אי עשיית צרכים

רוליז

New member
אי עשיית צרכים

אתמול אני ואשתי אמצנו כלבה מקסימה בת שנה וחודשיים. הכלבה חברותית מדהימה, מקסימה אך ביישנית וניכר כי ייקח לה זמן לתת בנו אמון. עם זאת, מאז אתמול בצהריים שלקחנו אותה (יום שישי שעה 12:00) ועד עכשיו (יום שבת 12:30) אי טרם עשתה צרכים בכלל (לא בבית ולא בטיולים). ירדנו איתה 4 פעמים כבר לטיולים ארוכים והיא רק מרחרחת ומסתובבת. הכלבה עברה בדיקה של וטרינר אתמול וכמו כן היא נראית בריאה (אוכלת, שותה, משחקת מדי פעם). האם יכול להיות שמדובר רק בתגובה אמוציונאלית למעבר לסביבה חדשה, או שיש לה בעיה רפואית?

אכן כן, קרוב לודאי

מזל טוב על האימוץ. סבלנות זה יגיע

רוליז

New member
מתי להתחיל לדאוג?

קודם כל תודה מתי אנחנו צריכים להתחיל לדאוג ולפנות לוטרינר - כמה זמן כלבה יכולה בלי לתת צרכים בכלל (לא שתן ולא צואה)? עד לפני חודש וחצי היה לנו כלב מדהים שנפטר כתוצאה מתולעת הפארק, אבל אצלו אף לא היה מצב כזה של אי עשיית צרכים במשך כל כך הרבה זמן.

שאלה מצויינת

אני לא יודעת את התשובה. אני מניחה שבאיזהשהו שלב הלחץ בשלפוחית יכריע והיא תעשה פיפי. פעם אחרונה שמעתי על כלבה שנמסרה לבית חדש והיא הייתה רגילה לחיים בחוץ והיא התאפקה 48 שעות עד שהיא עשתה.. היא בסדר גמור עכשיו. אולי אתם יכולים לקחת אותה לאיזה מתחם סגור ולשחרר אותה מהרצועה - אולי זה יעודד אותה והיא תעשה?

GrimBoy

New member
פחות נפוץ אצל כלבים...

ה-"עצירות" שמתבטאת במעבר לבית חדש יותר משמעותית אצל חתולים מאשר אצל כלבים. יש כאן אלמנט מאוד חשוב שהוא גיל הכלבה, היא כבר לא גורה מה שאומר שיכולות האיפוק שלה יותר גבוהות משל גורה, עובדה שעומדת לצידכם במקרה הזה. אני לא מאמין שייקח לה יותר מעד היום בערב כדי לעשות צרכים.. ובמידה וזה כן מתמשך, שיחת טלפון לוטרינר תהיה רעיון טוב.

../images/Emo57.gif בשעה טובה

נכנסתי לשמוע בשורות בדיוק כאלה
אולי תכנס לפורום כלבים ותשים לנו תמונות של הנסיכה ?

למעלה