אי-ניהול זמן

charlila

New member
אי-ניהול זמן

כשהיגעתי לשטרסבורג, חישבתי כמה זמן עבר מאז שראיתי לאחרונה את ספירו - להפתעתי, זה היה משהו כמו שבועיים. (שלושה ימים חיכיתי לספירו על חוף פלאטה דל מאר, יומיים בטרמפים עד פמפלונה, שלושה ימי חצייהפירינאים, שלושה ימי התאוששות בביאריץ, יום ולילה טרמפ לפאריס עם חברה צעירים מדליקים, ועוד יום עד שטרסבורג.) כי בהרגשה, זה היה כמו חדשים על חדשים. זה היה מצב הבהֶרֶת (=נקודת האיסוף) שבו הזמן מלא פי המון, שבו כל רגע מלא כשעה או כיום. אני לא ממש זוכרת את מצב התודעה ההוא, למרות שלא שחכתי כלום מן הקורות אותי אז. חייתי מרגע לרגע - אף פעם לא ידעתי לאן אפנה, איפה אשן, מה אוכל (אם). כשיצאתי לדרך לא נותר לי דבר מחפצי. נותרתי בגלבייה לבנה לעורי, עם רקמה כחולה, זו שקיבלתי במתנה מעלי בדאווי. אחר כך מצאתי על החוף שלושה בדים של שמשיות. אחד לבשתי כחצאית, בשניים התכסיתי בלילות. אחר כך, בדרך, מצאתי חולצה, טי-שירט ארוכה בטורקיז כהה, ואז - ז'קט משבצות קומפקטי מצמר, ואז - מכנסי כתפיות כחולים קטנים למידתי, שקשרתי את רגליהם וכך הפכתי אותם לתרמיל, מאוד מוצלח. הפעם הבאה שהיה לי כסף (מלבד שני מטבעות של חמישה פרנק ועשרים פרנק שנתנו לי שני אנשים בביאריץ, שעברו אתי כמה ארצות בהן לא היה להם שימוש עד שזרקתי אותם) היתה במאירסבורג, שם רקדתי ברחוב ונתתי קורס ריקוד אינטנסיבי לאוּבֵה, נגן רחוב בעל קרון קרקס רתום למשאית (בנוסף לאירוח ולתשלום,הציל אותי אובה מידי המשטרה, כשנקלעתי למחסום גבול לא דרכון. הוא אמר לשוטרים שהוא איבד את דרכוני ש[כביכול]מסרתי לו לשמירה. בניהול זמן נורמלי אני די גרועה עד היום. אבל מהתקופה ההיא נותרו לי כמה יכולות פלאיות - שאני זקוקה לתזכורת כדי להאמין שטרם אבדו לי - כגון, לחכות לזמן הנכון לבצע משהו (טריביאלי, כמו לטלפן לאנשהו) עד שנראה שלעולם לא אעשה זאת - ולפתע, לזנק ממקומי ולעשות זאת...

kung fu

New member
שאלה

תיארת מאפיינים בהודעה של אי ניהול זמן אבל לא רק. יש מאפיינים בהודעה שלך שרומזים שהחיים לוקחים אותם לפי הזרימה שלהם....ושאין בהירות בחיים שלך. (זאת רק ההתרשמות שלי, ואולי אני טועה) אז אשמח להבין אותך ויש לי שאלה בשביל להשיג מטרה זו. תעני בכנות אם אפשר
אם היית יכולה לעצב את המציאות שלך כרצונך. איך היית מעצבת אותה? תתארי איך היית רוצה להיות, מה היית רוצה לעשות, ופשוט איך החיים שלך ייראו.

charlila

New member
כמו שהם נראו לפני 11100 שנים - או

כמו שהם ייראו אחרי שאסיים את השגת המטרות שאני עסוקה בהן. העבר לא ישוב, ואני לא ממש יודעת איך ייראו אז הדברים - אבל, נהייה ביחד. את טועה בהתרשמות. האם היית אומרת את זה על פרודו וסם ההשרכים דרכם לעבר טירת מורדור? ולעומת זאת - באותו מסע לפירינאים, בבוקר שאחרי הנפילה לתהום, (סיפרתי עליה באיזשהו פתיל בפורום) פגשתי חמש פרות על פסגת גבעה, בערפל. כשהיגעתי אליהן, הן התפזרו בבהלה, רצו מרחק קצר קדימה, והמשיכו לרעות. עד שהיגעתי אליהן שוב- אז שוב התפזרו בבהלה, רצו מרחק קצר קדימה והמשיכו לרעות. הן חזרו על הנוהל הזה שוב ושוב, עד שנפרדו דרכינו. ויש נבואה עתיקה שאומרת: (מתוך קריאת השינוי) הַי טַקַלוּ טַקַלוּ טַקַלוּ לוּ הֵי! הִזְדַּרְזוּ, הִתְקַהֲלוּ! הַי תַקַלוּ תַּקַלוּ לוּ לוּ הֵי! הִתְקַהֲלוּ! בְּרוֹמְמוּת רוּחַ הִתְקַהֲלוּ בְּפֶתַח הַתִּקְוָה! הַי טַקַלוּ טַקַלוּ טַקַלוּ לוּ הֵי! הִזְדַּרְזוּ, הִתְקַהֲלוּ! הַי תַקַלוּ תַּקַלוּ לוּ לוּ הֵי! הִתְקַהֲלוּ! בְּרוֹמְמוּת רוּחַ הִתְקַהֲלוּ בְּפֶתַח הַתִּקְוָה! הַי טַקַלַי טַקַלַי טַקַלַי לַי הֵי!נִתְקַהֵל, נִתְקַהֵל! רְצוֹנֵנוּ לְהִתְקַהֵל! יַלְלָה! הַי הֵי! הָי סָקָטָה הָי וָסַטָה הָי סָוַטָה אֲנִי נָחָשׁ וַאֲנִי אֵשׁ, הָי סָקָטֶקָה אֲנִי נְחַשׁ הָאֵשׁ, אֲנִי נְחַשׁ הָאֵשׁ. אֲנִי חַשְׁרָה, אֲנִי חַשְׁרַת אֵשׁ הַי! הֵי! פַּצַ'תֻק כַּשִי כִּשָׂה יִיבְשׁוּ הַשָּׁרָשִׁים הַנֶּאֱחָזִים וְאֵינָם מַרְפִּים פַּצָרֻק שָׁוִי (נ)רִתַּק יִבָּקָע תַּרְמִיל הַפְּרִי אֲשֶׁר הִבְשִׁיל סָוַשֶׁק כַּלִי(ל) כַּרָה יִשָּׁרֵף עַד כְּלוֹת הַעֵץ אֲשֶׁר יָבַשׁ צָ'ה (ע)יָנַה פָצֻ(ק) צָ(ק)פַ וְאָנוּ, נִשְׁקָפִים עַל הַלֶּהָבוֹת, רַשָׁשֻּ טָפִי(ק) טָפַ(ף) נִנְהָג וְנֵלֶךְ, עַד יָפוּגוּ עִקְבוֹת פְּעָמֵינוּ.

kung fu

New member
אוקיי....

כמו שהם ייראו אחרי שאסיים את השגת המטרות שאני עסוקה בהן. מהן המטרות שאת עסוקה בהשגתן? העבר לא ישוב, ואני לא ממש יודעת איך ייראו אז הדברים - אבל, נהייה ביחד. עם מי תהיי ביחד? אני מרגישה שעירפלת את הכל בתשובות שלך (כמו שהרבה פעמים זה קורה בפורום), אבל החלטתי הפעם לא להתערפל ולהישאר ממוקדת במה שרציתי לשאול אותך
את טועה בהתרשמות. האם היית אומרת את זה על פרודו וסם ההשרכים דרכם לעבר טירת מורדור? לא ראיתי את הסרטים של שר הטבעות (מכירה את השמות). אבל כרגע אני מדברת איתך ולא מעניין אותי אנשים אחרים, דמיוניים או לא. באותו מסע לפירינאים, בבוקר שאחרי הנפילה לתהום, (סיפרתי עליה באיזשהו פתיל בפורום) פגשתי חמש פרות על פסגת גבעה, בערפל. כשהיגעתי אליהן, הן התפזרו בבהלה, רצו מרחק קצר קדימה, והמשיכו לרעות. עד שהיגעתי אליהן שוב- אז שוב התפזרו בבהלה, רצו מרחק קצר קדימה והמשיכו לרעות. הן חזרו על הנוהל הזה שוב ושוב, עד שנפרדו דרכינו. מה את רוצה בעצם להגיד בסיפור זה? אשמח אם תבהירי את עצמך
וגם להבין אם יש קשר לדיון שלנו, או שאין לזה קשר וסתם החלטתך לשתף אותי בכך. ויש נבואה עתיקה שאומרת: (מתוך קריאת השינוי) הַי טַקַלוּ טַקַלוּ טַקַלוּ לוּ הֵי! הִזְדַּרְזוּ, הִתְקַהֲלוּ! הַי תַקַלוּ תַּקַלוּ לוּ לוּ הֵי! הִתְקַהֲלוּ! בְּרוֹמְמוּת רוּחַ הִתְקַהֲלוּ בְּפֶתַח הַתִּקְוָה! הַי טַקַלוּ טַקַלוּ טַקַלוּ לוּ הֵי! הִזְדַּרְזוּ, הִתְקַהֲלוּ! הַי תַקַלוּ תַּקַלוּ לוּ לוּ הֵי! הִתְקַהֲלוּ! בְּרוֹמְמוּת רוּחַ הִתְקַהֲלוּ בְּפֶתַח הַתִּקְוָה! הַי טַקַלַי טַקַלַי טַקַלַי לַי הֵי!נִתְקַהֵל, נִתְקַהֵל! רְצוֹנֵנוּ לְהִתְקַהֵל! יַלְלָה! הַי הֵי! הָי סָקָטָה הָי וָסַטָה הָי סָוַטָה אֲנִי נָחָשׁ וַאֲנִי אֵשׁ, הָי סָקָטֶקָה אֲנִי נְחַשׁ הָאֵשׁ, אֲנִי נְחַשׁ הָאֵשׁ. אֲנִי חַשְׁרָה, אֲנִי חַשְׁרַת אֵשׁ הַי! הֵי! פַּצַ'תֻק כַּשִי כִּשָׂה יִיבְשׁוּ הַשָּׁרָשִׁים הַנֶּאֱחָזִים וְאֵינָם מַרְפִּים פַּצָרֻק שָׁוִי (נ)רִתַּק יִבָּקָע תַּרְמִיל הַפְּרִי אֲשֶׁר הִבְשִׁיל סָוַשֶׁק כַּלִי(ל) כַּרָה יִשָּׁרֵף עַד כְּלוֹת הַעֵץ אֲשֶׁר יָבַשׁ צָ'ה (ע)יָנַה פָצֻ(ק) צָ(ק)פַ וְאָנוּ, נִשְׁקָפִים עַל הַלֶּהָבוֹת, רַשָׁשֻּ טָפִי(ק) טָפַ(ף) נִנְהָג וְנֵלֶךְ, עַד יָפוּגוּ עִקְבוֹת פְּעָמֵינוּ. איך זה קשור למה שאנו מדברות עליו? (=ניהול זמן בשונה מזרימה לא מודעת, צלילות בשונה מערפול)

charlila

New member
תשובות

1,2 - תשובות במסר אישי 3. הסרט?! זה ספר!!! קלאסי!!! ונורא מעניין!!! (טוב, קונג פו לא קוראת טקסטים קשים..
פרודו וסם הולכים למפקדת האוייב. אם יתפסו אותם, זה יהיה גרוע בהרבה ממוות. עכשיו - אין להם מושג איך יגיעו לשם. זה מבצע שהוא הרבה מעל כוחותיהם - והם תועים בשממה, יום אחר יום... ומדי פעם פרודו כמעט עובר לצד האוייב, בגלל לחצה המנטלי העצום של הטבעת המכושפת שהוא נושא... היית אומרת שחסרה להם בהירות, או ניהול זמן?
חמש הפרות על הגבעה הן דוגמה מעולה למי שחסרה לו בהירות ויכולת להוביל את חייו לפי מטרותיו. חשבתי שתראי את הניגוד...
הנבואה העתיקה הזו היא רמז...

שיקוף

New member
אולי אני טועה

אבל ההתרשמות שלי שאת כל כך רוצה להדריך שאת מחפשת חוסר גם במקום שאין חוסר כדי להצדיק את הצורך לשלך ללמד/לשנות אדם אחר.

kung fu

New member
לא מרגישה שזה ככה במקרה הזה ../images/Emo13.gif

(במקרה הספציפי הזה) אבל תודה על הפידבק! אבדוק את זה שוב.

charlila

New member
לא, זה אני, סוף סוף הוצאתי קצת צומי

מקונג-פו. זה לא היה קל! איזה כף, קונג פו! אני שמחה!

למעלה