אי הגעה ליום הגיוס

itaiz

New member
אי הגעה ליום הגיוס

שלום לכולם, הגעתי לפורום דרך גוגל, ואני שמח לגלות שיש עוד הרבה אנשים שחושבים כמוני. אז ככה, אני בן 18 וחצי, היום היה לי צו גיוס (06/12), ומזה כבר זמן רב שאינני מעוניין בשירות צבאי. הטעות שעשיתי, היא שבצו הראשון עוד לפני כשנה, הצהרתי שאני רוצה קורס טייס, ואכן הגעתי לשלבי המיונים, ונפלתי בירפ"א ב'. במקביל הגעתי גם למיונים במודיעין, אך גם שם לא הותאמתי. הצצתי בתפוז, וראיתי שהיום מגייסים משטרה צבאית וחיל חימוש. עם קב"א 55 ופרופיל 97 רציתי לקבל תפקיד שיקדם אותי, שיאתגר אותי, ושאני אוהב אותו. בין היתר קורס טייס או מודיעין. להיות לוחם אני ממש לא רוצה והוריי נגד, ולאחר שיחות רבות עם משפחתי הגעתי להחלטה שאינני רוצה להתגייס כלל. לקבל מה שאני רוצה כבר מאוחר מידי, ולשרוף 3 שנים במשהו שלא מתאים לי אני ממש לא רוצה. היום לא הגעתי לבקו"ם, וקיבלתי טלפון מהם, הודעתי כי לא הרגשתי טוב הן מבחינה גופנית והן מבחינה נפשית, והודיעוני כי עליי להציג טפסים רפואיים, אחרת אני אהיה בפקודת צו מעצר. אני מתכנן לקבוע תור לפסיכיאטר, לקבל את המלצתו ועם זה להגיע לתל השומר ולהציג את זה לפסיכאטר הצבאי / הקב"ן. האם אני פועל כשורה? ברצוני לצאת מהצבא בצורה הקצרה ביותר והקלה ביותר ללא ישיבה בכלא. גם אם זה כרוך בלצאת על פרופיל נפשי. תודה לכם.

Mיקי_

New member
צר לי אך לא נוכל לסייע לך

"אני שמח לגלות שיש עוד הרבה אנשים שחושבים כמוני." הפורום לא דוגל בשיחרור כך סתם מהצבא, אלא בשיחרור מטעמי מצפון בכלל, ובפרט פציפיזם. ובכל מה שתיארת לא נראה שאלו סיבותייך והסיבות המניעות אותך בדרך לשיחרור. אי לכך לא נוכל לעזור ולסייע לך כאן בפורום. לשאלתך, נראה שאתה אכן בדרך לשיחרור על סעיף בריאות נפשי מהצבא. אתה מוזמן לפנות לרשת המסייעת של פרופיל חדש לסיוע, שם תמצא באמת: "הרבה אנשים שחושבים כמוך." לצד אנשים אידיאולוגיים שפועלים מסיבות מצפון ומסיבות חברתיות-פוליטיות. אך שם הם מסייעים לכולם. בעוד הפורום הזה נועד לפציפיסטים וסרבנים אידיאולוגיים בלבד.

למעלה