אי ורוד בים - מ-7 ימים האחרון

קישור לסריקה טובה יותר

שהעלתי בפורום גאווה בוואלה היות ואין של מגבלת נפח לקבצים מצורפים

אוקיי, קראתי ואכן נשמע מאכזב

מכמה הבטים, כולל אימוץ קודים של התנהגות שטיפוסית יותר למטרידים מיניים מאשר לנשים באשר הן. לגבי האירגון - כמה ישראלי....

ספיר ק

New member
אצלי הוא עולה

ואחת המשתתפות בפורום אמרה לי שגם לה לא היתה בעיה.

ותגובתי לכתבה

שדנה ספקטור היתה צריכה להיות כותבת הומוריסטית בביטאון הומופובי - גזעני כלשהו ולא כותבת רצינית ב"עיתון של המדינה". ה תואם לדעתי על כתיבתה כבר מזמן...לא חדש רק חבל שזו החשיפה שכותבים בעייתיים איכותית (בעיקר) ומבחינת המסר מקבלים בעיתונות הממוסדת. לא הצלחתי להחליט אם יש שם יותר טפשות או יותר בורות חברתית ואישית...

יותר שייך מתאולוגיה...

לסביות הן למיטב הכרותי איתן נשים...
שלא לדבר על גישתה המאוד לא אהודה עלי של הכותבת מהבט של סובלנות לנטיה מינית שונה (או לא ?) משלה ופלורליזם חברתי בכלל. וידע.

אמיר.

New member
מסכים בהחלט...

ולכן מעולם לא העלתי לדיון נוששאים תיאולוגיים. כל דבר שקשור לנשים, זה פמיניזים ? תמהני תמהני... אבל.. שוין.. ושוב - זה לא היה קריא.. (אולי המסך שלי פגום ??).

טל קר

New member
לדעתי גם שימת נושאים שקשורים לנשים

במרכז הבמה זה חלק מהפמיניזם. נשים שמעדיפות נשים, שמקיימות זוגיות עם נשים, נראה לי בהחלט נושא שקשור לנשים ולכן ראוי להעמידו במרכז הבמה. האמת, שאצלי כמעט כל דבר מתקשר לי לפמיניזם בדרך ישירה או עקיפה. הביקורת הפמיניסטית הולכת איתי לכל מקום כמו משקפים. ובקשר למסך הפגום - כנראה שצדיקים מלאכתם נעשית בידי אחרים... :)

Boojie

New member
מוזר, אני דווקא חשבתי שהיה מוצלח.

היא יורדת על ההומופוביה הפרטית שלה עצמה, צוחקת על (ומפריכה את) המיתוסים המקובלים בענייני לסביות, ובסך הכל מציגה את הבחורות בכתבה באור מאד אנושי. לא מבינה על מה יצא הקצף.

כן ולא.

אני קוראת אובססיבית של עיתונים ומקריאה קודמת לא הייתי מייחסת לכותבת את התחכום הנדרש לירידה על ההומופוביה של עצמה או הפרכת המיתוסים. היא ניסתה להיות שנונה, "קולית", "גיי פרנדלי" בעניין של "SOME OF MY BEST FRIENDS"... הצליח לה.

אני מאלה שמאמינים

שמקום הקורא, או הטקסט, חשוב ממקום הכותב. משמע, בלי קשר לאיך גב´ ספקטור מתבטאת בדרך-כלל, או איזה מן בן אדם היא, הטקסט עומד בפני עצמו ומה שאני או את כקוראים מוציאים ממנו הוא החשוב. אני לא הרגשתי שהוא היה הומופובי. הבן אדם היחידי שהיא ממש כתבה עליו משהו שלילי היא כשהיא אמרה שיש דבר כזה המין השלישי - פוסטמה חסרת טקט, והיא התכוונה לעצמה. ההצגה שלה של הנשים בכתבה דווקא מצאה חן בעיני. זה שהיא לא התחמקה אלא התעמתה עם המיתוסים הידועים על נשים מצא חן בעיני גם כן. וסיקרן אותי לקרוא על תגובת היוונים וכו´. אני חושבת שבהחלט היה מקום לכתבה כזו ואני לא בטוחה שאנשים אחרים היו עושים עבודה טובה בהרבה.

אפרת_ח

New member
הקטע של ההטרדה המינית ע"י לסביות

כנגד נשים סטרייטיות (בסיפור על הדיילת) נראה לי משונה. אני תוהה האם זה נכון?

לא נראהלי...זו אחת הסיבות שהתייחסתי

בחוסר אמון לכתבה, כמו הקטע על מישהי שישבה לה על הברכיים וחיכחה את איבר מינה באיבר מינה של ספקטור (איך בדיוק טכנית?) מה שהזכיר לספקטור פודל שמאונן לה על הרגל.

למעלה