איתור תעודת נישואין

epeleg

New member
איתור תעודת נישואין

שלום לכולם.
אני מנסה לאתר תעודת נישואין של הורי אבי שנישאו ברוסיה (אולי נובוסיבירסק). אני מניח שבסביבות שנת 43-46 אבל אולי אפילו לפני זה.
אשמח לכל הפניה לאתר או טיפ לגבי מקומות שבהם כדאי לי לחפש.

תודה.
אייל

אני חושבת תצטרך לפנות אליהם דרך שגרירות רוסיה

להציג שם הוכחה שאתה בן . תעודת לידה או פספורט.

MOD970

New member
רק דרך קונסוליה כי זה גוף של משרד המשפטים.

אובל בגלל שתעודת הנישוים שייכת רק לזוג הנשוי הם לא יתנו לך תעודה עצמה אלא אישור עם מספר פרטים מהספר של רישום הנישויים. איזה פרטים אתה רוצה לקבל תחליט לפני ההזמנה. מאור בערב אני אכתוב פה איזה סוג של נתונים אפשר לקבל וכיצד לדרוש אותם.
לשכת הרישום מחפשת עבור 3 שנים קדימה ושלוש שנים אחורה. אתה חייב לציין שנה בערך וסביבה הם יחפשו ויענו בכל מקרה כי חוק מחייב אותם לענות תוך חודש.
תור לקונסוליה מזמינים מראש דרך האתר שלהם, הם לא מקבלים בלי זה.

epeleg

New member
מספר שאלות

תודה לכל מי שהגיב, ועוד כל כך מהר.

כיוון שאני לא בטוח אפילו שזה באמת המקום שבו הם התחתנו - האם יש דבר לברר רק את הנקודה הזו בהליך מקוצר כלשהו?
ומה אני עושה אם מתברר שזה לא שם.
האם כל התהליך הזה הוא באנגלית? או שאצטרך לדאוג למילוי טפסים ברוסית?
ומה לגבי עלויות?
ואיפה בכלל הקונסוליה הרוסית?
ולמה לצפות באופן כללי - זה תהליך "נעים" ויהיה מי שיעזור לי שם - או שזה סוג של מלחמה כזו?

לגבי הפרטים שאני צריך - אני בעצם מחפש אישור על הנישואין שלהם שיכיל תאריך. (ומן הסתם את השמות שלהם).
מעבר לזה, אשמח לדעת כל פרט נוסף שיש להם לתת, יש סיבה לא לבקש את הכל?

אייל

MOD970

New member
יצא לך יקר, אפילו יקר מאוד. בגלל הקונסוליה

ותרגומים באישור נוטריון עם אפוסטיל.
הכל בשפה הרוסית, זאת שפה רשמית של המדינה וברור שגוף משפטי כמו לשכת רישום אזרחי עובד רק בשפת המדינה - ברוסית. קושי אמתי לא בזה - בקונסוליה כולם דוברי אנגלית , הם ימלאו את הטפסים.

אובל אתה חייב לתרגם כל המסמכים משפות זרות לרוסית , לאשר את התרגום אצל נוטריון ישראלי (יש הרבה נוטריונים דוברי רוסית וכדאי ללכת ישירות אליהם עם המסמכים מקוריים). הנוטריון שולח מסמך עם התרגום לבית משפט לשים אפוסטיל, ויתכן שאחורי האפוסטיל של בית-משפט שולח למשרד החוץ לאפוסטיל על אפוסטיל של בית-משפט - פרטים תוכל לקבל אצל נוטריון , אובל ברור שזה גם זמן וגם כסף. יוצא לך כל מסמך בכמה מאות שקלים. אח"כ גם הקונסוליה גובת משהו כמו 50 דולר או אירו, תבדוק באתר שלהם.

התהליך עצמו הינו טכני לחלוטין, הלשכות שנקראות ברוסית ZAGS חייבות לפי החוק לענות תוך 30 יום, לא משנה תושב רוסיה או חו"ל. פלוס זמן הדואר מקונסוליה ובחזרה וזה כל הסיפור. עובדי המדינה והכי פחות רוצים להסתבך עם הזרים וקונסוליות.

לפי החוק רק לפי צו בית משפט נותנים עתק של רישום מלא מהספר. בטופס מס' 27 על נישוין כותבים שמות פרטיים ושל אב ושם משפחה, לאום, מקום בו נעשה רישום, תאריך ושמות משפחה שנבחרו לרישום ומספר בספר הרישומים.

הקונסוליה נמצאת איפה שכל הקונסוליות - בתל אביב.
רח. בן יהודה 1, מקבלים רק לפי רישום מראש דרך האתר של הקונסוליה.

למעלה