אי שוויון.

לירן מם

New member
זה בעייתי...

מצד אחד... אין לי ספק שצריך לשאוף לכמה שיותר שוויון לקבוצות המיעוטים במדינה.. במיוחד בדברים כמו חינוך, דיור, ופרנסה... מצד שני... אני כן מאמיהנ שמדינת ישראל צריכה להיות מדינה יהודית, שבעצם לשם כך היא קמה... ולכן באיזשהו מקום תמיד יהיה איזשהו קיפוח של המיעוטים הלא יהודיים במדינה... אבל משהו שחשוב לי להבהיר-אני מאמינה שבדברים שאין צורך בהפליות בהם, כמו החינוך, הדיור וכאלה... דברים שצריכים להיות לכ בני האדם לא משנה מה, ושהדת והצביון לא קשורים אליהם-אין שום סיבה שיהיה בהם פער בין היהודים לקבוצות המיעוטים במדינה. אבל לעומת זה, דברים הנוגעים לצביון דתי-כמו שמירת השבת בפרהסיה.. (בערך... רוב הדברים סגורים...) וכאלה-יש איזשהו צורך במעין הפליה...

מה לעשות... זאת מדינת היהודים

ולא מדינה רב/דו לאומית. איך בדיוק מי שלא מקבל את הסמלים שלי, את ההמנון ומרים דגל אחר יכול להיות שווה במדינה יהודית?

iknow

New member
אני דווקא חושב שצריך לזנוח את הרעיו

המיושן לפיו צריכה להיות מדינה לדת היהודית. אם כל כך בא לך, לך תפתח מדינה חדשה שיחיו בה רק אנשים שמאמינים באלוהים. לדעתי, הרוב המכריע של ישראל רואה ביהדות שלו - לאום בלבד. כלומר, הוא רואה את עצמו ישראלי. אני לא מבין מדוע פיליפיני שגדל כל חיו בישראל הוא פחות ישראלי ממני ואני לא מבין מדוע ערבי שגדל כל חייו בישראל הוא פחות ישראלי ממני.

a b u y a

New member
זה לא ממש נכון

בכל מדינה יש מיעוטים ובכל מדינה למיעוטים יש זכויות. גם במדינת ישראל צריכות להיות זכויות למיעוטים, ואפילו מינימליות.

אהמ אהמ

שים לב לנקודה מאוד חשובה שהעלת בפנייתך..."או לערבי שרצח את אחי".. אז אחרי הכל אני אמורה לתמוך בך?.....קצת לא הגיוני .. מה אתה אומר?

iknow

New member
נדמה לי שמדובר פה במחאה כנגד

ההכללה "כל הערבים <תשלימי מה שבא לך>".

a b u y a

New member
יש היום העדפה מתקנת בכל מה שקשור

ללימודים אקדמיים וכדומה, ככה שהמיעוט לא ממש מקופח. להיפך, דווקא יהודים שרוצים להתקבל, לפעמים לא יכולים בגלל העדפה מתקנת
האפליות שקיימות בחיי החברה אילו לא אפליות מצד השלטון, אלא מצד החברה ואת קשה לתקן לצערנו הרב.

tzlilonit1

New member
זה נכון..

בזמן האחרון שמתי לב לגזענות שיש במדינה הזאת.. ושאלה שלי היא אחרי שספגנו השפלה כ"כ קשה בשואה..איך אנחנו יכולים לעשות דבר כזה לערבים? אז נכון שיש ערבים לא נחמדים שרק רוצים לרצוח אותנו וכו'.. אבל יש גם ערבים ממש ממש נחמדים..שלא עשו רע לאף אחד..ולא מגיע להם הגזענות הזאת..

למעלה