואם החמאס וגרורותיו מרוויחים מההפקר זה זניח כי עדיין אפשר לטחון אותם. ועצם העובדה שגם בעולם הערבי נתנו לנו אויר לנשימה מראה לאן נושבת הרוח (כול האמירות האנטי ישראליות הם לא יותר ממס שפתיים)

תעבור לדרם לשבוע ותחזור לספר

באמת נראה לך שרק אנשי טרור הם הבעיה? אתה מאמין שכל שאר התושבים נגד הטרור? נכון, חלק מהתושבים נגד, אבל חלק לא מבוטל בעד הטרור

אתה לא מבין שכול מה שאתה אומר זה שולי?

ממש אבל ממש לא מעניין אותי אם כול האוכלוסייה האזרחית שם היא תומכת חמאס. ממש אבל ממש לא מזיז לי אם יורידו שם בית חולים על כול יושביו רק בגלל שאיזה בכיר של החמאס הסתתר שם. אבל חלק מהסיפור כאן הוא מראית עין לא יותר. אם כול העולם יראה שאתה מעביר סיוע הומניטרי אז תאמין לי שגם להם לא יזיז כמה אזרחים יהרגו שם.האחריות שלי והדאגה שלי נתונים לאזרחי המדינה שלי, את הדאגה לאזרחים פלסטינים אני משאיר לאחרים. -ובאשר למעבר מגורים לדרום? לאזרחים שחיים שם זה נחשב לדבר נסבל רק שהפעולה הזאת תוריד מהם את האיום הזה. אם הייתי גר שם עדיין הייתי מחזיק בדיוק באותם דעות. ודרך אגב אם שכחת אז האזור שאני גר בו נחשב למסוכן והרגיש ביותר בישראל (למעט אולי גבול הצפון) כשכאן יהיה עימות, קאסמים יהיו הדבר האחרון שיטריד כאן מישהו.

זו הבעיה שלנו

אנחנו תמיד חושבים מה יחשוב העולם...לא אומר שזה לא נכון אבל פה מתעסקים בחיי אדם, קודם תשמרו על חיי האזרחים ואז תדאגו לתדמית שלנו מבחוץ.

למעלה