אי הגשת טופס 126

גונןשגב

New member
אי הגשת טופס 126

מה ניתן לעשות לגביי נישום שקיבל היום קנס על אי הגשת טופס 126 לגביי שנה מסוימת בה היה עצמאי (כיום הוא שכיר בחברתו). הוא נדרש לשלם את הקנס וכן להגיש טופס 126 (אותו עצמאי הדיוט בתחום ניהול הספרים) בפנייה ליועץ המס שלו בזמנו שניהל אף את השכר של העובדים של העצמאי בזמנו לא ניתן למצוא כל גיבוי או עותק של טופס 126 וכמו כן לא ניתן למצוא את פנקסי הנכויים. החומר היחידי שנמצא ברשות העצמאי הוא קלסר פקודות היומן שממנו לא ניתן לשאוב נתוני העובדים (פרטים אישיים וכו). כיצד ניתן לפתור בעייה כזו?

תמירי

New member
בעיה חמורה!

האם אין העתק בתיק ניירות העבודה בשנה שבה הוגש הדוח? כמה עובדים היו שם שיש בעיה לשחזר.... על פי חוק חובה עליך לשמור תיקים 7 שנים מתום שנת המס.... מבחינת רשויות המס... אין טעם לשלם את הקנס כל עוד הדוח לא יוגש... תנסה לכתוב להם מכתב מנומק בגיבוי יועץ המס שיתוב שנאבד לו החומר וכ"ו. ללא קשר זו התוצאה של הדיוטות שמקבלים שרות מא-----ם. חוץ מזה הלקוח יכול לתבוע את נותן השרות בגין הקנס הזה ורשלות על אי הגשת דוח.

sharonir

New member
ניתן לשחזר

תפנה למס הכנסה ותשחזר עלפי ההנח"ש והעתקי 102 הנמצאים במס הכנסה. אל תגיד לא יכול אמור לא רוצה.

תמירי

New member
רק ששם אין שמות עובדים ופרטים....

רק סכומים גלובליים... הוא טוען שאין להם כלום... משונה לא!

גונןשגב

New member
אכן זה המצב תמירי

במידה ואפנה למס הכנסה על מנת לקבל צילום העתקי טופס 102 בטענה האמיתית שברצוני לשחזר טופס 126 ואין ברשותי טפסים אלה ושלא ניתן לאתרם אצל יועץ המס הקודם- האם אני לא יוצר בעייה בטיעון שאין טפסים אלה בנמצא? כיצד רצוי לנמק בקשה כזו והאם במס הכנסה יעתרו לבקשה כזו? תודה

תמירי

New member
מקרה פתולוגי!

זה לא הולך לפקיד השומה אלא למרכז הניכויים! הייתי כותב להם מכתב מבלי ציון שם הלקוח ומספר על הבעיה ונראה מה יענו,יתכן ויש עוד רעיונות שלא חשבנו. בעקרון אני ממש לא רואה פתרון!

למעלה