אי שם בסיביר או באורל

רינגו12

New member
אי שם בסיביר או באורל

בוקר טוב לכל החרוצים,
אני מחפשת מידע על הכפר ראבוק שכנראה היו בו עובדי כפייה יהודים שהוגלו מפולין לסיביר או לאורל.

תודה מראש
אביבית

רינגו12

New member
תודה רבה על הרצון הטוב

הדוברת היא אלמונית ואין לי את פרטיה.
שיהיה לך חג נפלא
אביבית

מחנה כפיה נוסף

שלום,
אנצל את ההזדמנות לשאול לגבי מחנה כפיה אחר שבו היה אבי כילד, בעוד הוריו עבדו בו בכפיה מספר שנים.
השם שאבי ציין היה: "ג'אמבול", כנראה בסיביר.
האם מישהו שמע על מחנה בשם זה, היכן היה והיכן אני יכול למצוא פרטים אודותיו (תיעוד, תמונות).
אודה לכל תשובה.

rachellg

New member
ג'אמבול.

אני לא יודעת היכן היתה משפחתך. אך שמעתי את השם ג'אמבול בהקשר זה אך קצת אחרת -
המשפחה של אבי היתה במחנה כפיה מספר שנים בסיביר (באזור NOVOSIBIRSK כנראה). לאחר התחלת "מבצע ברברוסה" (קיץ 41) התחילו הרוסים לשחרר את היהודים הפולנים שברחו מאזור השלטון הנאצי ונכלאו באזור השלטון הרוסים ונשלחו לעבודות כפיה על משפחותיהם. הם כנראה הצליחו לצאת מהמקום שבו היו ונדדו דרומה בברית המועצות של אז- כמו הרבה יהודים ופליטים אחרים.
הם הגיעו לג'אמבול - עיר בדרום קזאחסטן של היום, שם חיו גם כמה שנים, לציין ששם זה לא היה מחנה כפיה, אלא עיר, וחיו בה בתנאים קשים פליטים רבים וביניהם יהודים רבים שהצליחו לברוח מהמחנות והצליחו לנדוד דרומה...
משם הם הצליחו לברוח ולצאת אל פולין בתחילת 1946 ומשם להגיע אחרי כמה שנים- גם לישראל :)
&nbsp

ג'אמבול

תודה רבה על העזרה. אשמח ללמוד עוד על החיים בג'אמבול, במידה ותוכלי להפנות אותי למידע בנושא.
תודה רבה וחג שמח.

ז'מבול

שם העיר הוחלף והיום היא נקרא טרז והיא בקזאחסטאן מכיון שסבי הרב יעקב יצחק גלינסקי גם הוא הוגלה לשם אשמח אם יהיה שיתוף פעולה בינינו ליתר מידע על נסיבות ההגליה או כל מידע אחר מאותה תקופה

למעלה