אי ברית מילה- טבעונות ועישון : סקר

אי ברית מילה- טבעונות ועישון : סקר

הורים שבחרו שלא למול את בניהם, נתפסים, כשמלאנים חילוניים שונאי דת, למרות שלפחות בעיני, מדובר בהורים שבוחרים בבחירה הטבעית, ולא רק בעניני ברית, הייתי שמח לו הורים שלא מלו את ילדיהם, יפרטו כאן, בשירשור להודעה זו, ממה עוד הם נמנעים, האם הם שומרים על טבעונות? נמנעים מעישון (ולא רק בזמן ההריון) ואל אורח חיים בריא יותר? האם מקפידים על שתית מים מינרלים? להם? לתינוק? ועוד,,,

בעד מי הצבעתי,,,,

מעולם לא נשבעתי אימונים למפלגה אחת, בכל בחירות בחרתי על פי מה שנראה לי נכון, לדוגמא: כששמעון פרס היה מול נתניהו - הצבעתי פרס כי לפרס היה ניסיון, ביבי? מי זה בכלל? אחר כך נתניהו נבחר והפתיע לטובה, אז הצבעתי לו מול ברק, (שוב, מי זה ברק?) רק בפעם האחרונה הצבעתי לראש ממשלה שגם נבחר,,, אז אני נגד מילה, ולפחות פעמיים הצבעתי לימין,,,

לאה2707

New member
ובקשר להשתייכות הפוליטית, ראה נא

הודעתו של איש מחקר רפואי. יש אנשים שיודעים על מה הם מדברים והוא בודאי אחד מהם...

אי מילה - והשתייכות פוליטית

ברור שבין מתנגדי המילה, יש יותר שמלאנים מאנשי ימין, למרות זאת, בהמשך לרעיון של אתרוג, תוכלו לרמז במילה או שתיים על השתייכותכם הפוליטית,,,

לאה2707

New member
ואני דוקא אענה לך, ואפיל לעניין.

לדעתי, יש בהחלט קשר לדעותיהם של הורים ולאורח חייהם. הורים שחושבים על אורח חיים בריא, חושבים זאת בכל הכיוונים. אם תערכו סקר או משאל, לא תופתעו לגלות, שהורים שהחליטו לא לימול על ילדיהם, הם ברובם לא מעשנים, שיש ביניהם אחוז צמחונים יותר גדול יחסית ובודאי שאינם דתיים. אך לא בהכרח שונאי דת. מקסימום מתנגדים לדת בגלל האספקטים הכפייתיים שבה.

טל קר

New member
עונה שוב, כנראה שתשובתי לא נקלטה

אמרתי שעוד אין לי בן, אבל אני מרשה לעצמי לענות כי על גופתי המתה ימולו את בני העתידי: צמחונית, הומניסטית, פמיניסטית, שמאלנית, לא מעשנת, לא שותה.

_יובלל_

New member
סקר

שמאלני
, חילוני, אוכל כל
, שותה לפעמים, משנורר סיגריות מהסביבה, אמן, חבר פאסיבי באמנסטי ובגרינפיס, מטייל בנשמתי.

Ludwig

New member
גם אני מאמין שיש קשר...

אולי לא מתאם מלא אבל בהחלט מתאם חיובי מובהק בין עמדת אנשים נגד המילה , עמדתם בנושאי חברה ובחירת דרך חייהם. אבל זה גם די ברור, לא? אז אני:
סוציאל-דמוקרט וליברל מובהק בענייני זכויות האדם וחופש הפרט ("הומאניסט");
תומך בשוויון זכויות ללא הבדל מוצא, מין, נטיה מינית, אמונה דתית (ובהחלט לא "אנטי דתיים"...);
יוני (בנושאי חוץ ובטחון);
מתנגד לפגיעה בבעלי-חיים;
צמחוני;
לא מעשן ותומך בהגנה על אנשים מפני עישון בציבור;
מתנגד לחיתוך איברים שלא מתוך בחירת הנחתך (מילת גברים, מילת נשים וכד´) מתוך קשר ברור עם כל מה שצוין מעל.

מצטרפת לסקר הנחמד ../images/Emo13.gif

אני אמא שלא מלה את בנה. 1. שמאלנית מבחינת השקפתי הפוליטית-בטחונית (או שמה עלי לומר יונית?!). 2. אתאיסטית. 3. לא מעשנת ובעד לחוקק חוקים מגבילים על אנשים שמעשנים בציבור ופוגעים בסביבתם. 4. שותה לפעמים ודווקא אוהבת יין טוב המלווה ארוחה טובה. 5. הלוואי והייתי צמחונית (ניסיתי לא פעם) אבל לצערי אני אוכלת בשר ואוהבת מאוד
6. נשואה בנשואים אזרחיים (נישואי פאראגוואי). 7. אינני אנטי דתית אלא מאמינה במשפטים הבאים: "איש באמונתו יחיה" ו"חיה ותן לחיות". אני נגד כפייה ובעד שכל אדם ינהל את אורח חייו כראות עייניו כל עוד הוא לא פוגע בזולת.
שירלי.

אורית ג.

New member
אני גם מצטרפת. ואצלי הכל כמו שירלי

רק שסעיף 5 הרבה יותר חזק (צמחונית ממזמן מזמן
)

אוי, גם אני

רק שאני כבר לא נשואה (והתחתנתי בנישואים אזרחיים כדי שיוכל לחיות בארץ - איתי - כי הוא לא יהודי). אני גם לא אקבר כי תרמתי כל מה שאפשר... ובכלל משתדלת לחיות בכמה שפחות פגיעה לסביבה, למשל, נעם חותל בחיתולי כותנה רב פעמיים, לא משתמשת במוצרים של חברות שעושות ניסויים בבעלי חיים ועוד כל מיני ´מוזרויות´...

ציפי ג

New member
ןמה עם הכביסות?

לפי מה שאני הבנתי, הדטרגנטים בחומרי הכביסה מזיקיםלא פחות מאשר החתולים החד פעמים?

נכון

אבל אני השתמשתי בהם בעיקר כי זה פוגע בסביבה (מזהם), ככה שאני יודעת שעשיתי כל מה שאפשר כדי להשאיר עולם נקי יותר. ואגב, יש מכשיר מיוחד שמחברים למכונת הכביסה ואפשר לכבס בלי אבקה ובלי נזק לסביבה.

Ludwig

New member
טוב נו...

אז גם אני אתאיסט, מתנגד לנישואין מטעם המדינה (התערבות בחיי הפרט שלא לצורך), בצוואתי כתוב שלא לקבור את גופתי (תרומה להשתלות, למחקר והשאר - לשרוף) ומשתדל לא לקנות מוצרים של חברות שעושות ניסויים בבעלי-חיים (פאנטן, קולגייט, פאלמוליב וכו´). אבל אני קודם כל סוציאל-דמוקראט וליבראל (כמה שאפשר לשלב ביניהם) אז אני מכבד את זכותם של אחרים לחיות באמונות שונות...

טל קר

New member
תוספת בעקבות כמה קריטריונים ששכחתי

מהם... גם אני משתדלת לא לקנות מוצרים של חברות שעושות ניסויים בבעלי חיים, אין לי צוואה אבל אני יש לי כרטיס אד"י (המרכז לתרומות איברים) מגיל 18, זו היתה הפעולה הראשונה שעשיתי כבגירה.

Ludwig

New member
כרטיס אד"י זה טוב אך לא מספיק...

גם לי יש את זה עוד מימי הרשיון הראשון... אבל עד כמה שידוע לי הכרטיס אינו פוטר צורך בהסכמת בני משפחה (צוואה איננה דורשת הסכמה כזו, אלא שאם יש עליה ויכוח אז זה כבר מאוחר מדי להשתלות), הכרטיס אינו תקף לכל סוגי ההשתלות, אינו כולל תרומת איברים למחקר וודאי שאינו מונע קבורה.

למעלה