אי צדק בעולם.

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
אי צדק בעולם.

היום אני רוצה לדבר איתכם על האורקים, הגובלינים והקובולדים. כן, אלו שנמצאים בלקסיקון מ"ת תחת האות ב´. כבשר תותחים תגיד לו בבקשה, למה כששחקנים מומצעים (או יותר נכון, דמויות ממוצעות) רואות אחד מהגזעים האלה, הם תמיד מזנקים עליו כדי להרוג אותו ולהרוויח עוד 5 XP מסכנות. לא אכפת להם למה הוא שם, אם הוא בכלל עשה משהו. הם יתקפו אותו כי הוא שם. מתוך הנחה גורפת שהוא רע. הDM המצוי, לא יניד עפעף, ואם יש פלאדין בחבורה, הוא אפילו יזום את ההתקפה נגד היצור ה"מרושע". שפשוט היה שם, ללא התגרות. אז נכון, שבקבוצות, הם רעים, מרושעים ומסוכנים. אבל כבודדים, יעשו בהם טווח, אפילו הם היו שוחרי שלום. השחקנים הדבילים שלי, הרגו אורק שבא להזהיר אותם מפני משהו. הוא הותקף ע"י אספסוף זועם יחד עם השיירה שלו, והקבוצה, בלי לשאול שאלות תקפו את האורקים. תסבירו לי בבקשה, מאיפה זה התחיל. ופה, לאלפים כן יש אשמה מסוימת. הם והסטיגמות שהם הכניסו בעולם.

snift

New member
צודק, הפעם האלפים באמת אשמים.

דיברת על אי צדק בעולם. השאלה כמובן היא - איזה עולם. בעולם שבו אני משחק עכשיו, האורקים הם אכן לא רעים, ויש כמה כאלה שהם אבירים במסדר האבירים של אל המלחמה הטוב (בערך...)

DDN

New member
גם אני!

בעולם החדש שלי, האורקים מתחלקים לשני שבטים, שבט אחד סטייל קלינגונים, שבט אחר, סטייל פרנגים. והם לא רעים, והם בדיוק מנסים "להתקבל" לקהילות העולם. לעומת זאת, האלפים נחשבים ללא רצויים, אחרי הטבח שעשו בגמדים.

pumiforever

New member
:

לא אכפת לי מהגובלים ושאר הירקות, פשוט רציתי להגיד שאני מסכים על הקטע של האלפים!!!!!!!!!!!!!!

mormegil

New member
לדעתי בעיה נוספת היא

ששחקנים הבוחרים לשחק אורקים מתייחסים לפעמים לכל יתר הגזעים(והדברים הזזים בעצם)כבשר תותחים. אני אישית מסתכל על האורקים מנקודת המבט של טולקינאי שאומרת שהם יצורים נתעבים מגעילים מרושעים רוצחים אנסים וכו... אבל בכל זאת אם משחקים דמות מגזע מסויים לא חייבים ללכת לפי סטראוטיפים ובהחלט אפשר לשחק אורק שוחר שלום. בקשר לשאר הגזעים שהזכרת אני חושב שהכל תלוי בנסיבות(אם אתה רואה קובולד שיושב ולא עושה כלום אין סיבה להרוג אותו).

DDN

New member
ואם טולקין היה אומר לך לקפוץ מהגג

היית קופץ? אתה בדיוק כמו האחרים, אתה מודה שאתה רואה אותם כרעים כי "טולקין אמר". וכולם יודעים שטולקין הוא האבא של האלפים המודרניים (וגם אבי השפה) נכון, זו לא סיבה להרוג אותו, אבל חבורה שהולכת לפי טולקין (או בקיצור, הסטריאוטיפ) כן הייתה הורגת אותו, כי אם הוא לא עושה כלום, הוא בטח יושב ומתכנן. וזו הבעיה שלי. לדעתי, חלק גדול מאלה, פשוט רוצים לחיות בשלום ובשקט. או שפשוט רוצים לחיות, והחברה שלהם לימדה אותם לחיות באלימות. כל מה שהם רוצים זה אהבה והבנה כמו כל האחרים, צריך להסביר להם, לא להרוג אותם.

mormegil

New member
להסביר זה טוב ויפה

הבעיה היא שאם אכן כך הם גדלו הם ינסו להרוג אותך בזמן שאתה מסביר.

DDN

New member
זה מוכיח את התאוריה

שלא משנה איזה בן אדם אתה, זה הכל חינוך מהבית. .. .
ברצינות, זה חינוך לקוי משני הצדדים. כולם שונאים את כולם. ?CAN´T WE ALL JUST GET ALONG

mormegil

New member
כמו שאמרה דמות מפורסמת:

(בערך ובאנגלית)אתה שונא אותי ואני לא שונא אותך אבל אולי אם נתאמץ נלמד כולנו לשנוא אחד את השני...

Ziga

New member
יכול להיות יוצאים מהכלל

זה כמו בטרילוגיית האלף האפל, רוב האלפים האפלים רעים מהעצם אבל יש יוצאים מהכלל (זאק ודריזט). אז למה לא אצל האורקים?

mormegil

New member
זאת בדיוק הדוגמא שעליה חשבתי

כשכתבתי את ההודעה והדוגמא גם מראה לנו כמה קשה ליוצאי הדופן וכמה שהחברה מנסה לדכא אותם.

Thalimenelion

New member
מה יש לכם מהאלפים?

אתם סתם מקנאים. ודרך אגב לפי טולקין אם מגדלים אורק בסביבה אלפית אין שום סיבה שהו לא יהיה טוב. ככלות הכל, האורקים נוצרו מהאלפים.

רמץ

New member
תמיד הורגים את השליח

מקווה שהם לפחות מצאו עליו את המכתב או משהו... בואו לא נתחיל להצטדק פה... איזה סיכוי היה לשליח עלפי הבא להזהיר מחנה אורקים?

DDN

New member
לעלף לא היה שום סיכוי.

אבל לאלף אולי כן. מצד שני, הם לא נשאו נשק ולא ניסו להלחם. עדיין. בני אדם ואלפים אמורים להיות יותר "נאורים". אתה לא יכול לדרוש משהו מאחרים, כשאתה לא.

הסברים:

1. האורקים הרגילו אנשים להחשיב אותם כרעים. 2. גם בעולם שלנו לא בדיוק אוהבים אנשים/חיות מכוערים,לא? 3. חוץ מזה גם האורקים לא בדיוק שואלים שאלות לפני שהם הורגים... תקן אותי אם אני טועה

DDN

New member
אז במקום להבין מאיפה זה הגיע

אתה מסובב את כל הבעיה אל האורקים. זה הפתרון שלך? כסיל!

למעלה