אי אפשר לא להגיד כלום

שרוֹן

New member
עוני רב?

-בתקופת הצנע/במצור על ירושלים אנשים חיו בעוני רב, עוני שלא רואים היום. -התא המשפחתי היה מושג מאוד בעייתי באותם ימים (בני נוער שעלו ללא משפחה, אם משום שמרדו בה ועלו או אם משום שנגזלה מהם במלחמה). -התפרקות של החמולה בקרב עולי מדינות ערב. -התמודדות עם תרבות מתהווה במדינה עם עתיד לא ברור, ומלחמות מחרחרות מכל כיוון. אני לא חושבת שהיום יש יותר אלימות מפעם. היום רואים בטלוויזיה הרבה קטשופ, פעם ראו את סבתא עושה קנק בצוואר לתרנגולת מהחצר, ופושטת את עורה (היום מקבלים שניצל מעץ השניצלים של עופטוב). פעם ראו את המורה מוריד סרגל על אצבעות של חבר מהכיתה. הדברים מתחלקים ונספגים באופן שונה, אבל לא יעזור כלום, אנחנו אלימים- ממכת הנבוט של האדם הפרהיסטורי ועד דקירות הסיכה הפולניות.

זה אמור לעודד אותנו?

היו מקרי אלימות בעבר. נרצחו ילדים ונערים סתם כגכה, כי חולי רוח תפסו להם קורבן מקרי אבל גם אם אין נתונים המצביעים על עלייה באלימות התחושה היא (אולי בגלל הדיווחים בתקשורת) שזה יותר, או לפחות שיש יותר בין בני נוער לבין עצמם. אבל נכון לאתמול (זמן העדכון שלי) עוד לא היה ברור האם הרוצחים הם בני נוער/מבית הספר או לא. לא שזה משנה משהו למשפחה ומן הסתם לחשש של תושבי היישוב, אבל זה משנה לעניין הכללי

כן.

אומרים לי משהו. בהחלט. דני כץ גר בשכנות אליי, הכרתי את משפחתו, והמקרה קרה כשהייתי ילדה בעצמי. אורון ירדן, בהחלט. ועוד מקרים רבים. התכוונתי שכאשר אתה הורה, כמות הפחדים עצומה, וככל שהילדים גדלים, הפחדים רק מתגברים ומתגברים.

mucool2

New member
לא אדיש,

אבל גם לא היסטרי. מקרה יחיד לא מלמד על הכלל.

גם אני לא

היסטרית. רק אמרתי (מה שחשבתי בהזדמנויות רבות אחרות), שרמת הדאגה היא X בשלב ההריון, X+ כשהילד כבר נולד ולא אוכל מספיק, X++ כשהוא בגן ועף לו חול לעיניים, וכן הלאה וכן הלאה - "ילדים קטנים, דאגות קטנות, ילדים גדולים, דאגות גדולות".

ixmix

New member
אין הפתעות.

גם אם הפעם זה הגנן, בפעם הבאה אלו יהיו בני נוער. אם המדינה תמשיך לסרס את בתי הספר מכלים חינוכיים, במקביל המשטרה לא תילחם באלימות (ואף תעודד אותה, ראו מה קורה במגרשי הכדורגל) ובתי המשפט יקלו בעונשם של עבריינים אלימים - האלימות תלך ותחריף. מורים מותקפים בכל יום בישראל, על ידי תלמידים והורים. חלק מההתקפות הן באלימות מילולית, חלקן בהשחתת ציוד, חלקן באלימות פיזית (לזרוק מחק לבן אדם על הראש כשהוא מסתובב זו אלימות קלה, לפוצץ לו צמיג זו אלימות קשה יותר, להכות אותו זו אלימות קשה) - ובמקום לתת יותר כלים מה שהמדינה עשתה ועושה הוא הרס מסגרות חינוך אלטרנטיביות לנערים מתקשים (היה פה פעם חינוך טכנולוגי), כתיבת אמנות וחוקים על זכויות התלמיד (והתעלמות כמעט מוחלטת מהאחריות והחובות) ואי גיבוי לבתי הספר במלחמה באלימות. תזכרו את ההודעה הזאת, הכתובת על הקיר זועקת. שבוע טוב, אני נוסע למחנה נודד בן שבוע, בבי"ס שהוא עדיין פנינה נדירה בטיפול בתלמיד.

המדינה המדינה

מכל מקרה בודד של פושע אתה מכליל לכל עוולות המדינה בתחום החינוך והחברה.

Canta Brasil

New member
החברה, בעיקר. והוא צודק.

החברה היא שמייצרת ומאפשרת את האלימות והחברה היא זאת שאחראית למצוא דרכים למגר אותה. המדינה היא נציגות נבחרת של אותה חברה.

אולי אם לא היו משמיצים בהתלהבות רבה

כל כך את שרת החינוך הראשונה זה שנים רבות שניסתה להחזיר את המשמעת לבתי הספר דברים היו נראים אחרת. אה, שכחתי. היא גם ניסתה לעשות רפורמה שהיתה פוגעת במורים הבורים.

שרת חינוך שקצצה 30% מתקציב החינוך

כ25 % משעות הלימוד, וכן - רםורמה שהיתה פוגעת קשות במורים, כאשר יש מחסור במורים וכאשר יש להעלות את שכרם ולא להורידו. שרת חינוך חסרת תעודת בגרות ששמה לה ליעד אידיאולוגי לקצצ בתקציבי האוניברסיטאות

קודם כל, לא היא קיצצה.

היא לא נלחמה מספיק כדי שלא יקוצץ. בקשר לתעודת בגרות- למיטב זכרוני לריצ'ארד ליקי אין. הוא אחד המדענים המובילים בעולם. ורפורמת דוברת דווקא היתה מעלה את שכר המורים- בגלל זה נתניהו התנגד לה- אבל פוגעת במורים גרועים- בגלל זה ארגוני המורים התנגדו לה ורצו רפורמה "אמיתית"- כזו שתעלה את שכר המורים בלי להגדיל את הדרישות מהם.

אלי ו.

New member
בזמנו קראתי את הדו"ח

לא בעיון אמנם אבל עברתי עליו. מה שהפתיע אותי היה שגיליתי שרוב הביקורת שקראתי בעתונים היתה ביקורת ממי שאפילו לא טרח לרפרף על הדו"ח. אני לא בעד כל הרעיונות שהעלו שם אבל הדיון הציבורי שהיה בנושא הדו"ח לא היה דיון רציני.

mucool2

New member
אני מכיר אותך מספיק זמן כדי לדעת

שגם לא ציפית לדיון רציני. כל מה שיש זה שני צדדים שנלחמים זה בזה, לא על עקרונות או דעות, אלא רק כי הם "תפסו עמדה" ולא יכולים לזוז ממנה.

אלי ו.

New member
ציפיתי מפרשני העתונות

לפחות לקרוא ולדעת על מה הם כותבים. כמו שכתב "פגע רע סדרתי" דו"ח ועדת דברת מציע שהמשכורת הממוצעת של מורה יהיה 9000 שקל. הידעת למשל שהיתה נציגה של ארגון המורים בכל ישיבות הועדה? שני דברים מעצבנים אותי. הראשון הוא כמו שכתבת, המלחמה האוטומטית, תפיסת עמדה מראש, לעתים קרובות מסיבות אישיות-פוליטיות. יש לי תחושה שאם שר החינוך היה אמנון רובינשטיין ולא לימור לבנת שהיא סדין אדום בעיני עתונאים מסויימים השיח הציבורי בנושא היה קצת שונה. השני הוא העצלנות. החלטת להיות נגד הדו"ח? לפחות תעשה את המינימום המקצועי, קרא את הדו"ח ואל תסתפק במה ששלח לך דובר ארגון המורים. אל תעשה צחוק מעצמך. ורק לשם גילוי נאות, אני לא בעד הדו"ח, לא ברור לי למשל מדוע יש צורך ביום לימודים ארוך ובמעבר ל 5 ימי לימוד בשבוע.

למעלה