אי במטבח

guyo2

New member
אי במטבח

שאלה לבעלי ניסיון, אי אשר לא יהיו עליו לא גז ולא כיור, ישמש כשולחן גבוה לארוחות משפחתיות ומקום איכסון , האם לא מסרבל את העבודה במיטבח ומקטין אותו? בהנחה שלא תהיה מגבלה של גודל(כרגע בשלב התיכנון של הבית)

calila

New member
גם במטבח שלי מתוכנן אי ללא כיור, כריים או ברז

האי די גדול, רוחב 1.2 מ, אורך 1.8 מ ועוד חצי מטר אורך דלפק אכילה בגובה שולחן רגיל, כמו שאמרתי האי הוא משטח שיש גדול במרכז המטבח, ישמש כאיזור עבודה עיקרי, הכיור, התנור והמקרר ימוקמו סביב האי אני עובדת המון במטבח, אוהבת לבשל ולארח, תמיד חסרי לי משטחי עבודה, מצאתי שהאי הוא הפתרון האולטימטיבי אם תרצי אוכל לצרף את תכנון המטבח שלי להתרשמות

קורן401

New member
calila

שאלה האם מרחק מהאי לצדדים של 1.10 -1.20 מטר הוא סביר או שזה צפוף מדי

avi5199

New member
המרחק צריך לאפשר לפתוח דלתות ומגרות משני הצדד

משני הצדדים ללא הפרעה.

efratcn

New member
אצלנו גם מתוכנן אי

התלבטנו רבות כי זה סוג של טרנד לא רצינו ליפול לטרנדים בלי סיבה. הלכנו לחברים ומשפחה ו"הרגשנו" את המטבח שלהם. מבחינת הרגלי החיים שלנו (מבשלים הרבה, אופים הרבה יותר, אוכלים הרבה במטבח ולא אוהבים פינת אוכל) האי מאד מתאים לנו. האי מאפשר עוד שטח אחסון (את אותו שטח אחסון למעלה פשוט מורידים למטה. הרבה יותר נוח), עוד משטח עבודה (אצלנו ללא כיריים או כיור.פשוט משטח נטו בעיקר לצרכי אפייה ואכילה). האי אצלנו גדול - כמעט מטר על 2.4 מ' ולפי התוכניות ותחושות בשטח ממטבחים לא חסר בו מקום לזוז. את המטבח יש לתכנן היטב (איפה שמים כל דבר) וכך העבודה לא מסתרבלת. גם מטבח ללא אי שלא תוכנן טוב יכול להיות מסורבל באחסון. אחד הסרבולים הכי גדולים לטעמי במטבח הוא מדפים, בעיקר אם הם נמוכים או גבוהים. קחו בחשבון שאם האי אמור לשמש כמשטח עבודה וגם כמשטח אכילה יש להתאים לו כסאות בר ולא כסאות רגילים. גובה האי עומד על גובה משטח עבודה, סביב ה-90 ס"מ וגובה שולחן אכילה הוא נמוך יותר.

בינא

Member
אי במטבח לא חייב לכלול גז או כיור

מצורפת תמונה להוכחות...

אתה רציני ?

זאת תמונה מלפני 18 שנה בכלל אי זה רעיון הזוי במטבחים הקטנים שבונים בארץ. בסוף זה נראה דלפק במסעדת מזון מהיר. יש פה מישהו שנהנה בחצי עמידה לשבת על כיסאות בר צרים ולשתות את הקפה של הבוקר שלו ?

binbal3011

New member
אי

אני מאוד נהנה לשתות את הקפה ליד אי / בישיבה על כיסא בר. מה זה "מטבחים קטנים שבונים בארץ" ממתי כולם בונים אותו דבר?!

תשובה

בחו"ל ובוילות יוקרתיות בונים מטבחים של 30 מ"ר ויותר. אז יש טעם לבנות בהם איים או חצאי איים. אבל במטבחים הממוצעים שקיימים בארץ של 7-10 מ"ר לדחוס אי ולהסתובב במטבח כמו במחילה או בפרוזדור זה לא חכם , לא נוח ולא פונקציונלי . מה גם שרבים עושים את זה על חשבון מקום שמיועד לפינת אוכל ונשארים עם דבר כמו בתמונה המצורפת. הייתי רוצה לראות משפחה שתהנה לחגוג על זה את הסדר.

calila

New member
הוילה שלי לא תהיה יוקרתית

המטבח בגודל נורמלי של 22 מר (4.3X5.3) והוא "מבקש" אי ותאמיני לי, לא יהיה צפוף ויש גם מקום לפנית אוכל ענקית אני מצרפת תכנון של המטבח כשיש לו אי - אני משוכנעת שהמטבח שלי לא צפוף .... אכן, בדירות (בבנין) כשהמטבח קטן משמעותית לא הייתי עושה אי, אבל אם יש מקום אז למה לא? אני מצרפת גם הדמיה שעשיתי עם התוכנה של IKEA (אני לא קונה מהם את המטבח אבל תוכנת ההדמיה חמודה ושימושית)

יוברה

New member
אי

לאחרונה יצא לי לראות אי, די מאסיבי, המשמש גם כשטח איכסון לכלים וגם לישיבה ועבודה במטבח. ייחודו של האי הוא שהנגר התקין ברגלי האי משטח החלקה, וכך כאשר יש צורך בשטח עבודה רחב ביותר במטבח, ניתן להזיז את האי הצידה ולפנות מקום. גם לצרכי ניקיון זה טוב, ומצד שני - זה לא גלגלים, זה לא כל הזמן בתנועה. ההזזה של האי מחייבת שימוש מסויים בכוח, אבל סביר.

yaelbm

New member
מאוד מאוד רצוי

יש לי אי ענק, גם ישיבה, גם איכסון, הכל. מה שאין זה שקע חשמל וזה ממש חבל. לא יכולנו לעשות כי לא רצינו להרים את הרצפה בשביל להעביר חשמל, אבל אם אתם בשלב טרום ריצוף אז ממש כדאי. לפעמים רוצים להכין עם הילדים עוגה, אבל לא נוח כשאין שקע קרוב, וכדומה.

calila

New member
אצלנו מתוכנים שני שקעים באי

ברווח שבין משטח השיש ודלפק האכילה יש הפרש גובה בין דלפק האכילה, שהוא בגובה שולחן אוכל סטנדרטי - נדמה לי 80 סמ (וככה משתמשים בכסא אוכל רגיל) וגובה הדלפק שהוא, 90 סמ, בהפרש הגבהים מיקמנו שקעים

yaelbm

New member
נשמע לי טוב

אצלנו משטח השיש הוא גם השולחן. אין הפרשי גובה.

למעלה