איתם: לסלק ח"כים ערבים

איתם: לסלק ח"כים ערבים

אמר בטקס אזכרה לקצין שנפל בלבנון: "אי-אפשר עם כל הערבים האלה, נצטרך לגרש את רוב רובם של ערביי יהודה ושומרון מכאן ולסלק את ערביי ישראל מהמערכת הפוליטית". טיבי: "בגרמנית זה היה נשמע יותר אותנטי". מה דעתכם - האם אמירה כזו שווה התייחסות? לדעתי כן, ולדעתי טועים נבחרי וראשי הציבור הערבי בכך שלא חוברים לפוליטיקאים שפויים מטעם המגזר היהודי ויוצאים בקמפיין מתוקשר כנגד הרעיונות הללו.

הערבים עצמם גורמים לקריאות כאלו

ידוע כי אצלנו פוליטיקאי מצליח הוא זה שקונה ומשחד. בחברה הערבית ככל שהפוליטיקאי מפריח יותר סיסמאות ארס בגנות המדינה הוא יותר פופולרי. שתי התופעות חמורות. אני רוצה להזכיר כי היום הוא ה 11 לספטמבר - יום הפלת התאומים בניו-יורק. אני זוכר אז חגגו בעולם הערבי. בעיני זה צריך להיות יום קלון לכל מוסלמי.

לא נכון

קריאות כאלה מתקיימות בכל מקום שיש בו מיעוטים, גם כשהמיעוט אינו ערבי. קריאות כאלה היו לגבי כמעט כל עלייה שהגיעה לכאן. דעות קדומות קיימות בכל קבוצה, לגבי מי שנתפס כשונה. אפשר להתווכח מדוע האמירות האלה צוברות כזו פופולריות דווקא כשמדובר בערבים. במקרה שהיתי בארה"ב בדיוק בתקופת ה-11.9.01, ושמעתי כיצד מוסלמים אמריקנים הביעו בזה אחר זה, בשידור חי, "סולידריות מוחלטת" עם אזרחי ארה"ב. בדבריהם לא שמעתי שום הסתייגויות. הלוואי עלינו. הערבים אזרחי ישראל הם המיעוט הגדול ביותר במדינה שבוחר במכוון למקם עצמו מחוץ למשחק הפוליטי ומחוץ לקונצנזוס (אולי עד שה"מאבק הערבי הגדול" יביא לשינוי המיוחל?). חבל. אגב, כשאתה אומר "חגגו בעולם הערבי", אני מקווה שברור לך שרבים בעולם הערבי והמוסלמי, כולל שליטי מדינות חילוניות, פחדו יותר מאשר חגגו.

אני רוצה להזכיר

כשקרסו התאומים - בעזה ובגדה יצאו המונים לרחובות, המכוניות צפרו ואנשים חילקו סוכריות (כמו לאחר פיצוץ אוטובוס ישראלי). ככה היה בעוד כמה ערים ערביות. כשהופיעו תמונות הצהלה על מסכי הטלביזיה בעולם הבין ערפת שזה לא עושה להם טוב ושלח את המשטרה הפלסטינית להחרים את מצלמות הכתבים (את השמחה לא היה יכול להשבית). ערבים שפויים (ובעיקר משכילים) בארה"ב הבינו כי זה יעורר שינאה כלפיהם והזדרזו להביע את מחאתם נגד מתקפת הטרור.

NorthernStar

New member
להוציא את איתם אל מחוק לחוק

בדיוק כפי שעשו לכהנא, ולעמידו לדין בעוון הסתה. אבל במדינת האפרטהייד, ברור ש"מותר" ו"לגיטימי" לומר דברי בלע כאלה.

כמו תמיד את סובלת מעיוורון חלקי

כל פעם שטרוריסטים פלסטינים היו מפוצצים אוטובוס מלא אנשים וילדים היו חברי הכנסת הערבים רצים לערפת ולראשי המרצחים האחרים, מחלקים איתם צאפחות ומצטלמים מתחבקים איתם. בעיניך זה אולי בסדר. אבל יש אנשים שדברים כאלו מאוד מאוד מכעיסים אותם והם מוציאים את הכעס בדיבורים על כך שלא יהיה איתם שלום ורק טרנספר של ערביי ישראל יציל את המדינה. אם ערביי ישראל רוצים לחיות בדו קיום אמיתי רצוי מאוד שיסבירו לנציגיהם מחרחרי השינאה כי חיבוקים עם נאסרללה ומרעיו לא יקדמו את הדו קיום.

motyka

New member
הפעם אני מסכים עם טיבי

יש התבטאויות האסורות על אדם המחשיב עצמו כאיש ציבור.

נשמע כמו התלהמות רדודה

מה שכן, צריך להסתכל רק על המעשה שעשו הח"כים הערביים החוקיות שלו, אם הם עברו על החוק הם צריכים לעמוד לדין וזה הכל. לא "בוגדים" ו"לא גייס חמישי", זה לא העיניין, בכלל היה מיותר להתבטאות בצורה כזאת, זה בכלל לא משנה אם זה נכון או לא. למרות שדבריו של איתם היו עלובים, הרקע הוא לא גזע או עליונות של גזע על אחר לכן הריצה הבכיינית ישר לחיק המושג "גזענות" היא לא יותר מעלבון לאינטיליגנציה. גירוש ערביי ישראל, לא רק שהוא נחשב לא מוסרי על פי אמות המידה המקובלות בישראל ובמערב, הוא לא ראלי, הם כאן, ואנחנו כאן, מה שצריך להשתנות אלה הגבולות, הגבולות צריכים להתאים עצמם לפיזור האוכלוסיה של שני העמים. לגבי הח"כים שבקרו בסוריה ו"ליכלכו" על ישראל, הסיבה לביקורם לא חשובה, מה הם רצו להשיג זה לא משנה, סוריה היא מדינת אויב שהיא בעל ברית של אירן, מבחינת החוק אסור לח"כים מכנסת ישראל (לא מייצגים את עצמם, כאן הם לא ערבים ולא פלשתינים, כאן הם אזרחים ישראלים ומה שנהוג כלפי אזרחים ישראלים תקף גם לגביהם) לבקר במדינת אויב, משמע שהם עברו על החוק ולכן הם צריכים לעמוד לדין, ממש כמו שכל ח"כ שעבר על החוק צריך לעמוד, בין אם הוא הצביע פעמיים, גנב פאנל או הטריד מינית.

motyka

New member
חסינות חברי הכנסת מגנה עליהם

לחברי כנסת יש חסינות מפני העמדה לדין, אלא אם הכנסת מסירה חסינות זו

ערב רב

New member
אמירה תמוהה למדי, ותרשו לי

להטיף ספק במהימנות שלה, איתם מעולם לא היה כהניסט והוא גם לא יהיה כזה. אולי הוא אמר זאת בסערת רגשות באירוע פרטי ומרגש (לוויית מרחביה), אבל אסור לשכוח שמרחביה עצמו הוא דוגמא למה שייצא מאיתם? הוא חטף מכות בחוות גלעד אבל הקריב את חייו בלבנון למען חיילים שקרוב לוודאי יגיעו להשמיד את ישוב מגוריו בתוך שנים ספורות. איתם היה ונותר מיליטריסט בלב ובנשמה, ומכיוון שאין ולא תהיה לו שליטה על הצבא, הרי שהוא קונפורמיסט לדעה השלטת שם, דעה שמאלנית למדי, הייתי אומר, ומצב זה לא ישתנה. ולכן כשבימיה גירוש היה חשש לעימות מזויין בין כוחות הגירוש לבין המיועדים לגירוש, הוא לא היסס לחדור ליישובים ובאגרסיביות מה לאסוף את כל הנשק מהיישובים - הוא היה ונותר נאמן לצג"ל בכל נימי נשמתו, ועל רקע זה יש לראות את דבריו - כל עוד צג"ל לא יחליט להשתתף בגירוש שכזה, איתם ישמור על נאמנות אליו, אפילו ידובר בגירוש הפוך ואפילו ידובר חס ושלום בטבח צבאי במתנחלים. זו כל מהות קיומו של איתם, אין בו יותר מזה, ולכן גם אין לחשוש ממנו, מכל כיוון שהוא.

למעלה