אי החזרת צק ביטחון

a wild rose

New member
איפה רשמתי שלא צריך להיות עו"ד?!

אל תכניסי לי מילים לפה.

כמו שכתבתי והתעלמת - אבל התייעצתי עם לא מעט כאלו בנושא דומה ובדקתי את לשון החוק. אם את מוכנה שצ'קים שלך יהיו אצל מישהו שאת לא חייבת לו שקל זו זכותך המלאה, אבל להמליץ לאנשים לעשות את זה זה לא לעניין. אין לבעלי הדירה של אותו בחור שום עילה להשתמש בצ'קים שלו לכל סיבה שהיא - הם נמסרו להם כתשלום שכ"ד, ברגע שהחוזה ביניהם הסתיים והוא לא מקבל תמורה לכסף שלו (מקום מגורים במקרה הזה), לצ'קים אין שום תוקף.

איזה חוזה יש ביניהם? האמא של הבחור סיפרה שהם סיכמו בינהם על תום החוזה - הסכמים כאלו בדרך כלל מגובים בכתב (ככה אני עשיתי כשיצאתי מדירה לפני תום החוזה). נכון שאם הם לא גיבו את זה בכתב זה בעייתי, אבל במקרה כזה גם אם בעלי הדירה יתעקשו לבזבז את זמנם וללכת לבית משפט, נראה שלדייר יש מספיק הוכחות לכך שהחוזה הסתיים בהסכמת בעלי הדירה (ואם לא, הוא יכול פשוט להקליט אותם). אם הם יגררו לו את הרכב מהסיבה שאיימו, זו ה-הוכחה לכך שהחוזה ביניהם הסתיים... והוא זה שיכול לתבוע אותם במקרה כזה.

אני מאוד מקווה שפותחת השרשור לא תושפע מהדברים הלא נכונים שאת כותבת, ולא תיכנע לבריונות של בעלי הדירה.

מצטערת מראש אני לא שמתי לב לשם

ככה שאת מוזמנת להתעלם מהשתי שורות ראשונות שהיו רשומות אצלי
זה לא היה אליך..

ולאחר שקראתי את מה שרשמת..שימי לב מה

כותבת השרשור כן עשתה...

להקליט מישהו זה אותו דבר כמו להחתים מישהו על חוזה..

אז אם לבחור יש חוזה חתום

זה אומר למעשה שהחוזה נסגר רשמית ולפי החוזה הזה אם בעלי הדירה לא מחזירים לו את הצ'קים על התקופה שחורגת מהחוזה, הם למעשה אלו שעוברים על החוק, ככה שלא רק שאין שום בעיה שיבטל את הצ'קים, אין להם מה לעשות בנדון כי הוא לא חייב להם את תמורת הצ'קים לפי החוזה - זה כמו לגנוב ממישהו פנקס צ'קים ואז להתלונן שהוא ביטל אותם.

מיריז1

New member
אי החזרת

תודה על התגובה זה קצת מרגיע אותי. לצערי הבן שלי איבד את הדף עליו רשמו שהחוזה מסתיים אך יש לציין שהם אלה שיזמו ביקשו ולחצו עליו לעזוב והחתימו אותו.

יש קבוצה בפייסבוק "תשאל עו"ד "..הם מאוד

והם מאוד מאוד עוזרים ונותנים ייעוץ
ממליצה בחום !!

מיריז1

New member
אי החזרת צק

תודה רבה, מצאתי ושאלתי וגם התייעצתי עם עו"ד שעזר לי לנסח מכתב ואני שולחת רשום. היתי כותבת את שמם ושם הרחוב בטבעון כדי להזהיר שוכרים אחרים. הבן שלי מספר שהם ממש התעללו בו, אסרו עליו להביא חברים או לעשן והיו דופקים על הדלת (הם מתגוררים מעל) בשתיים לפנות בוקר בטענה שהריחו סיגריות ובחוזה לא כתוב שאסור לעשן.לא רוצה להסתכן בתביעת דיבה אבל יש לי הרבה סיפורים והוכחות על מה שעשו לו.

a wild rose

New member
למען הסדר הטוב

כתבת שהם חתמו על פינוי מוקדם - האם סיום החוזה מעוגן בכתב? הוספתם נספח לחוזה המקורי לפיו היציאה המוקדמת היא בהסכמת שני הצדדים? אם כן, מדובר בהפרה יסודית של החוזה מצד בעלי הדירה, ומי שיכול לאיים בפנייה לבית משפט וכו' זה בנך ולא הם.

אני ממליצה לשלוח להם מכתב בדואר רשום עם אישור מסירה בו הדייר יבהיר שהוא פועל בהתאם לחוזה בינהם ומבטל את הצ'קים שניתנו על יתרת התקופה שלא מומשה, ושהוא מתחייב לתקן את הטעון תיקון על חשבונו באם יאפשרו לו/מתחייב להעביר את הוצאות התיקון בתמורה לקבלה.

כתבת שתתייעצו עם עו"ד, מכתב מעו"ד יכול גם הוא לעשות את העבודה - אנשים כאלו לרוב מתקפלים כששומעים את המילה עו"ד.

מיריז1

New member
אי החזרת צק

לצערי הבן שלי נלחץ מהם, חתם על דף שהם הכתיבו ואיבד אותו.אבל הוא שילם להם עד ה-9 והם קיבלו מזומן. אגב הסידור היה כך: הם קיבלו את כל הצקים לשנתיים מראש, אבל כל חודש דרשו מזומן, כי הם לא מוכנים להפקיד צקים, כך שכל חודש ב-23 שזה היום הקובע הוא היה משלם מזומן ומקבל בחזרה את הצק של אותו חודש.למעט כמובן הצק של ינואר ואילך

למעלה