איתות בכיכר

איתות בכיכר

יש לי שאלה שנורא מציקה לי, בכניסה לכיכר על מנת לפנות שמאלה צריך לאותת לימין או לשמאל??? תודה לכל מי שמעוניין לענות לי.

almo007

New member
תשובה

בכניסה לכיכר יש לאותת שמאלה ,בתוך הכיכר לפניי הפנייה שמאלה יש לאותת ימינה.

miss_t

New member
../images/Emo128.gif טעות

יצא חוק חדש שרק ביציאה מהכיכר יש לאותת ימינה. הנהגים הוותיקים פחות מכירים את החוק ולכן יאותתו שמאלה לפני שהם פונים וזו לא טעות... אז בכניסה לכיכר לא מאותתים אלא אם כן זו כיכר גדולה אז יש לאותת ימינה. וביציאה מנכיכר לאותת ימינה.

עו מר 5

New member
כדי שכל שאר המכוניות יידעו מתי את

יוצאת מהכיכר, אם נגיד את ממשיכה ישר אחרי הכיכר אז, לפי מיטב ידיעתי לא צריך לאותת שמאלה, כי את לא פונה שמאלה, אבל ביציאה מהכיכר חובה לאותת ימינה.

עו מר 5

New member
הסבר

נגיד את נכנסת למגעל תנועה, ואת רוצה להמשיך ישר את לא צריכה לאותת שמאלה, כי את לא פונה שמאלה, אבל כדי שכולם יידעו שאת יוצאת מהכיכר, ולא ממשיכה את הפניה שמאלה, תאותתי ימינה.

אבל אם אני לא מאותת שמאלה...

אז זה אומר שאני ממשיך ישר! אז הנהגיפ אמורים להבין שאני ממשיך ישר ולא פונה שמאלה בכיכר, אז בשביל מה לאותת ימינה, אם אני יאותת ימינה בכיכר אז יחשבו שאני פונה שמאלה בכיכר! אני באמת חושב שאתה טועה, יכול להיות שלא! אבל אני תמיד ידעתי, וככה גם המורה שלי אומר לי, שכשנכנסים לכיכר, אם ממשיכים ישר, אז פשוט ממשיכים לא מאותתים לשום צד, וגם לא ביציאה מהכיכר (עוד משהו שאני חושב שהוא טעות וטיפשי! בשביל מה לאותת ביציאה? כבר אותתי נגיד, שמאלה אז אני פונה שמאלה בכיכר וזה!) ואם אני פונה ימינה אז אני יאותת ימינה, ואם אני פונה שמאלה אז אני יואתת שמאלה! אני לא מבין למה אתה מסבכים את זה כל כך!!

זה לא מה שהמורה שלי אמר לי

הוא אמר לי שתמיד בכניסה לכיכר יש לאותת ימינה, ולפני היציאה מהכיכר צריך לאותת ימינה שוב.

עו מר 5

New member
זה נראה לי תמוה משהו

בכניסה לכיכר לאותת ימינה, כי אז אתה למעשה מראה לכולם שאתה פונה ימינה. אני לא יודע להגיד לך.

be_roo

New member
גם אם מאותתים מראש שמאלה יש

לאותת ימינה לפני היציאה. לא כל מי שנמצא כעת בסביבתך היה שם כאשר נכנסת לכיכר ויודע מהיכן נכנסת והיכן בכוונתך יש לצאת, ולכן מאותתים לפני היציאה כדי שכולם ידעו.

zolotov

New member
איתות בכיכר

שלום רב. קיים הבדל בין כיכר למעגל תנועה. כאשר ניכנסים לכיכר יש להדליק איתות ימינה כיוון שעל-פי התקנות, יש להפעיל איתות כל זמן שיש לך כוונה לפנות או לסטות, ובכיכר אנחנו פונים, ולכן יש לאותת ימינה בכניסה וימינה ביציאה מהכיכר, ובזמן הנסיעה בכיכר אין לאותת כלל. בהצלחה.

פרטנר

New member
מה אתה אומר?!!

ספר לנו בבקשה מה ההבדל בין מעגל תנועה לככר? שנבין.

be_roo

New member
דווקא יש משהו במה שהוא אומר

למרות שאני בספק שלכך הוא התכוון. כיכר היא מבנה פיזי של היקף (מעגלי או מרובע). מעגל תנועה הוא כיכר שבו הוצב תמרור המגדיר אותו ככזה. אם מגיעים לכיכר שבה לא הוצב התמרור, זכות הקימה היא לרכב מימין, כלומר, הרכב הסובב את הכיכר צריך לאפשר לרכב אחר להכנס אליה, בעוד שבמעגל תנועה, זכות הקדימה היא לרכב בכיכר. אולם אני לא רואה כיצד ההבדלים הנ"ל רלוונטים לעניין האיתות.

פרטנר

New member
הקשר בינהם

הוא שככר כמו שאמרת הוא שם כולל למבנה עגול וגם מעגל תנועה הוא ככר שחלים עליו כללים מסויימים. בדיוק כמו שצומת מתומרר וצומת מרומזר הם שניהם צמתים אך הסדרי התנועה בהם שונים.

למעלה