אי הבנה בסיסית

אינקה

New member
../images/Emo20.gif שיפוט וסיבים זוהרים

להגיד שהעולם הוא אך "ביצת סיבים זוהרים מול האצלות הנשר" זו רק דרך אחרת לומר כי הכל הוא אך השתקפות בתודעה שלנו: החיות, כדור הארץ, אני, המדענים ה"רעים", את, עז... כולם ללא יוצא מן הכלל דימויים בהכרה שלך בלבד. אין לנו כל דבר לדעת מה יש שם "בחוץ" (אם בכלל). אנו מתייחסים רק להשתקפות בדימויים בתוכנו. לכן כל הרעיון של הגנה על חיות, או ביקורת מוסרית על רצח יהודים בשואה הוא רק "משחק" של דימויים פנימיים ולא "מציאות" אובייקטיבית כלשהי. כל עוד קיימים דימויים בהכרה גם יהיו קיימים בינהם מתח ויחסיות זה כלפי זה. יחסיות זו מתפתחת בתורה לשיפוט, שכן הקוגניציה המחולקת בתוכה לדימויים (ואשר משום כך האנרגייה שלה מוגבלת) צריכה לברור באיזה דימוי/רעיון תושקע האנרגיה המוגבלת ברגע נתון. משום כך הדרך היחידה להגיע להרמוניה פנימית היא להשקיט את המתח בין הדימויים בהכרה. בהתחלה דרך ייחוס משמעות פחותה להם והפסקת השיפוט, ואחר כך גם בהשקטה ישירה של ה"מחשבה". כשהדימויים "נרגעים" והשיפוט פוסק, שוקטת הסערה בהכרה, ומה שנראה קודם כתנועת גלים דרמטית ומאיימת, נראה עכשיו כים האושר השקט השוכן בתוך עצמו. את כל זה כתבתי רק כדי לגרות את החשיבה שלך, יותר נכון את המהות הפנימית שלך (ושלי...). כמובן שאין עלייך להאמין לי או לכל אחד אחר. עלינו לדבוק ללא רבב ובטוטאליות מוחלטת בערכים שלנו, שכן רק נסיון אמיתי וטוטאלי לדבוק בערכים/רעיונות שלנו מביא בסופו של דבר לאכזבה מהם ומשום כך גם מפעולתה האשלייתית של ההכרה, ולבסוף להבנה כי הרעיונות שלנו כולם, בהיותם דימויים שרירותיים בהכרה אינם משקפים נכונה שום "מציאות" ורק הם הגורמים לנו לחוסר הרמוניה ולסבל. אז נשאר רק להאחז בשקט...

תתחדש

New member
השתלת איברים

זה מוסרי בעינייך? לוקחים, בהסכמה, לב של אדם שנפטר, לפני שהתולעים מתחילות את החגיגה, (אל דאגה בסוף הן מקבלות את חלקן) ומשתילים בחזהו של אדם אחר שליבו אינו תקין. נחמד עד כאן, נכון? במיוחד אם חס וחלילה אָת החולה, שהלב שלה לא תקין, ובאמצעות הלב החדש את זוכה לחיים חדשים. רעיון משונה מאד.. לב חדש... מדהים! יופי טופי. איך זה קשור לבעלי חיים? את מבינה, לקוף יש מבנה די דומה לזה של גוף האדם. לפני שאנחנו בודקים את זה על גבירתי, היינו רוצים לראות האם זה אפשרי בכלל... אז ניקח שני קופים, ונעשה להם ניתוח, ונראה... זה ניסוי שנראה לך מועיל מספיק? או שכיוון שאסור לפגוע בקופים, לא נוכל לבדוק רעיונות מסוג זה. (אני מדגיש- זה רעיון שהציל חיים של יותר מאדם אחד) ועוד אני מוסיף, כדי שיהיה ברור שוב, אם לא היה ברור עדיין: אני מתנגד בתוקף לניסויים "פסיכולוגיים", וכן ניסויים "מסחריים" כלומר כאלה שנועדו לבדוק שמפו חדש וכו´. כל ניסוי צריך להבדק לעומקו: האם צפויה בו איזה תועלת, או סתם סבל לחיות. בעניין אכילת בשר, בתאבון לך עם החסה. גם אני הייתי צמחוני לשנתיים בערך. דבר ראשון אני ממליץ לך לבדוק שיש לך מספיק ויטמין B12 דבר שני, בלי ציניות, אני ממליץ לך לגשת אל הראי ולחייך חיוך רחב. אם תחייכי מספיק רחב, ותסתכלי בראי, תגלי שיש לך ניבים בפה. אם האדם הוא רק חיה, ולכן אינו נעלה על חיות אחרות, (וזה ,כך אני מבין,ההגיון שמניע אותך להתנגד לפגיעה בחיות), אז בתור חיה, המשמעות של הניבים, גם אם תנסי להדחיק זאת, היא שאת, יקירתי, כן-כן, גם את, שייכת למשפחת הטורפים. ויש לכך השלכות גם בשרשרת המזון, וגם בכך שעשב למינהו, אינו המזון היחיד שהועיד לך הטבע (אחרת לשם מה צויידת בניבים?) בחיוך ידידותי, ובברכת "החס על החי וחי על החסה" בתאבון...

mgabi

New member
ערפדיקו-רובינקו

הגב,לא המארתי שהאני הוכאלת בסר. והגב,אם תתעמן עוד קאצת האני אצרף אותך לקהל הרהב של החונגרים. העיקר שאני מבינה...

mgabi

New member
אל תיעלב...

אתה כותב כמו שאני מדברת(עם מפתע הונגרית) חוץ מזה אין אדם מצחיק יותר ממך בכל הפורום...

אני לא מאמין לך.....

אנשים מצחיקים בפורום יש הרבה..... אני, באמת, לא נעלב.... אני פשוט רוצה להיפתר מהשגיעות בלי להתאמץ להיסתקל במילון..... (בבקשה) אם כולכם תירתמו לעזור לי אז השגיעות יעלמו מהר יותר..... (מכוון שזה לא יקרה, העזרה שלך ושל עוד כמה יעזרו מספיק....) הגב היו לי עוד שגיעות בזה הקודם פרט ל-המראה? (אמרה).

mgabi

New member
תתחדש...

על העצבים. למה אתה כל כך כועס? אני לא אמרתי שאל תוכל בשר.לא אמרתי שתחשוב כמוני.לא אמרתי שתסכים איתי. להפיך אמרתי שאין צורך שתסכים איתי.אבל גם בזה אתה לא מסכים איתי שאתה לא צריך להסכים איתי. אתה מביע את דעתך, אני מביע את דעתי.למה זה כל כך מעצבן שמישהו חושב אחרת? אתה אומר בעצמך:"כל ניסוי צריך להיבדק לעומקו:האם צפויה בו איזה תועלת או סתם סבל לחיות". אז לך תבדוק איזה ניסוי הציל חיי אדם? איזה ניסוי ריפא אדם?איזה ניסוי הביא תועלת כלשהו לאדם?האם ישנם אפשרויות אחרות לרפא אדם? תאסוף מידע מכל הכיוונים(הכל ה-PRO ו ה-CONTRA-ים),כי להתבסס על קו מחשבה או נתון יחיד בדרך כלל לא מוביל לכלום. "זה ניסוי שנראה לך מועיל מספיק?" שאלת, אענה לך.זה ניסוי שנראה לי אכזרי ומטומטם.לעשות מחייהם של יצורים סחר חילופין,לגרום לכמה יצורים סבל כדי שאחד יהנה נראה לי אכזרי באותו מידה כמו לעשות ניסוי על החיות במטרה לגלות איך לייצר שמפו טוב. אספר לך משהו: לפני כשלוש שנים מישהי דיברה איתי בלהט רב על הניסוים בבעלי חיים. שאלתי אותה למה דווקה עם נושא הזה היא מתעסקת.אין מספיק אנשים רעבים? אין מספיק תחומים שצריך לעשות משהו בעד האנשים דווקא? אבל היום אני מבינה שהיה זה ניסיון נאיבי להתחמק מהנבוכה המוזרה שהתעוררה אצלי.כי אין איכפתיות חד כיוונית...אין דבר כזה שאיכפת לי מהסבל במקרה הזה אבל במקרה אחר בכלל לא איכפת לי.להערכתי... B12 לקחתי גם כאשר אכלתי בשר.נוסף לזה מאז שאני לא אוכלת בשר אני יותר בריאה ממה שהייתי.ועוד בנוסף גם אם לא היו לי שיקולים "מצפוניים" לא לאכול בשר,אחרי מה שאני יודעת היום על האופן שמחזיקים את החיות ועם מה ואיך מאכילים אותם(יותר נכון מפוצצים אותם עם אוכל)-רק משיקולים בריאותים לא הייתי יכולה לגעת בבשר. הנשר טורף.לנשר אין ניבים.לאדם יש ניבים.משמעות הדבר שהאדם לא טורף.(זה היה לפי הקו המחשבה שלך).

תתחדש

New member
יקירתי

אני לא מתכוון להתעצבן. להיפך, תחת מסווה של "הומניות", וזכותך כמובן לא להסכים איתי, את טוענת שכל סבל שווה לסבל, ולכן אם מצילים בני אדם מסבל, על חשבון קופים או יצורים אחרים, הדבר מוטעה. יש לך דיעה משלך, וזכות להחזיק בה, ואין לי בכלל רצון שתשני אותה בגללי. כמו שאמרת, אין אפילו על מה להסכים. לי זה ברור, שאם אני כאדם יכול להציל חיים של אדם אחר , אפילו אותך, אני אעדיף לעשות זאת, אפילו אם ימותו אלף קופים. אהה, כן, זה קצת מביך אותי, אבל בכל זאת... "נשרים הם טורפים למרות שאין להם ניבים." מאיפה הבאת את המידע המרגש הזה? נשרים הם אוכלי נבלות. ואני לא כועס
(וזה משעשע אותי שחשבת שאני כועס...)

mgabi

New member
הנשר

תשמע, לנהל דיון עם מישהו שלא מסוגל לבדוק מידע אפילו על הדברים הפשוטים ביותר כמו מה אוכל הנשר-באמת חבל על הזמן.

למעלה