אי התמודדות

• פותח הנושא multi
  • פורסם בתאריך

multi

New member
אי התמודדות

יש לי חברה בת 23 שלא מטפלת בעצמה, יש לה בעיות בריאותיות, בעיות שינה, בעיות בעבודה ובמה היא הולכת ללמוד וסתם בעיות ולחץ נפשי של היום יום בצירוף המשפחה, החברות, וכמובן אני. בפירוש סגנון החיים שלה לא עושה לה טוב, היא אשכרה נהיית חולה ורוב הזמן היא תשושה ואין לה כוח לכלום או לטפל בעצמה היא מעדיפה לא להתמודד עם קשיים ולדחות דברים לא נעימים לרמה של חודשים. כל פעם שאני מנסה לעזור או לייעץ היא נסגרת בפניי ולא רוצה לדבר על זה. ובמקרים הגרועים היא חושבת שאני מבקר אותה ואומר לה מה לעשות ולא מבינה שזאת ראיה שלי מבחוץ וביקורת בונה כדי שיהיה לה טוב. ואני רואה איך זה לא עושה לב טוב אבל ממשיכה לעשות את זה משום מה. כמובן שגם אני נפגע מזה כי זה מוריד את האיכות והכמות של הזמן שלנו ביחד. ואני חושש שזה יהיה בעייתי אם נעבור לגור ביחד כשהיא לא עושה דברים פשוטים בטענות שאין לה כוח או שלא בא לה, למרות שהיא יודעת שזה יתנקם בה אחרכך ושהיא תתחרט. מה אפשר לעשות עם בנאדם שלא עוזר לעצמו ולא רוצה שיעזרו לו?

גארוטה

New member
ש ח ר ר

אף אחד לא אוהב שיושבים לו על הראש ומעבירים עליו ביקורת, כביכול ביקורת בונה, אבל ביקורת שבעיני לפחות נשמעת יותר כצורך שלך לחנך אותה על פי ראייתך ודרכך. כבד אותה וקבל אותה כפי שהיא, תתמוך בה ותתן עיצה כשתתבקש וצא מתפקיד המבוגר האחראי שיודע מה נכון וטוב.

מריוס זכריה

Member
מנהל
כלום...

אני מבין שקשה לך עם הרבה דברים אצלה. חשוב, לפי דעתי, להבין שלא משנה אם אתה צודק או לא. מה שחשוב הוא שלך זה מפריע. והשאלה היא: מה אתה עושה עם זה? אם אתה מנסה לשנות אותה, לשכנע אותה, או לחנך אותה - אתה משיג בזה רווח פסיכולוגי, בזה שזה נותן לך תקווה לשינוי. כלומר, זה פותר אותך מחשבון נפש אמיתי לגבי הקשר הזה. כי אם תקבל אותה כמו שהיא - אז תצטרך לעמוד מול השאלה: האם זה האדם שאתו אני רוצה להמשיך את חיי? והתשובה עלולה להיות שלילית, או לכל הפחות, מעורבבת ומביכה. מזה אתה מנסה להמנע על ידי הנסיום לשנות אותה. ואם תשאל: רגע, אבל אני לא צודק בעצם? התשובה שלי תהיה שאתה צודק, אבל לא צודק. אתה צודק לגבי אי הבריאות שבמצבה. אתה לא צודק בזה שאתה חושב שאתה רשאי ויכול להעיר לה על התטעויות שלה. אתה לא רשאי (אם אתה רוצה קשר תקין) וזה לא יעזור. אז לשאלתך: "מה אפשר לעשות עם בנאדם שלא עוזר לעצמו ולא רוצה שיעזרו לו?" התשובה שלי: או לקבל אותה ככה, או לחתוך את הקשר. זה מה שאפשר לעשות. דווקא אם תקבל אותה כמו שהיא, יש יותר סיכוי שבעתיד, בשלב כלשהו (שלא בשליטתך מתי) היא תעשה עם זה שינוי. אבל זה יכול לקחת שנים, ואולי הכלל לא לקרות. לכן תניח שמה שאתה רואה זה מה שיש.

אייבורי

New member
מישהו ביקש ממך לעזור ?

איתה אתה לא צריך לעשות שום דבר אתה יכול להחליט שהיא מתאימה לך או לא. אבל בטח לא להתנשא ולחשוב שאתה יודע יותר טוב עבורה מה טוב לה באופן כללי אנשים מגיבים לשינוי ולמחיר שהם משלמים על ההתנהלות שלהם, כרגע היא תשושי וזה בסדר (העולם שורד) ולכן אין שום סיבה לשנות את זה למעט החבר הנודניק שיושב לה על הוריד. <אני במקומה הייתי נפטר ממך>

TotalCommnader

New member
תגיד לה

שתתמוך בה אם תטפל ותתמוך בה אם לא (בהנחה שזה נכון - לא לכולם מתאים משא כזה). תגיד לה שחבל לך לראות שהיא נפגעת ולמעשה שהקשר נפגע בגלל הקרבה ביניכם ותגיד לה שאתה לא לוחץ יותר. מעבר לזה זה כבר החלטה שלה.

במצב הנוכחי

אתה עוד אייטם מלחיץ וחונק, "שתובע את שלו". לפעמים יש זמנם כאלה בחיים, שאנשים מעמיסים על עצמם עוד ועוד ולא מבינים מאיפה זה בא להם... אם אתה לא רוצה ליהפך לאייטם שנפטרים ממנו כדי להפחית לחץ - הפוך לשותף, לא למבקר. ואז באמת יהיה לה טוב יותר, כפי שאתה מייחל לה. ואם אתה צריך מישהי שמתפקדת לעילא ולעילא, כמו שמספרים באגדות אורבניות, יעני ג'דאית, כנראה שהיא לא הכתובת, וכמו שייעצו לך יש להחליף את הספקית.

למעלה